PALUBA

Kopnena vojska => Inžinjerija => Topic started by: Kubovac on September 18, 2023, 03:21:09 pm

Prijatelji foruma

▼▼▼▼

Prostor za Vaš baner

kontakt: brok@paluba.infoTitle: Južnokorejsko oklopno vozilo za razminiranje K600 KCEV
Post by: Kubovac on September 18, 2023, 03:21:09 pm
Južna Koreja će Ukrajini obezbediti dva inženjerska oklopnjaka K600 KCEV, prenosi Bulgarian militari, pozivajući se na izvore.

Ovi korejski inženjerski sistemi nazivaju se još i "nosorog", a služe za raščišćavanje minskih polja.

Ukrajinske oružane snage imaju velikih teškoća od početka letnje protivofanzive zbog ogromnih minskih polja koje je postavila ruska vojska.

Među najnepristupačnijim terenima za oružane snage Ukrajine su minska polja koja se nalaze u južnom pravcu, a koja su poznatija kao "Surovikinova linija".

K600 KCEV je jedan od najnovijih južnokorejskih sistema za deminiranje bojnog polja. Namenjen je za rad tokom borbenih dejstava. Model je nov i južnokorejska vojska je prve jedinice počela da dobija tek 2020. godine.

Izvor (https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2023&mm=09&dd=18&nav_category=78&nav_id=2400917)

Vozilom za čišćenje prepreka upravljaju dva vojnika, a može iskopati zatrpane mine orući zemlju plugom na prednjem delu vozila. Pored toga, „magnetno osetljiv uređaj za neutralizaciju mina“, koji uklanja nagazne mine ispaljivanjem magnetnog polja, takođe je pričvršćen i detektuje nagazne mine zakopane 5 metara ispred.

Pored toga, razne prepreke kao što su rovovi i barijere mogu se ukloniti postavljanjem kompleta za iskopavanje ili drobilice sa rukom za iskopavanje pričvršćenom na vrhu karoserije vozila. Ruka za iskopavanje se takođe može koristiti kao dizalica za podizanje i transport teške opreme.

https://www.youtube.com/watch?v=_rfMzxKFAWE


▼▼▼▼

Prostor za Vaš baner

kontakt: brok@paluba.info