Solaris
kapetan bojnog broda
#vragu i rat#
|
|
« Reply #220 on: June 15, 2015, 09:46:21 am » |
|
Po podacima sa ruskog sitea i po nekim fotkama sa net-a, 2012. su bile aktivne još dvije ex-KEY "Kolhide" kao "Krila Dalmacije" i "Krila Istre". Čini mi se da ih više nema u HR registru. Da li netko zna gdje su u međuvremenu završile - prodane, izrezane... ? Ja sam jednu vidjao otprilike do tog vremena. Vozila je ljeti neku izletnicku liniju do Makarske. Kraj ? http://kvarnerski.com/svjedok-vremena-kada-je-opatija-bila-turisticki-gigant-zavrsio-na-smetlistu/poz.
|
|
|
|
|
|
|
|
jadran2
Stručni saradnik - istorija RM
kapetan bojnog broda
Last Login:December 05, 2024, 10:17:28 am
|
|
« Reply #222 on: August 28, 2015, 06:59:49 pm » |
|
Evo tu se spominje slijed "Venice Carnivala". Sada je po svemu sudeci u Grckoj.
|
|
|
|
|
|
|
brodarski
Stručni saradnik - istorija RM
kapetan bojnog broda
Last Login:November 29, 2024, 05:43:51 pm
|
|
« Reply #223 on: August 28, 2015, 07:12:46 pm » |
|
Taj gliser je bija varen i pečen u Splitu.
|
|
|
|
|
|
|
Nitro1
mladji vodnik
Last Login:August 20, 2024, 09:40:22 pm
|
|
« Reply #224 on: September 01, 2015, 04:45:39 pm » |
|
Pozdrav svima koji vole brodove na našoj ex Yu teritoriu ! Ja sam nov na ovome forumu,al čitam ga još duže. Prvi put po cca. 30 godinama ,napalio sam se na ove hidrokrilce 2011 g.Prije nekoliko dana opet sam čitao ove postove i imam gorku želju (jer sam modelar ali uglavnom aviacijski) da bih napravio maketu hidroglisera Kometa ,takvog koji so vozili po Jadranu, a ne samo statiku,nego več delujuču sa elektro motorima i na daljinsko upravljanje. Na netu sam dobio neke skice,al tražim ako ima iko kakvih nactra-planova trupa sa rebrama. Kao što sam zasljedio-Kometa - je duga 35 metara i široka 9,5metra.....ja bih to pretvorio u cm i 3 puta povečao,tako da bi bila maketica duga 105cm i široka 28,5cm Imam i 2 slike Komete koju sam fotografirao 2003godine sa trajekta Petra Hektorovića, kad smo išli sa ženom na Vis. Možda iko zna kako se zvala ova kometa tada,a vozila je gotovo Split -Vis? Ljep pozdrav iz Slovenije,Klemen
|
|
|
|
|
|
|
trpe grozni
Stručni saradnik - KoV
kapetan korvete
Last Login:December 06, 2024, 11:25:57 am
|
|
« Reply #225 on: September 02, 2015, 11:26:38 am » |
|
Pozdrav @Nitro1. Na zalost skoro niko ne moze videti fotke koje si postavio jer su postavljene na forum gde ne mogu da vide fotke oni koji nisu clanovi istog. Zato bi te zamolio da fotke postavis ovde kod nas u attachment-u kako je objasnjeno na ovom linku.
|
|
|
|
|
|
|
Nitro1
mladji vodnik
|
|
« Reply #226 on: September 02, 2015, 08:45:39 pm » |
|
Ok.hvala,evo opet ih stavljam. [ Attachment: You are not allowed to view attachments ] [ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
|
|
|
|
|
|
|
Kristian
mornar
|
|
« Reply #227 on: September 14, 2015, 01:24:48 pm » |
|
Pozdrav ekipa, Moje ime je Kristian, zivim u Zadru i zavrsavam pomorski faks - smjer nautika. Izabra sam temu za zavrsni rad o hidrogliserima i katamaranima na Jadranu, pa bih molio ako se tko sijeca ili ima nekakav plovidbeni raspored kuda su plovili hidrogliseri (Atlasovi, Kompasovi, Kvarner Express, Topline, JTP, Aerodrom Split...), jesu li to sve bile vecinom izletnicke linije, dali je postojalo stalnih linija, mozda ako ima tko podatke o broju prevezenih ljudi na linijama, bilo sto vezano za ovu temu. Isto tako ako ima tko nacrte hidroglisera tipa Kometa ili Meteor bilo bi dobro, prolista sam cilu temu, ima jako zanimljivih postova i slika pa sam dosta materijala pokupio koji ce mi posluziti **Dali netko ima slike unutrasnjosti i komandnog mosta??** Mozete mi se javiti na mail: mansu220@gmail.comPS: Jos od malih nogu pomorstvo me zanimalo iskljucivo radi brzih brodova, nista me drugo nije privlacilo, zato sam i izabra ovu temu, ali posto sam ja relativno mlad (22. godine), jednostavno neznam nista o tome pogotovo o hidrogliserima koju su tu plovili u ex.YU. Unaprijed hvala!!
|
|
« Last Edit: September 14, 2015, 01:37:25 pm by Kristian »
|
|
|
|
|
galeb
zastavnik I klase
Last Login:December 02, 2024, 07:12:41 pm
|
|
« Reply #228 on: September 15, 2015, 08:06:02 pm » |
|
Pozdrav ekipa, Moje ime je Kristian, zivim u Zadru i zavrsavam pomorski faks - smjer nautika. Izabra sam temu za zavrsni rad o hidrogliserima i katamaranima na Jadranu, pa bih molio ako se tko sijeca ili ima nekakav plovidbeni raspored kuda su plovili hidrogliseri (Atlasovi, Kompasovi, Kvarner Express, Topline, JTP, Aerodrom Split...), jesu li to sve bile vecinom izletnicke linije, dali je postojalo stalnih linija, mozda ako ima tko podatke o broju prevezenih ljudi na linijama, bilo sto vezano za ovu temu. Isto tako ako ima tko nacrte hidroglisera tipa Kometa ili Meteor bilo bi dobro, prolista sam cilu temu, ima jako zanimljivih postova i slika pa sam dosta materijala pokupio koji ce mi posluziti **Dali netko ima slike unutrasnjosti i komandnog mosta??** Mozete mi se javiti na mail: mansu220@gmail.comPS: Jos od malih nogu pomorstvo me zanimalo iskljucivo radi brzih brodova, nista me drugo nije privlacilo, zato sam i izabra ovu temu, ali posto sam ja relativno mlad (22. godine), jednostavno neznam nista o tome pogotovo o hidrogliserima koju su tu plovili u ex.YU. Unaprijed hvala!! Ja ne mogu da ti pomognem ali htio bi ti jedino zaželjeti svu sreću i čestitam za tvoj entuziazam, dobro je to.
|
|
|
|
|
|
|
Nitro1
mladji vodnik
|
|
« Reply #229 on: September 16, 2015, 04:15:06 pm » |
|
Pozdrav ekipa, Moje ime je Kristian, zivim u Zadru i zavrsavam pomorski faks - smjer nautika. Izabra sam temu za zavrsni rad o hidrogliserima i katamaranima na Jadranu, pa bih molio ako se tko sijeca ili ima nekakav plovidbeni raspored kuda su plovili hidrogliseri (Atlasovi, Kompasovi, Kvarner Express, Topline, JTP, Aerodrom Split...), jesu li to sve bile vecinom izletnicke linije, dali je postojalo stalnih linija, mozda ako ima tko podatke o broju prevezenih ljudi na linijama, bilo sto vezano za ovu temu. Isto tako ako ima tko nacrte hidroglisera tipa Kometa ili Meteor bilo bi dobro, prolista sam cilu temu, ima jako zanimljivih postova i slika pa sam dosta materijala pokupio koji ce mi posluziti **Dali netko ima slike unutrasnjosti i komandnog mosta??** Mozete mi se javiti na mail: mansu220@gmail.comPS: Jos od malih nogu pomorstvo me zanimalo iskljucivo radi brzih brodova, nista me drugo nije privlacilo, zato sam i izabra ovu temu, ali posto sam ja relativno mlad (22. godine), jednostavno neznam nista o tome pogotovo o hidrogliserima koju su tu plovili u ex.YU. Unaprijed hvala!! Pozdrav! Imam ja nekih skica i nacrta toh hidrokrilca,sa neta... [ Attachment: You are not allowed to view attachments ] [ Attachment: You are not allowed to view attachments ] [ Attachment: You are not allowed to view attachments ] [ Attachment: You are not allowed to view attachments ] [ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
|
|
|
|
|
|
|
|