PALUBA

Vesti => Vesti sa ratišta => Topic started by: Dreadnought on August 02, 2019, 08:14:23 amTitle: Dve eksplozije u Bangkoku
Post by: Dreadnought on August 02, 2019, 08:14:23 am


Pompeo u Bangkoku, odjeknule dve eksplozije


U eksploziji najmanje dve bombe u Bangkoku, gde se održava sastanak ministara spoljnih poslova zemalja jugoistočne Azije, povređene su dve žene.

Tajlandski premijer Prajut Čan-o-ča naredio je istragu nekoliko manjih bombaških napada u Bangkoku koji su se dogodili dok je Tajland bio domaćin sastanka na visokom nivou, kojem su prisustvovali američki državni sekretar Majk Pompeo i njegove kolege iz Kine i nekoliko azijsko-pacifičkih zemalja.

Jedna eksplozija dogodila se u blizini stanice Skajtrejn, a druge dve eksplozije u vladinom kompleksu na periferiji grada i blizu kancelarija kompanije koja je povezana sa pristalicama nove vlade Prajuta, prenosi AP.

Portparol policije je rekao da je jedna od dve povređene osobe prebačena u bolnicu, a druga je puštena na kućno lečenje.

Zamenik premijera Pravit Vongsuvan rekao je novinarima da je policija uhapsila dve osobe osumnjičene da su povezane sa eksplozijama.


izvor (https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019&mm=08&dd=02&nav_category=78&nav_id=1573031)