PALUBA

More, pomorstvo i unutrašnji plovni putevi => Brodomaketarstvo => Topic started by: lEO - ZD on March 05, 2023, 03:53:57 pmTitle: SSN-768 Hartford - 1/350 - Riich models
Post by: lEO - ZD on March 05, 2023, 03:53:57 pm
Podmornica iz klase SSN-688 Los Angeles, tip III improved, uz 4 torpedne cijevi opremljena i savartikalnim lanserima.
Podmornica koja je imala (još plovi ) nesretnu sudbinu  ...ili posadu ... ili zapovjedništvo?
Uglavnom pri jednostavnom manevru ispred luke na Sardegni, 2003, doslovce se izgubili i počešali dno uz znatnu i ozbiljnu štetu, upitna bila i strukturalna stabilnost.
2009 u Hormuškom tjesnacu sudarili se sa desantnim brodom New Orleans, na brodu probijeni tankovi, a na podmornici razvaljeno nadrađe.

Kako su makete modernih podmornica prilično "dosadne" i monotone, pokušap sam bar malo razbiti monotoniju ostavljanjem otvorenih pramčanih preklopnih bitvi za privez i izvučenih svih jarbola i antena, iako pretpostavljam da za one u paru nikad nisu obje u upotrebi.
Za razbiti monotoniju tamno sive na boku i crne na palubi, koristio sam uljene boje za stvoriti dojam curaka i izbljedjelost površina van mora.
Podlogauz kit bila je "klasika" sastupićima pa sam napravio novu od balze, simulirao neko "plemenitije" drvo i stavio prozirne stupiće.