PALUBA

RV i PVO => Sistemi VOJiN i sistemi automatizacije => Topic started by: Kubovac on September 04, 2023, 04:30:06 pm

Prijatelji

▼▼▼▼

Mesto za Vaš baner

kontakt: brok@paluba.infoTitle: Radar Giraffe 1X
Post by: Kubovac on September 04, 2023, 04:30:06 pm
Saab lansira novi Komplet za raspoređivanje radara Giraffe 1X

Saab lansira novu konfiguraciju kompleta za radar Giraffe 1X koji će prvi put biti javno prikazan na izložbi odbrane DSEI 2023 koja će se održati u Londonu sledeće nedelje.

Nova konfiguracija je napravljena za transport bez napora, brzo premeštanje i brzu operativnu spremnost. Ovi atributi su izuzetno dragoceni u savremenim scenarijima na bojnom polju i situacijama gde vazdušne pretnje mogu da se pojave iz bilo kog pravca, predstavljajući stvarnu opasnost za stacionarne instalacije.

Predstavljamo Giraffe 1X Komplet za raspoređivanje—lako upotrebljiv, kompaktan i robustan 3D AESA softverski upravljani radar. Ovaj lagani radar se može pohvaliti malom zapreminom dok isporučuje značajan obim pretrage u daljinama do 75 kilometara. Ove karakteristike ga čine izuzetno pogodnim za hitne operacije koje dolaze sa ograničenim mogućnostima. Giraffe 1X Komplet za raspoređivanje pojavljuje se kao svestrano rešenje pogodno i za mobilna i za fiksna raspoređivanja.

Karl-Johan Bergholm, šef Saab-ovog poslovnog sektora za nadzor, naglašava: „Giraffe 1X Komplet za raspoređivanje omogućava sposobnost brzog raspoređivanja dizajniranu da pruži trenutnu svest o situaciji u vazdušnom prostoru nakon postavljanja. Dosledno pomeramo granice vremena, omogućavajući operativnim snagama da efikasno odgovore."

Opremljeni sa Giraffe 1X, komandanti dobijaju pristup visokokvalitetnim podacima o ciljevima protivvazdušne odbrane, mogućnostima detekcije dronova za suzbijanje bespilotnih vazduhoplovnih sistema (UAS) i sposobnosti da osete i daju upozorenja za pretnje od raketa, artiljerije i minobacača. Štaviše, Giraffe 1X ima kontinuiranu mogućnost nadogradnje softvera, osiguravajući njegovu spremnost da se uhvati u koštac sa novim pretnjama.

[attachment=1]


[attachment=2]


[attachment=3]


Izvor (https://www.armyrecognition.com/defense_news_september_2023_global_security_army_industry/saab_launches_new_deployment_set_for_giraffe_1x_radar.html#google_vignette)Prijatelji

▼▼▼▼

Prostor za Vaš baner

kontakt: brok@paluba.info