Srušila se dva MIG-21bisD (108 i 120) HRZ i PZO

<< < (2/10) > >>

ZastavnikDjemo:
Pa dobro, takve stvari se dešavaju. Setite se samo onog sudara u Grčkoj, ili sudara dva Rafala, prilikom kojeg je jedan pilot poginuo.

pvanja:
Mislim da nijedan od ova dva pilota nece vise leteti. Katapult sedista na 21-dinicama skoro po pravilu opterete toliko kicmeni stub da bi im sledece eventualno katapultiranje sigurno znacilo ozbiljnu povredu kicme.

Coral Sea:
Quote from: ZastavnikDjemo on September 23, 2010, 02:23:32 pm

Pa dobro, takve stvari se dešavaju. Setite se samo onog sudara u Grčkoj, ili sudara dva Rafala, prilikom kojeg je jedan pilot poginuo.

Istina... samo pitanje je hoce li tko povesti pitanje godisnjeg naleta pilota u HRZ-u i koliki je on, te da li je manjak letenja pridonio ovoj nesreci.

IMHO, danasnja nesreca jasno demonstrira svu uzaludnost malih ratnih zraoplovstava... jedna nesreca i dobar dio RZ-a ode u vjecna lovista. IMHO, s obzirom na generalno stanje u zemlji mislim da su ovo zadnji dani mlazne komponente u HRZ-u

ZastavnikDjemo:
Neka me kolege iz Hrvatske isprave ako grešim, ali sudeći po onome što sam uspeo da vidim na netu, piloti HR Migova imaju godišnji nalet od 60 do 80 sati, što uopšte nije loše, a imaju i simulator od 2003. Instruktori na PC-9 umeju da "nabiju" i do 200 sati godišnje, tako da priča o malom naletu baš i ne pije vodu.

Coral Sea:

HRT navodno javlja da je za nesrecu kriv komad koji je otpao sa jednog od MiG-ova i pogodio drugi... sto znaci da im je starost ipak mozda presudila. Nakon ovoga... vjerovatno prizemljavanje MiG-ova i kraj mlazne avijacije u HRZ-u

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page