Kartum7193@ Jedno su (kao VES) vozači vojnici , a drugo su saobraćajci vojnici. Saobraćajci su pripadnici saobraćajne vojne policije, odnosno imali su posebnu obuku koja je sadržavalo i obuku voženje motorcikala i elmentranu obuku saobraćajne vojne policije. Zato im je obuka duže trajala od obuke vozača. Saobraćajnci za potrebe cele JNA su se obučavali u jednom saobraćajnom centru (prvo u Pogorici, potom u Kraljevu). Vozači su obučavani u više auto-nastavnih centara: Rijeka, Slavonska Požega, Bela Crkva, Kičevo, Čapljina, Kovin (za potreve RV i PVO) i možda još neki.
Vec sam pitao ali evo da ponovim pitanje da li je neko imao obuku na ingramu 9mm short Huh?
Pa nije postojala neka posebna obuka. Ne sećam se ni da je postojao poseban program gađanja za ovaj pištolj osim u Vodu VP specjalne namene u 282.bVP. U tom vodu su bile strešine i imali su obuku i gađanja. Dakle, ja sam gađao i izvodio obuku sa "Ingramom" u tom vodu. Već sam negde postavio fotografiju sa jednog gađanja. U bataljonima i četama VP je postojao po jedan do dva komada ovog pištolja i više je bio za prikaz nego za upotrebu. Kada su stigli automatski pištolju "Škorpion" praktično je izbačen iz upotrebe iako je ostao u jedinicama (nije rashodovan ni varćen u magacine).