PALUBA

Vesti => Vesti sa ratišta => Topic started by: Dreadnought on November 26, 2008, 01:23:55 pmTitle: Ubijen gradonačelnik Vladikavkaza
Post by: Dreadnought on November 26, 2008, 01:23:55 pm
26. novembar 2008. 
Vladikavkaz -- Gradonačelnik Vladikavkaza, u ruskoj oblasti Severna Osetija, preminuo je od posledica ranjavanja pošto su nepoznati napadači jutros pucali na njegov automobil.

Predstavnik ruskog ministarstva unutrašnjih poslova izjavio je za agenciju Itar-tas da se napad dogodio ispred kuće gradonačelnika Vitalija Karajeva, oko devet sati po lokalnom vremenu, u trenutku kada se spremao da uđe u kola.

Nepoznati napadači pucali su iz automatskog oružja, da bi se zatim odvezli s mesta zločina. Karajev, koji je zadobio više rana, prebačen je u bolnicu, gde je ubrzo preminuo.

Tužilaštvo je pokrenulo istragu o tom slučaju, tretirajući ga kao ubistvo. Zvaničnik ruskog ministarstva nije želeo da komentariše moguće motive za ubistvo Karajeva.

Karajev se nalazio na mestu gradonačelnika glavnog grada Severne Osetije nešto manje od godinu dana.

Njegov zamenik, Majram Tamajev, takođe je, pre izvesnog vremena, bio meta atentatora, kada je ispod njegovog automobila podmetnuta bomba, i tom prilikom je ranjen, potsetila je ruska agencija.

Severna Osetija je deo nemirnog regiona Severnog Kavkaza, gde je nasilje - koje se delom može pripisati islamskim ekstremistima - poslednjih meseci u porastu, naveo je Rojters

Izvor: Tanjug


Title: Re: Ubijen gradonačelnik Vladikavkaza
Post by: Dreadnought on November 27, 2008, 07:44:21 pm
Islamisti preuzeli odgovornost za ubistvo gradonačelnika

27/11/2008
MOSKVA - Islamski ekstremisti preuzeli su danas odgovornost za ubistvo gradonačelnika ruskog grada Vladikavkaza Vitalija Karajeva, izvestili su lokalni mediji. "Ubistvo neprijatelja Alaha izveo je pripadnik (pokreta) Kataib al Hul", stoji u saopštenju poslatom na internet sajt kavkazcenter.com.

Izvor:Tanjug