[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
Malo me buni ova slika nasukanih Krila.
Hidrogliseri su 1970-ih/80-ih imali 3 velike havarije, sve tri Atlas.
1. Krajem 70-ih ili početkom 80-ih jedna Krila nasukala su se u punoj brzini na kraj između Vrboske i Jelse, kod otočića Zečeva. Izletila su za dvije dužine na kraj, uništila kompletan donji postroj uključujući i osovine uz manja oštećenja trupa.
Mislim da su tom prilikom baš na tom brodu zamijenjene ruske Zvijezde talijanskim Isotta Fraschinijem. Brzina je opala za 2 čv ali je potrošnja bila skoro 40% manja a i buka se značajno smanjila.
2. Negdje 1981-83. jedna Krila su se noću nasukala na tada neoznačenu hrid Baba ispred Palmižane. Krila su bila prazna u transferu iz Istre za Dubrovnik ali pričalo se da su ukrcali jednu Švabicu od svojih 40 godina koja je bila toliko dobra da je dala svima, i to istovremeno... i tako više puta, tako da je brodom u trenutku nasukavanja upravljao konobar ili kadet (priče se razlikuju ali svakako posljednji po rangu). On je uhvatio dobru rotu ali niej znao za Babu i naletio je na nju, uništivši cio donji postroj i oštetivši trup. Kako se to dogodilo usred sezone Atlas je do kraja godine bio prinuđen unajmiti jedan od cvijetova od Kvarner-expressa.
Slučaj je zataškan ali barba više nije bio barba u Atlasa. Meni su o tome tada pričala dva člana posade, odvojeno i u različita vremena, sa svim detaljima i jedino je moja memorija problem za više detalja.
3. Treći se isto nasukao slično onome kod Jelse, izletio na kraj, ali ne sjećam se gdje. Može biti da je bilo negdje oko Zadra ali ne garantiram.
Znači ova slika trebala bi biti nasukavanje 3. Nije br. 1 jer je manje izletio a i vidi se da griže ne sliče na ravne ploče oko Zečeva iako je topografija donekle slična i mogla bi zavarati.