PALUBA

Vesti => Vesti o terorizmu => Topic started by: MOTORISTA on April 29, 2021, 04:26:49 amTitle: Sprečen napad u Sloveniji
Post by: MOTORISTA on April 29, 2021, 04:26:49 am
Uhapšen zbog planiranja napada oružjem koje je naručio u SAD preko „dark veba“
REGION Autor: Srna 28. apr. 2021

Punoletni muškarac iz okoline Kranja, u Sloveniji, osumnjičen je i pritvoren zbog sumnje da je iz osvete planirao napad oružjem koje je naručio u Americi preko "dark neta", a trebalo mu je na njegovu adresu doći u paketu skrivenom u mikrotalasnoj rerni, potvrdila je slovenačka policija.

Policija je saopštila da je u tom slučaju, saradnjom slovenačkih i američkih organa bezbednosti, sprečena realizacija „planiranih ubistava oružjem“, ne otkrivajući detalje.

„Oružje je u Americi zaplenila američka služba za državnu bezbednost, čime je sprečen potencijalni streljački pohod u Sloveniji“, potvrdila je na telekonferenciji za novinare Policijska uprava Kranj.

Ne otkrivajući identitet osumnjičenog, policija je navela da je reč o osobi koja do sada nije bila ni u krivičnom ni prekršajnom postupku. Zbog interesa istrage, iz policije nisu želeli da potvrde ni navode medija da je reč o punoletnoj osobi iz okoline Kranja, srednjoškolcu s problemima u školi, nakon spekulacija u medijima da je ta osoba pripremala „streljački pohod“ sličan onima koji se često događaju u Americi, prenose hrvatski mediji.

Američka služba otkrila je u paketu koji je bio upućen u Sloveniju pištolj „glok“, te automatsko oružje „remington“ s pripadajućom municijom i o tome obavestila slovenačke organe bezbednosti, koji su zatim reagovali. Sve se odvijalo u aprilu, navedeno je na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi Kranj.

Izvor: www.n1info.com


Title: Re: Sprečen napad u Sloveniji
Post by: MOTORISTA on October 26, 2021, 05:42:53 am
U toku istraga o pretnjama zvaničnicima Slovenije
Srna 25.10.2021.

Slovenačka policija saopštila je danas da istražuje poštanske pošiljke u kojima je prećeno smrću zvaničnicima i štićenim osobama.

Slovenački mediji prvobitno su objavili da su pošiljke sa pretnjama smrću na kućne adrese dobili predsednik Vlade Janez Janša i ministar odbrane Matej Tonin, a potom i dve poslaničke grupe u parlamentu i jedan poslanik, navodno predsednik Slovenačke nacionalne stranke Zmago Jelinčič. Stojan Belšak iz sektora ljubljanske kriminalističke policije potvrdio je da postoji pet pošiljki sličnog sadržaja sa neposrednim pretnjama smrću i sa priloženim puščanim metkom, preneli su hrvatski mediji. On je dodao da je istraga još u početnoj fazi prikupljanja informacija koje bi trebale da dovedu do počinioca, te poručio da o drugim detaljima ne može da govori.

Predstavnici više stranaka u Sloveniji oštro su osudili svaki oblik prijetnje i nasilja, a predsjednik parlamenta Igor Zorčić pozvao je sve političare da budu tolerantni i umjereni u komunikaciji.

Izvor: www.blic.rs