Ja bih rekao da ishod zavisi samo od umijeća pilota. Pretpostavljam da je MiG-21 BIS varijante sa motorom R-25 koji omogućava kratkotrajni borbeni forsaž do preko 9.000kg/st. To Migu daje odnos potiska mase preko 1,1/1. Manevarske mogućnosti oba aviona su slične, sa blagom prednošću strelastog krila F-16 u nekim manevrima, ne znam kojim, jer delta krilo "balalajke" ima neka aerodinamička ograničenja.
Не бих се сложио са вама Кумборе.
Пре свега Ф-16 може да издржи веће ''ге'' оптерећење од Л-17. Друга ствар пилот Ф-16 има бољу прегледност у кабини јер се поклопац једноделан док са друге стране Л-17 има рам кабине који му ствара ''мртве углове''. Поред тога прегледност задње полусфере авиона је лоша те пилот мора често да мења положај ваздухоплова како би уочио да има некога иза. Како би ми олакшао посао конструктор је уградио перископ на поклопцу кабине са којим може да гелда уназад.
Не смемо заборавити ни сензоре озрачења. МиГ-21 има систем који не покрива све углове у свим равнима тако да се дешава да пилот бива преварен да је ''побегао'' радарском снопу, а још увек се налази у захвату.
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
Нисам сигуран, али мислим да Ф-16 такође има и нишан на кациги.
Л-17 доста зависи од ОЗН-а који га наводи ка циљу и даје параметре да што лакше уђе у задњу полусферу непријатељског ваздухоплова. Без његове помоћи МиГ-21 има потешкоће да води борбу...