Сваки командант је волео да им "своју" војну полицију. Натакари бели опасач (узме га из РР магацина) војнику на пријавници, а неретко и патролама за контролу реда у гарнизону. Ја сам то називао дивљом војном полицијом и радо сам подносио пријаве против команданата где би затекао те "дивљаке". Нажалост, било је и у јединицама војне полиције оних старешина коју су "неговали" описани стил контроле и то преносили на војнике.
samo da se nadovezem na ovaj vas dijalog
2005 sam u somboru zavrsio obuku a prekomanda batajnica
tokom obuke prioritet su stavljali kulturi tj postovanje svih pripadnika VJ
kako prema oficirima tako i prema vojnicima bez obzira koji je rod i sluzba (bilo je i par napaljenih staresina koji su smatrali policiju bogom a ostali su im bili ispod svakog nivoa)
kad sam otiso na prekomandu zgrozio sam se ponasanjem tih kako nazivate divljim policajcima
nekolicina vozaca je doslo u nasu jedinicu i dobili ves policajca, e zbog njioh me je bilo sramota. ponasanje im je bilo ocajno, maltretiranje ostale vojske i da ne nabrajam sta su radili... par puta sam pomislio ako bi doslo do potrebe da timski radimo sa ostalim jedinicama cisto sumnjam da bi ovi divljaci dobili pomoc od ostale vojske.
a sto sam bio razocaran sa pripadnicima MUP-a narocito koji su godinama u sluzbi.... dugo mi je trebalo da se naviknem na njihovo ponasanje