PALUBA
July 15, 2024, 11:37:26 am *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Važno - Na forumu Paluba.Info novoregistrovane članove odobravamo ručno, to može potrajati do 24 h, ali je neophodno da novoregistrovani korisnik aktivira svoj nalog koji će dobiti putem e-pošte u navedenom vremenu
 
   Home   Help Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 [46] 47   Go Down
  Print  
Author Topic: Vojna policija  (Read 453524 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
kosmonaut
Guest
« Reply #675 on: April 12, 2021, 08:08:34 pm »

Koji su od ovih Milicija iz Pule? Neki nose padobranska kamuflazna odijela sa dva lica (bijelo/maskirna).
Logged
Istria 052
Prijatelj foruma
potporučnik
*
Offline Offline

Posts: 2 193


« Reply #676 on: April 13, 2021, 05:19:56 am »

Grob Branka Blečića, pripadnika čVP iz Sarajeva koji je poginuo zajedno sa k-dirom kap. Popovićem na Raduši u sukobu sa DTG. U prethodnim objavama džumba je pisao o tome.
Branko Blecic pokopan je u Lovranu, nedaleko Opatije
Logged
pitomac_84
mornar
*
Offline Offline

Posts: 16


« Reply #677 on: April 13, 2021, 06:12:02 am »

U ulozi taoca je bio inspektor SUP Pula, dva momka koja skaču sa visine su isto tako pripadnici SUP Pula, čini mi se da se je jedan prezivao Bulat, ostalo so pripadnici 5. čVP. Vođa terorista je bio zastavnik Taškovski Slavko.
Logged
Perun
poručnik korvete
*
Offline Offline

Posts: 3 691


« Reply #678 on: December 16, 2021, 03:00:18 am »

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]


* b00b2b681e17fae6e83ede082264fc89.jpg (56.28 KB, 735x550 - viewed 10 times.)
Logged
Jester
Počasni član foruma
poručnik bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 5 329« Reply #679 on: February 08, 2022, 07:37:32 pm »

Logged
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 22 577


« Reply #680 on: July 01, 2022, 05:15:39 pm »

Обележавање педесет година прве борбене употрбе војне полиције и противтерористичке акције ,,Радуша“


У Атријуму Дома Војске Србије, у организацији Удружења ветерана војне полиције Србије, данас је обележено педесет година од противтерористичке акције „Радуша“ и првих борбених употреба војне полиције.
 
Пуковник др Миљан Милкић виши научни сарадник Института за стратегијска истраживања дао је историјиски осврт на акцију „Радуша“ која се одиграла 1972. године и том приликом истакао да су активности терориста представљале кулминацију лоших односа и отворене политичке побуне хрватске комунистичке елите, која је сматрала да је хрватски народ угрожен у Југославији, а да та угроженост долази пре свега од тзв. „великосрпске хегемоније“, коју су, наводно, спроводили српски комунисти.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
– Припадници проусташке организације „Хрватско револуционарно братство“, организовани у оквиру деветнаесточлане терористичке групе „Феникс“, прешли су аустријско-југословенску границу око 13.00 часова 20. јуна 1972. године у близини села Мута. Након што су непримећено ушли у Југославију, терористи су тек 24. јуна, око 23.00 часа постали предмет пажње безбедносних структура СФРЈ.
Први сукоб терориста одиграо се са групом војне полиције, коју је предводио капетан прве класе Милош Поповић. Он је са својим групом око 09.30 часова 26. јуна сустигао терористичку групу. У овом сукобу погинули су командир чете Поповић и војник Бранко Блечић.


После наведеног сукоба са војном полицијом, терористи су одлучили да наставе покрет у правцу планине Вран, где се одиграо други сукоб након кога се терористичка група поделила. Од групе су се одмах одвојили и кренули у појединачни пробој тројица терориста, од којих је један ухваћен 29. јуна, други је ухваћен 02. јула, док је трећи терориста истог дана, дакле 02. јула, убијен. Преосталих 11 терориста поделило се у две групе, које више нису имале међусобну везу. Последњи терориста ухваћен је 28. јула чиме је операција „Радуша“, формално била завршена.
Према доступним подацима, током целокупне акције уништавања терористичке групе, на страни југословенских органа безбедности погинуло је 13 особа, рекао је пуковник Милкић.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
Томислав Перић, командир чете Војне полиције ангажован у саставу резерве током операције „Радуша“ дао је лично виђење акције одигране током јуна и јула 1972. године.

Драгољуб Јевђовић истакао је да, иако је одлука да се формирају батаљони војне полиције донесена пре ових догађаја, акција „Радуша“ утицала је да се та одлука делимично ревидира и другачије постави употреба и тактика војне полиције у противтерористичким дејствима.

– Ангажовање и дејство чете војне полиције Сарајевске армијске области и сви проблеми и слабости који су тада испољени били су „окидач“ да се начине неке значајне промене које ће од војне полиције начинити једну од најспособнијих и најефикаснијих формација прво ЈНА, потом Војске Југославије, Војске Државне заједнице Србије и Црне Горе и данас Војске Србије, рекао је Драгољуб Јевђовић.


http://www.odbrana.mod.gov.rs/sadrzaj.php?id_sadrzaja=2471


* JOV_2114.jpg (2411.4 KB, 2500x1667 - viewed 8 times.)

* JOV_2135.jpg (2302.5 KB, 2500x1666 - viewed 1 times.)
Logged
Kubovac
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 10 259« Reply #681 on: July 01, 2022, 07:25:59 pm »

Тим Војске Србије спреман за учешће у операцији "Аталанта"

Вежба је део стандардних припрема тимова Војске Србије за заштиту бродова који превозе храну до лука на Рогу Африке у оквиру програма Уједињених нација за борбу против глади у Сомалији, којима заштиту пружају снаге ангажоване у овој операцији Европске уније.

Припадници дванаесточланог тима из састава Одреда војне полиције специјалне намене „Кобре“ су на вежби демонстрирали одличну оспособљеност, показавши тако да су у потпуности спремни за заштиту бродова од пиратских напада и других претњих по безбедност у водама Индијског океана и Аденског залива.

Контролу правилности радњи и поштовања међународних стандарда обучености које јединица треба да достигне извршио је евалуаторски тим из Генералштаба Војске Србије.

Војска Србије учествује у војној операцији „Аталанта“ од априла 2012. године, ангажовањем штабних официра у команди снага на броду и у Оперативној команди мисије на копну, а од децембра 2013. године и периодичним ангажовањем аутономних тимова за заштиту бродова, у складу са потребама мисије и у договору са партнерима из Европске уније.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

Извор


* 1 (1).jpg (1479.63 KB, 1863x1242 - viewed 12 times.)
Logged
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 22 577


« Reply #682 on: September 14, 2023, 07:07:49 pm »

14.09.2023.
Ministar Vučević uručio pehar pobednicima takmičenja jedinica Vojne policije


Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević uručio je danas u kraljevačkoj kasarni “Ribnica” pehar pobednicima takmičenja jedinica Vojne policije, nakon čega je prisustvovao obeležavanju Dana Vojne policije.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

U konkurenciji devet timova najbolja je bila ekipa Bataljona za specijalne operacije “Sokolovi” iz 72. brigade za specijalne operacije, drugoplasirana je bila ekipa Odreda Vojne policije specijalne namene “Kobre”, dok je treće mesto pripalo ekipi Žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova.

Medalje i diplome prvoplasiranim takmičarima uručio je načelnik Uprave Vojne policije brigadni general Milan Lazić, dok je drugoplasiranoj i trećeplasiranoj ekipi uručio i pehare.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

Ministar Vučević čestitao je svim učesnicima takmičenja jedinica Vojne policije na odvažnosti i spremnosti i naglasio da je ovo nadmetanje provera pojedinačnih sposobnosti, fizičke, i psihičke izdržljivosti, ali i timskog duha.

- Svakome od vas ko je uzeo bar deo učešća u ovom takmičenju ide moje iskreno divljenje i to, pre svega, kao građanina Srbije, kao Srbina, pa tek onda kao ministra odbrane. Ponosan sam što imamo ovakve momke i devojke. Ponosan sam na vas ne samo zbog ovog takmičenja, nego pre svega zbog svega što radite svaki dan, što radite godinama unazad i verujem da ćete raditi i u periodu koji je pred nama, a koji je uvek izazovan što se tiče Srbije i okruženja – rekao je ministar Vučević i u ime svih građana Srbije čestitao takmičarima što čuvaju otadžbinu, što su uvek bili gde je najteže i što savesno, profesionalno i patriotski izvršavaju svoje zadatke. On je posebno pozdravio i čestitao na hrabrosti pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, koja se, kao jedina dama, prethodnih dana rame uz rame nadmetala sa svojim muškim kolegama.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

Ministar odbrane rekao je da je poziv koji su pripadnici Vojne policije izabrali težak, ali da su se time zavetovali otadžbini, državi i narodu.

- Svesni ste da ako do toga dođe, a nadam se da neće, idete tamo gde je najteže. I samo vas jedno molim, ovakva takmičenja treba da jačaju i pojedinačni i timski duh. Ovo treba da nas ujedinjava, dobra je konkurentnost, dobro je kad ima takmičarskog duha, dobro je kad se proveravamo ko je spremniji, obučeniji, izdržljiviji, ali iznad svega mimo vaših lepih amblema jedinica koje predstavljate gde radite, gde živite i za šta živite, vi nosite zajednički simbol, a to su grb i zastava naša otadžbine. I to je zajednički imenitelj bez obzira da li ste u trećem ili petom ili 25. bataljonu Vojne policije, da li ste pripadnik “Sokolova” ili “Kobri”, da li ste u Komandi za obuku, RV i PVO ili ste pripadnik Žandarmerije ili SAJ-a, ili posebnih jedinica policije - istakao je ministar Vučević.

Čestitajući, takođe, svima i Dan Vojne policije ministar odbrane je danas u kasarni "Ribnica" istakao da pripadnike tih jedinica obavezuje duga istorija njenog postojanja.

- Brigadni generale Laziću, čestitam Vama i svim pripadnicima Vojne policije Dan vojne policije. Obavezuje vas istorija od 147 godina trajanja te slavne priče o vojnoj policiji, o onome što je suština pitanja bezbednosti vojske naše države, ali i cele države. Molim Vas generale Laziću da prenesete moje iskrene čestitke svim pripadnicima svih jedinica Vojne policije Vojske Srbije. Pozdravljam vas tradicicionalnim pozdravom koji uvek ujedinjuje bez obzira gde smo raspoređeni, koju boju uniforme nosimo, koja nam je jedinica, ono što nas spaja jeste naša otadžbina. Živela Srbija! – poručio je ministar Vučević.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

Povodom Dana Vojne policije okupljenima se obratio i načelnik Uprave vojne policije brigadni general Lazić i istakao da se ove godine praznik obeležava i uspešno završenim takmičenjem jedinica Vojne policije, na kome su učestvovale i tri ekipe Ministarstva unutrašnjih poslova.

- U protekla četiri dana imali smo priliku da prisustvujemo viteškom nadmetanju pripadnika jedinica Vojne policije i jedinica MUP-a. Bio je to svojevrstan šampionat vrhunski obučenih pojedinaca i ekipa. Kroz sve faze takmičenja prisustvovali smo izuzetnom požrtvovanju svakog učesnika u takmičenju. Svedoci smo izuzetnih rezultata, spremnosti i veštine svih naših pripadnika – istakao je general Lazić čestitajući svim pobednicima i u pojedinačnoj i u ekipnoj konkurenciji.

Brigadni general Lazić je, takođe, podsetio i na istorijat jedinica Vojne policije, dodajući da je od formiranja do danas vojna policija uvek bila i ostala elitni deo vojske. On je dodao da je to danas savremen, dobro opremljen, vrhunski obučen i društveno prepoznatljiv deo vojske, koji izvršavajući složene i odgovorne zadatke daje pun doprinos na očuvanju i unapređenju operativnih i funkcionalnih sposobnosti Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Kada je reč o ostalim rezultatima takmičenja jedinica Vojne policije, titulu najboljeg strelca Vojne policije u prvoj fazi nadmetanja “Gađanje” poneo je član ekipe Bataljona za specijalne operacije “Sokolovi” 72. brigade za specijalne operacije, kome je statuu i diplomu uručio komandant 72. brigade brigadni general Miroslav Talijan.

U drugoj fazi takmičenja “Gađanje patrole vojne policije” za najbolji tim proglašena je ekipa Bataljona za specijalne operacije “Sokolovi”, kojima je medalje, diplome i statuu uručio komandant Druge brigade kopnene vojske brigadni general Siniša Stašević.

Šef Kabineta ministra odbrane brigadni general Goran Momčilović uručio je medalje, diplome i statuu pobedničkoj ekipi treće faze takmičenja “Patrolna staza” pripadnicima Odreda vojne policije specijalne namene “Kobre”.

Načelnik Uprave vojne policije general Lazić uručio je medalje i diplome ekipi Žandarmerije za pobedu u završnoj fazi takmičenja trci na 10 km sa preprekama.

U kraljevačkoj kasarni, povodom obeležavanja Dana Vojne policije, pročitane su i naredbe o unapređenjima oficira i podoficira, kojima je ministar i lično čestitao.

Izvor: https://www.mod.gov.rs/lat/20480/ministar-vucevic-urucio-pehar-pobednicima-takmicenja-jedinica-vojne-policije20480


* dsc_9258_1694699540.jpg (364.55 KB, 2500x1666 - viewed 3 times.)

* dsc_9714_1694699551.jpg (993.58 KB, 2500x1667 - viewed 4 times.)

* dsc_9502_1694699569.jpg (439.84 KB, 2500x1666 - viewed 2 times.)

* dsc_9355_1694697977_1694701964.jpg (307.18 KB, 2500x1666 - viewed 2 times.)
Logged
Istria 052
Prijatelj foruma
potporučnik
*
Offline Offline

Posts: 2 193


« Reply #683 on: September 15, 2023, 06:55:46 pm »

Grob Branka Blečića, pripadnika čVP iz Sarajeva koji je poginuo zajedno sa k-dirom kap. Popovićem na Raduši u sukobu sa DTG. U prethodnim objavama džumba je pisao o tome.

Gradsko groblje u Lovranu, Istra, Hrvatska
Logged
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 22 577


« Reply #684 on: September 15, 2023, 07:06:38 pm »

Можда сам то поменуо, али да поновим, у књизи о "Акцији Радуша", коју је написао један хрватски аутор, за породицу Блечић се констатује (парафразирам) да је комунистичка и да на споменику и сада стоји петокрака...
Logged
Istria 052
Prijatelj foruma
potporučnik
*
Offline Offline

Posts: 2 193


« Reply #685 on: September 15, 2023, 07:27:35 pm »

Можда сам то поменуо, али да поновим, у књизи о "Акцији Радуша", коју је написао један хрватски аутор, за породицу Блечић се констатује (парафразирам) да је комунистичка и да на споменику и сада стоји петокрака...
Upoznao sam davne 77-78 porodicu Blecic, bio kod njih kuci, sjecam se jasno lika majke, koja je u suzama pricala o svom sinu. Odavali su utisak normalne, primorske familije. Bilo im je drago da se obnavlja sjecanje na njihovog sina. U tim se krajevima nitko ne buni za bilo kakav simbol na nadgrobnim spomenicima (osim fasistickih)
Logged
Brok
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 19 539


Jednakost, Bratstvo, Sloboda


WWW
« Reply #686 on: December 13, 2023, 01:15:19 pm »

Ovako izgleda individualna obuka izviđača i vojnih policajaca Vojske Srbije!

13.12.2023.

U kasarni „General Pavle Jurišić Šturm“ u Požarevcu u toku je specijalistička obuka vojnika na služenju vojnog roka generacije „septembar 2023“ za izviđačke i vojnopolicijske specijalnosti.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

Individualna obuka ovih vojnika traje mesec dana duže od obuke koju prolazi većina vojnika na služenju vojnog roka, zbog specifičnosti i složenosti zadataka koje izvršavaju izviđači i vojni policajci u Vojsci Srbije.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

Težište u obuci izviđača je na praktičnom uvežbavanju postupaka izviđačke patrole prilikom osmatranja bojišta i prikupljanja obaveštajnih podataka, osposobljavanju za orijentaciju i kretanje „po karti“ na nepoznatom zemljištu te realizaciji gađanja iz pešadijskog naoružanja i vežbi sa minsko-eksplozivnim sredstvima.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

Uporedo s njima, vojni policajci se obučavaju za primenu ovlašćenja vojne policije prilikom zaustavljanja i pregleda lica, zatim za suzbijanje kriminaliteta, kontrolu i održavanje vojnog reda i discipline, regulisanje i kontrolu vojnog putnog saobraćaja i obezbeđenje lica, značajnih vojnih objekata i naoružanja.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

Cilj je da vojnici, kako izviđačke tako i vojnopolicijske specijalnosti, po završetku individualne specijalističke obuke budu osposobljeni za praktičnu primenu usvojenih znanja i veština i korišćenje naoružanja i opreme na upotrebi u odgovarajućim jedinicama Vojske Srbije.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

Vojnici su izuzetno motivisani da uspešno savladaju sve sadržaje obuke, a mnogi od njih će, očekivano, po završetku vojnog roka postati deo profesionalnog sastava Vojske Srbije na službi u izviđačkim i vojnopolicijskim jedinicama, za šta se već sada mogu prijaviti.

Izvor fotografija: sajt VS
Izvor: Front TV


* izvidjaci i vojne policija obuka.jpg (1111.52 KB, 1600x900 - viewed 4 times.)

* obuka.jpg (781.37 KB, 1024x576 - viewed 4 times.)

* obuka1.jpg (450.79 KB, 1024x576 - viewed 5 times.)

* obuka2.jpg (747.42 KB, 1024x576 - viewed 2 times.)

* obuka3.jpg (595.65 KB, 1024x576 - viewed 3 times.)

* obuka4.jpg (778.06 KB, 1024x576 - viewed 2 times.)
Logged
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 22 577


« Reply #687 on: December 13, 2023, 09:02:05 pm »

Quote
Uporedo s njima, vojni policajci se obučavaju za primenu ovlašćenja vojne policije prilikom zaustavljanja i pregleda lica, zatim za suzbijanje kriminaliteta, kontrolu i održavanje vojnog reda i discipline, regulisanje i kontrolu vojnog putnog saobraćaja i obezbeđenje lica, značajnih vojnih objekata i naoružanja.

Лепо, само што на сликама из обуке војних полицајаца нема ништа од тога што пише у тексту, осим обезбеђења лица.
Logged
Brok
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 19 539


Jednakost, Bratstvo, Sloboda


WWW
« Reply #688 on: March 30, 2024, 05:51:44 pm »

Брок, то мораш поново на обуку...

Izgleda, mada u odgovoru nisam ništa drastično pogrešno napisao, samo nisam siguran do koje mere vojni policajac sme da ide u postupanju kada su u pitanju civili.
Da sam to nekada radio, ako izuzmemo par puta na obuci u Somboru, sasvim sigurno bih znao sve pojedinosti.

Moram napisati jednu anegdotu koja se desila na aerodromu Golubovci. U sklopu zgrade vojne policije bio je i vojnički pritvor. Jedan vojnik je često boravio kod nas u pritvoru, toliko dugo i često da smo već uveliko navikli na njega, a i on na nas. Uglavnom je bio van prostorije pritvora, obavljajući higijeničarske poslove.

Imali smo u sklopu vojne policije rukavice za boks, jako velike, mislim od 18 inča. I šta da se radi, naročito kada starešine odu kući i ostanemo poslepodne sami i slobodni, mi koji nismo na dužnostima, krenemo da boksujemo. Vojnik pritvorenik se u civilstvu pre vojnog roka bavio boksom, i često smo bokovali i sa njim. Jedno popodne organizujemo boks turnir, i dan danas ne znam zbog čega smo izabrali upravo prostoriju pritvora za boks turnir (gde nije bilo kreveta, nažalost pritvorenici su spavali na zemlji, postave se dva ćebeta ispod, dobiju i jastuk iako im to nije sledovalo). Verovatno zbog prostora smo izabrali upravo prostoriju pritvora.

Za turnir u boksu se prijavio i pritvorenik. Pritvorenik je prošao u polufinale tako što je pobedio vojnog policajca u boks meču. Kako je odmicao turnir, došlo je vreme da boksuju pritvorenik i jedan krupniji vojni policajac, koji nije znao da boksuje, ali kada ukrsti rukavice sa nekim ko je niži i za 30-tak kilograma slabiji, naravno da će ga izmlatiti. I baš pritvoreniku padne taj kolega vojni policajac da boksuju u polufinalu. Ishod je bio da ga je vojni policajac dobrano izmlatio (ništa strašno, to samo tako izgleda, nije bilo ni masnica ni ozbiljnijih povreda). Dok su boksovali njih dvojica, a pozor pritvora je gledao na komandu i letački restoran, igrom slučaja je u tom momentu prošlo dosta vojnika i starešina koji su mogli da vide prizor kako vojni policajac sa bokserskim rukavicama dobrano bije pritvorenika a oko njih je još 7-8 pripadnika vojne policije koji odmaraju posle primene fizičke snaga.

Nismo mi na to ni obraćali pažnju, ali narednih dana sem redovnih dužnosti nismo imali neka naročita posla, i starešina nam odredi patrole po aerodromu. Šta da radimo na vojnom aerodromu uz to što je i 1992. godine (ratna vremena) još je nošenje kape je na 1/3 aerodroma čak i zabranjeno (stajanka aviona i sve oko piste), ali tokom patroliranja primetimo još iz daljine čim ugledamo pilota ili vojnika odmah svi stavljaju kapu, upasuju se i sređuju i naravno gledaju da nas pošto-poto izbegnu.

Posle nekoliko dana dosadnih patrola po aerodromu, čujemo od jednog pešadinca da nas se ceo aerodrom plaši, jer kada privedemo vojnika u pritvor na smenu ga prebijamo. Prvo sam se zaprepastio na tu dojavu, jer za 15 meseci u vojnoj policiji nikada nisam primenjivao upotrebu fizičke snage ili gumene palice prema vojniku iako sam imao više privođenja, kao i većina pripadnika iz voda vojne policije.

Jedan kolega se seti šta je moglo da bude uzrok takvom traču. Krivo vreme na krivom mestu. Neko je video kroz prozor kako vojni policajac u regularnom boks meču mlati pritvorenika, i očevici su odmah zaključili da je u pitanju zlostavljanje pritvorenika u pritvoru. Da li su ti tračevi došli do naših prvopostavljenih (bezbednjaka i komandira voda), ne znam sigurno, verovatno da jesu, ali nas za to niko nikada nije pitao. Verujem da i danas ima onih koji misle da smo bili brutalni i da smo prekoračivali svoja ovlašćenja, ali to je samo krivo uverenje.
Logged
Brok
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 19 539


Jednakost, Bratstvo, Sloboda


WWW
« Reply #689 on: March 30, 2024, 06:29:01 pm »

Jevđo, malo pregledam ovu sjajnu temu, te sam pored ostalih fotografija naišao na ovu:

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

Da li je ovo obeleženo na rukavu leve ruke amblem ili neka greška u vezi fotografije?
Kako piše u opisu; fotografija datira iz 1986. ili 1987. godine.


* Ivan Crnkovic.jpg (281.39 KB, 1632x1040 - viewed 6 times.)
Logged
Pages:  1 ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 [46] 47   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.111 seconds with 23 queries.