PALUBA

RV i PVO => Elektronsko izviđanje, protivelektronska dejstva i radio-elektronska borba => Topic started by: Kubovac on April 08, 2022, 05:07:30 pm

Prijatelji

▼▼▼▼

Mesto za Vaš baner

kontakt: brok@paluba.infoTitle: Alabuga - elektromagnetni impulsni projektil?
Post by: Kubovac on April 08, 2022, 05:07:30 pm
Alabuga - elektromagnetni impulsni projektil?

Rusija nastavlja da iznenađuje sve novim oružjima. Prema nedavnim izveštajima, ruski inženjeri su razvili raketu za ometanje pod nazivom Alabuga. Priča se da će ovo oružje moći u potpunosti da neutrališe neprijatelja bez otvaranja vatre na njegove snage. Ovo oružje proizvodi veoma jak radio-električni udar, čija je snaga uporediva sa snagom nuklearne eksplozije.

Projektil može bukvalno da onesposobi gotovo svo neprijateljsko oružje i vojnu opremu, uključujući rakete, sisteme protivraketne odbrane, brodove i tenkove, kao i bilo koju vrstu vazduhoplovne, pomorske i kopnene vojne opreme.

Projektil Alabuga dovodi do kvara svih mikro-kola. Savremeni radarski sistemi su podložni elektromagnetnim fluksovima velike gustine. Zbog toga stradaju poluprovodnici i složena oprema postaje neupotrebljiva, dok neprijateljsko osoblje ne pati. U stvari, vojni hardver i oprema će se jednostavno zamrznuti na mestu, dok će avioni i projektili pasti na zemlju kao kamenje. Veruje se da će projektil moći da poleti 300-400 metara kako bi deaktivirao svu vojnu opremu i naoružanje u dometu od četiri kilometra.

Veruje se da će Alabuga postati najmoćnija perspektivna radio-električna bomba koja će moći u potpunosti da deaktivira i imobiliše celokupnu borbenu moć neprijatelja.

https://www.youtube.com/watch?v=O08IR4hc0ho


Title: Odg: Alabuga - elektromagnetni impulsni projektil?
Post by: Kubovac on February 12, 2024, 05:54:39 pm
Kompleks "Alabuga": onemogućava neprijateljsku elektroniku, ubija neprijateljsku opremu:

https://www.youtube.com/watch?v=Ci0vqaamwDA&t=3s

Prijatelji

▼▼▼▼

Prostor za Vaš baner

kontakt: brok@paluba.info