PALUBA

RV i PVO => Sistemi PVO => Topic started by: Kubovac on October 31, 2022, 10:13:04 pmTitle: MSI-DS Terrahawk VShorad (platforma za PVO)
Post by: Kubovac on October 31, 2022, 10:13:04 pm
VSHORAD - samostalno rešenje razvijeno za povećanu mobilnost i raspoređivanje u bliskoj protivvazduhoplovnoj odbrani

Modularni, daljinski upravljani i rasporedivi – za odbranu od kopnenih, vazduhoplovnih i pomorskih pretnji na malim i veoma malim dometima. Dokazana sposobnost borbe protiv BPL (C-UAS) i brzih priobalnih napadnih brodova (C-FIAC).

Sistem može biti montiran na vozilo (vojno i/ili civilno) ili postavljeno na zemlju na NATO-standardnom demontažnom "Rack Offload and Pickup" sistemu (DROPS), sa offset daljinskim upravljanjem radi preživljavanja operatera (žica ili linija vidljivosti).

Integracija dokazanih efektora, mogućnosti otkrivanja i detekcije, uključujući MSI-DS TERRAHAWK LW serijski top i MSI-DS SATOS, pruža garanciju vodećeg u klasi preciznosti, ubojitosti i preživljavanja.

Sistem se može primeniti kao pojedinačni ili kao deo mreže u okviru sistema za upravljanje borbenim dejstvima. Ovo pozicionira MSI-DS VSHORAD kao kritično odbrambeno rešenje bliskog dometa i obezbeđuje slojevitu smrtonosnost u zaštiti ciljeva visoke vrednosti i kritične infrastrukture, uključujući obalsku imovinu.

Opciona oprema:

- direktni vatreni efektor - top do 30 mm
- širok izbor municije (programabilna, blizinska, potkalibarna kinetička probojna...)
- daljinsko upravljanje (žica ili linija vidljivosti)
- nosači za laserski vođene projektile
- komplet elektro optičkih senzora dokazanih na terenu
- poluatomatsko dodeljivanje cilja i dejstvo
- opcije za poboljšano prepoznavanje ciljeva putem veštačke inteligencije

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]


Izvor (https://www.msi-dsl.com/products/msi-ds-terrahawk-vshorad/)


Title: Re: MSI-DS Terrahawk VShorad (platforma za PVO)
Post by: Kubovac on January 23, 2023, 07:45:01 pm
MSI-DS Ltd najavio prvu prodaju novog sistema TERRAHAWK VSHORAD

MSI-DS Ltd je 22. decembra objavio prvu prodaju novog mobilnog kopnenog sistema Terrahawk VShorad na Londonskoj berzi.

U polugodišnjim rezultatima kompanije za period koji je završen 31. oktobra 2022., MSI-DS Ltd se osvrnuo na kontinuirani razvoj novih vojnih proizvoda i da je tokom tog perioda kompanija lansirala prvi kopneni mobilni artiljerijski sistem koji uključuje jedinstvenu 'kontra-dron' sposobnost, koja je već privukla značajnu pažnju na međunarodnom tržištu.

U nastavku ove modernizacije, MSI-DS Ltd sa zadovoljstvom objavljuje da je kompanija potpisala ugovor sa inostranim kupcem za isporuku u 2023. nekoliko kopnenih mobilnih sistema oružja, koji su prikladno nazvani MSI-DS Terrahawk VShorad sistemi oružja – mobilna protivvazduhoplovna odbrana. Ukupna vrednost ugovora za kompaniju je 22,4 miliona funti i cilj je da se ispuni ugovor što je pre moguće. Očekuje se da će prihodi po ugovoru biti priznati tokom 2023. kalendarske godine.

MSI-DS Terrahawk VShorad je samostalno rešenje razvijeno za povećanu mobilnost i raspoređivanje u bliskoj protivvazduhoplovnoj odbrani. Modularni, daljinski kontrolisani i brzo rasporedivi – za odbranu od kopnenih, vazduhoplovnih i pomorskih pretnji na mali i veoma malim daljinama (dokazana sposobnost C-UAS i C-FIAC). Sistem može biti montiran na vozilo (vojno i civilno) ili na zemlji na NATO-standardnom demontažnom "Rack Offload and Pickup" sistemu (DROPS), sa offset daljinskim upravljanjem radi preživljavanja operatera ( žicom ili linija vidljivosti).

Integracija efektora dokazanih na terenu, mogućnosti otkrivanja i detekcije, uključujući nosač za top MSI-DS Terrahawk LV serije i MSI-DS SATOS, pruža garanciju vodeće u klasi preciznosti, ubojitosti i preživljavanja. Sistem se može primeniti kao pojedinačni ili kao deo mreže u okviru sistema za upravljanje borbenim dejstvima. Ovo pozicionira MSI-DS VSHORAD kao kritično odbrambeno rešenje bliskog dometa i obezbeđuje slojevitu smrtonosnost u zaštiti ciljeva visoke vrednosti i kritične infrastrukture, uključujući obalsku imovinu.

[attachment=1]


Izvor (https://militaryleak.com/2023/01/22/msi-ds-ltd-announced-first-sales-of-new-terrahawk-vshorad-system/)