PALUBA

RV i PVO => Bespilotni vazduhoplovi => Topic started by: Kubovac on September 18, 2023, 10:24:33 pm

Prijatelji

▼▼▼▼

Mesto za Vaš baner

kontakt: brok@paluba.infoTitle: Novi ruski dronovi-kamikaze "BAS-80"
Post by: Kubovac on September 18, 2023, 10:24:33 pm
Rusija testira novi dron kamikazu u zoni specijalne operacije

Dronovi kamikaze „BAS-80“ sa sklopivim krilima, napravljeni od kompozitnih materijala, isporučeni su vojsci koja će ih testirati u zonu specijalne vojne operacije, saopštio je Sputnjiku direktor kompanije koja „Androidna tehnika“ proizvodi letelice Evgenije Dudorov.

„Isporučili smo par naših dronova 'BAS-80' grupi 'Carski vukovi' kako bi naše kolege tokom eksperimentalnog korišćenja u borbama mogli da pronađu najbolje načine za njihovu primenu, i kako bi preporučili koje komponente treba unaprediti na osnovu uslova rada“, rekao je on.

Kako je istakao, zahvaljujući korišćenju kompozitnih materijala, „BAS-80“ je lagana i kompaktna letelica. Dron je težak svega 1,7 kilograma. Korisno opterećenje iznosi 500 grama, sa mogućnošću povećanja na dva kilograma.

Po rečima Dudorova, testiranje drona kamikaze teće uspešno. „BAS-80“ je potvrdio svoje tehničke karakteristike: maksimalna brzina leta do 130 kilometara na sat, visina leta do 200 metara, domet do 30 kilometara.

Grupa „Carski vukovi“ pruža vojno-tehničku pomoć jedinicama LNR i DNR. Savetnici sarađuju sa proizvođačima različite vojne tehnike i sistema, a njihov osnovni zadatak je operativno uvođenje u upotrebu novih modela tokom specijalne operacije.

[attachment=1]

[attachment=2]


Izvor (https://lat.sputnikportal.rs/20230918/rusija-testira-novi-dron-kamikazu-u-zoni-specijalne-operacije--1161355923.html)

Prijatelji

▼▼▼▼

Prostor za Vaš baner

kontakt: brok@paluba.info