Soko J-21 Jastreb

<< < (2/99) > >>

Рашо:
Ma vjerujem ti ja, druže. Godinama su već ti avioni "ispravni" i "spremni", samo piloti da ih preuzmu...

airsuba:
Pozdrav, stvarno ti je taj "kustos" servirao neozbiljnu priču, em što su 'potpuno ispravni i konzervirani' - još su svi i 'puni goriva'! I to tako već 15 godina... Dobar je i taj 'detalj' kako je baš lično Medlin Olbrajt tražila da se 'sipa beton u kabine' da ne bi leteli... Uplašila se Amerika tih Jastrebova koliko su moćni.
Ništa me ne čudi da neko od ljudi koji se motaju po muzeju priča kojekakve 'mitove i legende'. Bolje da sede i nešto urade tamo, osveže povremeno postavku, sastave makar neki katalog sa slikama da posetioci kupe za uspomenu, da ne pričam da sastave godišnje bar po jednu monografijicu o ponekom od izloženih tipova...

Verovatno je samo da je deo tih aviona teoretski moguće remontovati i doterati čak i u letno stanje ako bi bilo nekog zainteresovanog privatnog lica da plati. Međutim takvih nema jer Jastreb kao jednosed nije mnogo interesantan.
Bilo bi sjajno kada bi jedan bio odvojen za muzej, sređen i ofarban kao 'kanarinac' tj. kao žuti AKRO!

Evo da se vratim na temu, dve relativno retke slike Zambijskih Jastrebova - jedna iz operativnih dana a druga iz 'penzije', tamo daleko
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]


janezek67:
Bilo bi fino, da se barem jedan pokloni muzeju u Sloveniji u Pivci. Bio bi sređen i dosta interesantan za očuvanje uspomene na neka stara dobra vremena.

dexy:
Muzeji po svetu često vrše razmenu interesantnih eksponata kojih imaju viška, mogao bi tako i muzej u Beogradu da se obogati novim eksponatima ukoliko bi bilo zainteresovanih muzeja u svetu za ove avione, a koji imaju neke svoje primerke spremne za razmenu.

Rocker:
Možda to i nije nemoguće, ako bi neko zvanično zamolio. :) Ionako ih ima dosta, nema šanse sve da ih srede za muzejsku postavku.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page