petrikonja
mornar
Last Login:September 27, 2020, 10:00:36 pm
|
|
« Reply #310 on: July 26, 2012, 07:20:49 pm » |
|
Ne znam dal je istina ali sam cuo da je sin od generala Tusa sluzio vojsku na Somborskom aedromu i da je po svemu bio primeran vojnik i da nije bilo nikakve protekcije iako mu je otac bio general.Sorry za off
|
|
|
|
|
|
|
ORIĆAREB
In memoriam
kapetan fregate
Last Login:July 30, 2015, 10:34:08 am
|
|
« Reply #311 on: July 26, 2012, 07:28:29 pm » |
|
Ne znam dal je istina ali sam cuo da je sin od generala Tusa sluzio vojsku na Somborskom aedromu i da je po svemu bio primeran vojnik i da nije bilo nikakve protekcije iako mu je otac bio general.Sorry za off Neznam zašto bi i imao protekcije. Nije on jedini generalov sin koji je služio vojni rok. Bilo je i masu sinova od generala i pukovnika koji su išli i u vojne škole, ali nije bilo nikakve protekcije....
|
|
|
|
|
|
|
vobo
mornar
Last Login:January 14, 2014, 07:58:52 pm
|
|
« Reply #312 on: July 26, 2012, 09:38:39 pm » |
|
Sto se toga tice, znam nekolicinu momaka koji su u bliskom srodstvu sa visokim oficirima (trenutno na jakim polozajima) i svi su primerne staresine i kadeti. Naravno sa druge strane uvek ima ljudi koji koriste svoja poznanstva i rodbinske odnose za protekciju itd...Uvek bilo i bice.
|
|
|
|
|
|
|
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
Last Login: Today at 09:26:36 am
|
|
« Reply #313 on: July 27, 2012, 09:44:13 am » |
|
Није Тусов син служио војску у Сомбору. Ради се о сину генерала Јурјевића (начелник штаба КРВ и ПВО док је Тус био командант,а након њега и командант РВ и ПВО). Био је у јединици војне полиције на обуци. Колико знам био је примеран војник.
Када смо већ код тога (служење војног рока синова високих војних и државних функционера) једно моје лично искуство. Највише су ургирало за децу нижих чиновника и официра. Такође, врло се ургирало за разне спортисте ("звезде" и још више за "зведице").
У јединици где сам био командир служио је војску унук Мике Шпиљка (то је високи државни партијски функционер у време СФРЈ) и то баш у време када је Мика Шпиљак био председник Председништва СФРЈ. Нико за њега није ургирао, бар не код мене, баш низашта. Његов отац Вања Шпиљак (радио као руководилац у ИНИ,а касније и другде) ми је дословце рекао: "Знам да Ви не смете да га бијете. Ако га треба тући, зовите мене, ја ћу га пребити". Наравно, за тако нечим није било разлога ни потребе. Био је војник као и сви други (током обуке), а остао је до краја служења војног рока у тој чети (настава чете војне полиције у 975.ВНЦ). Још нешто. Супруга Мике Шпиљка, дакле бака мог војника, супруга номиналног шефа тадашње државе је врло често долазила у посету. Увек је долазила као обични грађанин. Стане у ред за најаву посета (а ред је умео да буде дугачак по више десетина метара), па чека по пола сат да најави посету. Како се данас понашају неке госпође (не код посета војницима, јер тога у свим државама бивше СФРЈ нема), када су у питању редови и опште понашање мислим да сви знамо.
|
|
|
|
|
|
|
vathra
potporučnik
Last Login:January 14, 2025, 08:59:39 pm
|
|
« Reply #314 on: July 27, 2012, 11:37:24 am » |
|
Када смо већ код тога (служење војног рока синова високих војних и државних функционера) једно моје лично искуство. Највише су ургирало за децу нижих чиновника и официра. Такође, врло се ургирало за разне спортисте ("звезде" и још више за "зведице"). Кад сам био у војсци (99-те) ситуација је била донекле другачија: појавиле се и категорија синова ситних и крупнијих бизнисмена, за коју су или ургирали, а чешће завршавали директно са старешином. Тако је један син мање познатог бизнисмена скинут из војске који дан пре почетка рата. А са мном је био син бившег министра (из Приштине, имао је двоје деце), који је прегурао цео рат са нама, и скинуо се после рата. За разлику од првог описаног коме је главни проблем био вишак кила, он је имао срчану ману, али не толико озбиљну.
|
|
|
|
|
|
|
zvekete
mornar
Last Login:August 09, 2012, 12:12:36 am
|
|
« Reply #315 on: August 06, 2012, 10:32:14 pm » |
|
Pozdrav svim sadasnjim i bivsim pripadnicima VP [ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
52. BVP CVP(sn)OT Pristina
|
|
« Last Edit: August 06, 2012, 11:01:46 pm by zvekete »
|
|
|
|
|
Brok
Administrator
kapetan bojnog broda
Gde je sloga tu je i pobeda!
|
|
« Reply #316 on: August 07, 2012, 05:29:21 am » |
|
Pozdrav kolega.
|
|
|
|
|
|
|
dzumba
kapetan bojnog broda
|
|
« Reply #317 on: September 05, 2012, 09:27:39 pm » |
|
Значајан доприсно успешном реализованим аеромитингу "Батајница 2012" дали су припадници војне полиције ВС у обезбеђењу овог скупа. Формирана је посебна група за обезбеђење састављена од припадника из свих батаљона (3, 5, 25, ПТб /72.спбр званих "Соколови", бВП специјалне намене званих "Кобре", као и из Криминалистичке истражне групе.
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ] Припадници противтерористичког батаљона Специјалне бригаде су током обезбеђења аеромитинга "Батајница 2012" били у улози снага за интервецнију.
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ] Било их је и на другим задацима обезбеђења поред "важнијих" ваздухоплова или на одређеним местима.
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ] Припадници "Кобри" су обезбеђивали простор где су биле званице, делом као униформисани припадници војне полиције, делом као непосредно обезбеђење штићених личности.
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ] Највише је било "обичне" војне полиције.
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ] Ту су били и службени пси из 5.бВП
|
|
|
|
|
|
|
dzumba
kapetan bojnog broda
|
|
« Reply #318 on: September 05, 2012, 09:33:53 pm » |
|
Одговорна и "неодговорна" лица за обезбеђење аеромитинга.
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
Возила са новим ознакама баш лепо изгледају.
|
|
|
|
|
|
|
petrikonja
mornar
Last Login:September 27, 2020, 10:00:36 pm
|
|
« Reply #319 on: September 05, 2012, 11:32:37 pm » |
|
Значајан доприсно успешном реализованим аеромитингу "Батајница 2012" дали су припадници војне полиције ВС у обезбеђењу овог скупа. Формирана је посебна група за обезбеђење састављена од припадника из свих батаљона (3, 5, 25, ПТб /72.спбр званих "Соколови", бВП специјалне намене званих "Кобре", као и из Криминалистичке истражне групе.
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ] Припадници противтерористичког батаљона Специјалне бригаде су током обезбеђења аеромитинга "Батајница 2012" били у улози снага за интервецнију.
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ] Било их је и на другим задацима обезбеђења поред "важнијих" ваздухоплова или на одређеним местима.
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ] Припадници "Кобри" су обезбеђивали простор где су биле званице, делом као униформисани припадници војне полиције, делом као непосредно обезбеђење штићених личности.
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ] Највише је било "обичне" војне полиције.
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ] Ту су били и службени пси из 5.бВП
Vojni policajac na drugoj slici ima oznake da je zavrsio padobransku i obuku za snajperistu?
|
|
|
|
|
|
|
|