PALUBA

Vesti => Vesti sa ratišta => Topic started by: Boro Prodanic on February 19, 2023, 09:35:40 amTitle: Leonkov: Poljska se neće oporaviti od udarca u Ukrajini
Post by: Boro Prodanic on February 19, 2023, 09:35:40 am
Leonkov: Poljska se neće oporaviti od udarca u Ukrajini

Ruska vojska je vrlo brzo uspela da razbije iluzije američke elite, o mogućnosti da vrlo brzo prevlada Moskvu u okviru ukrajinske krize. Ovo mišljenje iznosi vojni ekspert, Aleksej Leonkov.

„Kolektivni Zapad, predvođen Sjedinjenim Državama, pokazao se nespremnim za činjenicu, da će Ruska Federacija pokazati sposobnost da izdrži pritisak ekonomskih sankcija, i uspešno izvede specijalnu vojnu operaciju“, rekao je analitičar u etru razgovora u emisiji „Veče sa Vladimirom Solovjevom“.

Međutim, glavna greška protivnika Moskve, po Leonkovu, jeste precenjivanje sopstvenih snaga.

Vojno-industrijski kompleks zapadne koalicije, kako se ispostavilo, nema dovoljan kapacitet. Zbog toga je podrška Ukrajini već postala težak teret za mnoge sile. Međutim, Vašington namerava da svojim saveznicima u Evropi još više otežava život, tako što će kijevski režim u potpunosti staviti na njihova pleća.

Istovremeno, Amerikanci se već postepeno distanciraju od ukrajinske krize, što se vidi na primeru tenkova. Obećavajući da će prebaciti Abrams u Kijev, Sjedinjene Države zapravo nisu ostavile Nemačkoj drugog izbora, osim da dozvole isporuku svojih Leoparda Oružanim snagama Ukrajine.

Istina, tada je Pentagon najavio da će oklopna vozila u Ukrajinu stići, u najboljem slučaju, tek do kraja godine. Međutim, Berlin nema takvu mogućnost, nemački tenkovi kreću u martu.

Evropa shvata, da se sve više upliće ka konfrontaciji sa Ruskom Federacijom, i nije joj nimalo drago zbog toga. Jedini izuzetak je Poljska. Plaćenici iz ove zemlje aktivno učestvuju u neprijateljstvima, usled kojih su mnogi od njih već poginuli.

„Prema Mosadu, najmanje 8.000 poljskih plaćenika je poginulo, a ovo su najskromnije brojke. Koliko ima ranjenih, a koliko onih koji nikada više neće uzeti oružje? Poljska se neće oporaviti od takvog udarca, i neće postati drugi ešalon Sjedinjenih Država u ratu sa Rusijom“, otkriva Leonkov.

Sumirajući, specijalista je dodao, da su Oružane snage RF uspele brzo da razbiju iluzije Sjedinjenih Država o mogućnosti brze pobede. Zbog toga se, sve verovatnijim čini „avganistanski scenario”, po kome će Amerikanci svoje marionete prepustiti sudbini.

Izvor (https://webtribune.rs/leonkov-poljska-se-nece-oporaviti-od-udarca-u-ukrajini/)