PALUBA

Ratna mornarica => Ostala tematika iz oblasti RM => Topic started by: Kubovac on April 18, 2023, 12:33:14 pmTitle: Vežbe ruske Baltičke Flote
Post by: Kubovac on April 18, 2023, 12:33:14 pm
Počele vežbe Baltičke flote: Učestvuje 10 ratnih brodova, helikopteri i avioni flote

Oko 10 ratnih brodova i 1.500 mornara iz pomorske baze Baltisk učestvuju u vežbama ruske Baltičke flote u regionu Kalinjingrad, saopšteno je danas iz štaba Flote.

-U prvoj fazi, vežbe će biti održane u skladu sa utvđenim normama Flote, nakon obuke koji smo imali u zimskom periodu, u vojnim centrima pomorske baze Baltisk, navela je pres služba Flote, prenosi TASS.

Posada korveta i raznih brodova vežbaće veliki broj scenarija.

Pomorske grupe će takođe uvežbavati zajedničke operacije raspoređivanja u borbenu formaciju i mere za odbijanje vazdušnog napada zamišljenog neprijatelja, a vodiće i trenažnu pomorsku borbu, precizira se.

Pored toga, pomorske grupe Baltičke flote će izvesti raketno i artiljerijsko gađanje kako bi pogodile brodove i avione fiktivnih neprijatelja, saopštila je pres služba.

-Sve u svemu, imaćemo na raspolaganju oko 10 brodova, čamaca i pomoćnih plovila, više od 1.500 mornara i više od 50 oruđa vojne i specijalne opreme, kao i avion i helikoptere Baltičke flote, dodali su iz ruske flote.

[attachment=1]


Izvor (https://www.novosti.rs/planeta/svet/1228412/ruaka-armija-ruska-flota-balticka-flota)