PALUBA

Vesti => Severna Makedonija => Topic started by: Uredništvo Paluba.Info on November 17, 2013, 02:19:38 pmTitle: Pravilnik za postovanje vesti
Post by: Uredništvo Paluba.Info on November 17, 2013, 02:19:38 pm
Poštovani Palubarci,

U nastojanju da nam Paluba što bolje funkcioniše i što ljepše izgleda, odlučili smo da formulišemo neka pravila kojih bi se valjalo pridržavati prilikom postavljanja vijesti na forum.

Vijesti koje se postavljaju na Palubu moraju biti kopirane u potpunosti sa izvora uz ostavljanje linka početne stranice portala odakle je vest preuzeta. Isto važi i za autora, ako je naveden, kao i za autora fotografija, takođe ako je autor naveden.

Postavljanje samo linkova ka izvoru je nedopustivo iz više razloga. Osim što se ruži izgled foruma, vijesti se na izvoru periodično brišu i arhiviraju pa link postavljen na Palubu na kraju ne vodi nikud. A najvažniji razlog je što se pukim linkovanjem obesmišljava suština foruma kao mjesta gdje se diskutuje i razmjenjuju mišljenja.

Ako prenosite vijesti sa inostranih portala, poželjno je da uz originalni tekst posujete i prevod na službeni jezik foruma ili barem sažetak.

Pošto se iz primjera najbolje uči, evo ovdje možete da vidite kako izgleda pravilno prenešena vijest (https://www.paluba.info/smf/index.php/topic,22164.0.html).


Sve vijesti koje budu prenešene pukim linkovanjem i mimo ovih, zaista najosnovnijih, pravila, biće istog trenutka obrisane.