PALUBA
July 12, 2024, 06:30:48 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Važno - Na forumu Paluba.Info novoregistrovane članove odobravamo ručno, to može potrajati do 24 h, ali je neophodno da novoregistrovani korisnik aktivira svoj nalog koji će dobiti putem e-pošte u navedenom vremenu
 
   Home   Help Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 [43] 44 45   Go Down
  Print  
Author Topic: Jadransko Brodogradilište Bijela  (Read 350855 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
torpedo011
poručnik bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 5 223


« Reply #630 on: January 06, 2016, 11:20:54 am »

Tender za prodaju imovine Brodogradilišta

Stečajna uprava Jadranskog brodogradilišta Bijela objavila je tender za prodaju cjelokupne imovine preduzeća po ukupnoj početnoj cijeni od oko 27,2 miliona eura.Na prodaju je imovina koju čine posebni djelovi poslovne zgrade u privredi, brodogradnji, pomoćne zgrade, kao i oprema za obavljanje djelatnosti.

Javna prodaja imovine stečajnog dužnika biće održana putem prikupljanja pismenih ponuda koje se mogu dostavljati do 8. februara do deset sati i 30 minuta u Privrednom sudu, a javno otvaranje ponuda će se obaviti 45 minuta kasnije.

Na prodaju su posebni djelovi poslovne zgrade u privredi koje čine poslovni prostori površine 480 metara kvadratnih procijenjene vrijednosti 604,8 hiljada eura, poslovni prostor površine 500 kvadrata u iznosu od 630 hiljada eura, kao i poslovni prostori površine 671 kvadrat u iznosu od 845,46 hiljada eura, odnosno 368 kvadrata u iznosu od 436,68 hiljada eura.

Na prodaju je i restoran koji čine poslovni prostori površine 874 kvadrata u iznosu od 442,03 hiljada eura i površine 167 kvadrata u iznosu od 84,46 hiljada eura.

Na prodaju je, između ostalog, remontna, radionička i hala kovačnice, kompresorska stanica, skladište drvene građe, brodoopremni pogon, kao i trafostanice.

Oprema za obavljanje djelatnosti koju čine dokovi, dizalice, mašine, alati, kancelarijski namještaj sve po posebnom spisku, istaknutom na oglasnoj table Privrednog suda i oglasnoj tabli stečajnog dužnika procijena je na 17,02 miliona eura.

Vozni park po posebnom spisku takođe istaknutom na oglasnoj table procjenjuje se na 98,15 hiljada eura.

Za eventualna neslaganja katastarskih podataka sa stanjem na terenu, stečajni upravnik zadržava pravo da poništi prodaju, ne odabere ponuđača ili podatke usaglasi najkasnije do zaključenja ugovora o prodaji.

Pravo na dostavljanje ponuda za kupovinu imovine po tom oglasu imaju svi građani i preduzeća, uz uslov da uplate depozit u iznosu od tri odsto od početne cijene imovine za koju se dostavlja ponuda.

Smatraće se da su ispunjeni uslovi za otvaranje ponuda ako, do naznačenog vremena za dostavljanje ponuda, pristigne makar jedna pismena ponuda.

Kriterijum za odabir ponuda je isključivo najveća ponuđena cijena.

Ukoliko izabrani ponuđač odustane od date ponude, stečajni upravnik će proglasiti kupcem drugog ponuđača sa najvećom ponuđenom cijenom, a koja ponuda nije manja od određenih početnih cijena.

Odluku o odabiru najpovoljnijih ponuđača i unovčenju imovine stečajnog dužnika, stečajni upravnik će donijeti najkasnije u roku od pet dana od održavanja javnog otvaranja ponuda.

Odustanak odabranih ponuđača od date ponude ili zaključenja ugovora, ima za posljedicu gubitak uplaćenog depozita.

Ponuđačima koji ne budu odabrani, uplaćeni depozit će se vratiti u roku od pet dana od pravosnažnosti odluke o prodaji.

Odabrani ponuđač dužan je da sa stečajnim upravnikom zaključi u propisanoj formi ugovor o kupoprodaji imovine odmah, a najkasnije u roku od osam dana od pravnosnažnosti odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača i prodaji imovine.

Imovina koja je predmet prodaje po ovom oglasu može se razgledati svakog radnog dana od 11 sati do 14 sati.

Ročište za ispitivanje potraživanja u stečajnom postupku za Jadransko brodogradilište iz Bijele završeno je usvajanjem konačne liste prema kojoj je priznato 18,49 miliona eura. Sadašnji i bivši radnici Brodogradilišta potražuju oko 1,3 miliona eura.

Stečaj u Brodogradilištu pokrenut je krajem juna na zahtjev PU.

http://www.rtcg.me/vijesti/ekonomija/115098/tender-za-prodaju-imovine-brodogradilista.html
Logged
lovac
Stručni saradnik za brodska oružja i sisteme
kapetan fregate
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 7 442


« Reply #631 on: January 06, 2016, 06:57:49 pm »

Radi ilustracije, koliko je to malo:

Kuća na samoj obali mora, u Đenovićima, sa oko 10 ari placa, se prodaje za oko 2 mil €.
Logged
Kumboranin29
vodnik I klase
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 576« Reply #632 on: January 14, 2016, 12:23:17 pm »

http://radiojadran.com/na-dokovima-brodogradilista-stecaj-uz-remont-i-dva-tendera-za-prodaju-imovine-i-koncesiju/
U Jadranskom brodogradilištu Bijela uprkos stečaju od juna prošle godine, nije ugašen remont. Na vezu i dokovima je pet brodova, tri koje je zatekao stečaj, grčki putnikčki „Lucky star“, školski brod Jadran i italijanska barža. U međuvremenu na remont je početkom decembra stigla fregata Mornarice Vojske Crne Gore i jedna hrvatski ferry.
Kakao saznaje Radio Jadran, u petak bi trebalo da stigne i grčki putnički brod sa manjim obimom posla koji bi mogao da se završi i za sedam-osam dana. Međutim, kako je u Brodogradilištu organizovan rad samo u jednoj smjeni za 183 radnika i kooperaciju, remont na tom feribotu, ali i drugim plovilima se prolongira. Radnici primaju minimalce, odnosno uvećane plate ukoliko su imali potreban učinak.
Brodogradilišđte je uvođenjem stečaja izgubilo bitku na tržištu. Kompanije šalju brodove na remont po inerciji, jer su i ranijih godina koristii usluge u Bijeloj. I dok je bijelsko brodogradilištre u nevoljama, posao remonta preuzela su hrvatska brodogradilišta, kojima je crnogorsko, sve do stečaja, bilo veliki konkurent. Dok je više od četiri godine Viktor Lenac bio u stečaju u Bijeloj je cvjetao remont sa godišnjim prihodom od 30 miliona eura. Sada je obrnuto. Kostrenski škver je oživio s novim vlasnicima, punim dokovima i kasom.

Tenderi traju do 8. i 17. februara

Novo razdoblje je i pred Bijeljanima. Samo pitanje je ko će biti novi vlasnici nakon stečaja, kako će se razvijati nova djelatnost remonta jahti i megajahti. Sve zavisi i od toga kakve će rezultate dati dva aktuelna tendera. Naime, Ministarstvo saobraćaja i pomorstva raspisalo je 28. decembra prošle godine javni poziv za učešće na tenderu za dodjelu koncesije za privredno korišćenje brodogradilišne luke u Bijeloj, na period od 30 godina. Riječ je o prostoru u ograđenom krugu brodogradilišne luke sa operativnom obalom i gatovima, ukupne površine 108 hiljada kvadrata. Površina pod objektima zahvata nešto više od 25 hiljada metara kvadratnih. Inače, akvatorijum i sidrišta brodogradilišne luke polazeći od stanja postojećeg kapaciteta i neophodnih ulaganja u razvoj Brodogradilišta biće potrebno investirati iznos ne manji od 20 miliona eura, za period od tri godine od stupanja na snagu ugovora o koncesiji, navodi se u pozivu. Pozivom je, pored ostalog, predviđena obaveza budućeg koncesionara da uloži ne manje od 20 miliona eura, za period od tri godine od stupanja na snagu ugovora o koncesiji. Ponude se mogu dostavljati do 17. februara.
Stečajna uprava Jadranskog brodogradilišta Bijela 5. januara je objavila tender za prodaju cjelokupne imovine preduzeća po početnoj cijeni od oko 27,2 miliona eura. Očekuje se do 8. februara kupac za djelove poslovnih zgrada u privredi, brodogradnji, pomoćnih zgrada, kao i opreme ( dokova, dizalica, mašina, alata, kancelarijskog namještaja). Na prodaju je i restoran koji čine poslovni prostori površine 874 kvadrata, remontna, radionička i hala kovačnice, kompresorska stanica, skladište drvene građe, brodoopremni pogon, kao i trafostanice.
Vozni park po posebnom spisku takođe istaknutom na oglasnoj table procjenjuje se na 98,15 hiljada eura.
U javnosti je bilo sumnji oko prodaje Upravne zgrade Brodogradilišta, koja je u odnosu na ostale novi objekat i ima više korisnika i vlasnika. Međutim nije čitava na prodaju, već samo prostori u okviru 4 sprata koji pripadaju Brodogradilištu.
Podsjetimo i da je na ročištu za ispitivanje potraživanja u stečajnom postupku za Jadransko brodogradilište usvojena konačna lista prema kojoj je priznato 18,49 miliona eura potraživanja prema ovoj kompaniji. Sadašnji i bivši radnici Brodogradilišta potražuju oko 1,3 miliona eura.
Logged
Godra
stariji vodnik I klase
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 990


P-34


« Reply #633 on: January 14, 2016, 05:12:34 pm »

Sutra vece na remont dolazi feribot BARI


* BARI_MALIDOK.jpg (337.04 KB, 1400x1050 - viewed 152 times.)
Logged
Kumboranin29
vodnik I klase
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 576« Reply #634 on: January 14, 2016, 09:21:58 pm »

Samo da zavrse Jadran ! bar dok potpuno ne ugase JBB.
Logged
kilezr
poručnik fregate
*
Offline Offline

Posts: 4 608« Reply #635 on: January 25, 2016, 10:26:25 am »


 Nesrećna " Sabrina" Ona je sada vlasništvo JBB-a . Ušla je u stečajnu masu?
Logged
Kumboranin29
vodnik I klase
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 576« Reply #636 on: January 25, 2016, 12:06:39 pm »

"Sabrina" je ja mislim prodata nekoj firmi iz niksica , trebao je jos davno da je preuzme, e sad sto je bilo sa time to vise niko ne spominje !
Logged
Godra
stariji vodnik I klase
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 990


P-34


« Reply #637 on: January 28, 2016, 02:36:27 pm »

"Sabrina" je ja mislim prodata nekoj firmi iz niksica , trebao je jos davno da je preuzme, e sad sto je bilo sa time to vise niko ne spominje !

SABRINU je kupio Niksicki NEKSAN Miodraga Dake Davidovica. Navodno ju je on preprodao Bugarima,al' brod je i dalje u JBB.
Inace u valikom doku je i dalje BARGE 92,radi se na njoj konstantno,al' malobrojna je ekipa angazovana na njoj,a posla ima prilicno. U velikom doku je takodje i feribot BARI (danas vec izasao iz doka) na najosnovnijim dokovskim radovima,pranje vodom i farbanje. U malom doku je kao sto znate P-34.


* BARGE92_1.jpg (456.94 KB, 1000x750 - viewed 133 times.)

* BARGE92_2.jpg (276.42 KB, 1000x750 - viewed 144 times.)

* BARGE92_3.jpg (294.94 KB, 1000x750 - viewed 140 times.)

* MalidokP-34.jpg (272.79 KB, 1000x750 - viewed 137 times.)

* BARI_DOK.jpg (312.58 KB, 1200x900 - viewed 142 times.)
« Last Edit: January 28, 2016, 02:44:07 pm by Godra (ex vinta) » Logged
Godra
stariji vodnik I klase
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 990


P-34


« Reply #638 on: March 31, 2016, 08:38:36 pm »

Lucky Star je dobio novu/staru krmenu rampu. Skalamerija u velikom doku (Barge 92) nije jos zavrsena...


* LUCKY STAR_1.jpg (285.16 KB, 1000x750 - viewed 135 times.)

* LUCKY STAR_2.jpg (250.95 KB, 1000x750 - viewed 132 times.)

* Barge_92.jpg (244.34 KB, 1000x750 - viewed 143 times.)
« Last Edit: March 31, 2016, 08:41:46 pm by Godra » Logged
Godra
stariji vodnik I klase
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 990


P-34


« Reply #639 on: May 19, 2016, 01:03:02 pm »

Malo detalja od juce...


* JBB_1.jpg (263.37 KB, 1000x750 - viewed 128 times.)

* JBB_2.jpg (293 KB, 1000x750 - viewed 126 times.)

* JBB_3.jpg (309.19 KB, 1000x750 - viewed 139 times.)

* JBB_4.jpg (413.54 KB, 1000x750 - viewed 131 times.)

* JBB_5.jpg (319.77 KB, 1000x750 - viewed 122 times.)
« Last Edit: May 19, 2016, 01:04:23 pm by Godra » Logged
lovac
Stručni saradnik za brodska oružja i sisteme
kapetan fregate
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 7 442


« Reply #640 on: May 31, 2016, 03:22:09 pm »

Lepe slike, trebao si uslikati i Jadran, da vidimo u kakvom je stanju!
Logged
Kumboranin29
vodnik I klase
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 576« Reply #641 on: June 02, 2016, 10:27:59 am »

Ode veliki dok
http://radiojadran.com/brodogradiliste-litvanci-kupili-veliki-dok/

Stečajni upravnik Jadranskog brodogradilišta iz Bijele, Žarko Ostojić potpisao je ugovor o prodaji velikog doka, vrijedan 11 miliona eura, Litvanskoj kompaniji AB Vakaru Laivu Gamykla, pišu Vijesti, prenosi Mina-Bussiness.

Ugovor je u srijedu u ime kupca potpisala barska agencija Abako, koja ga zastupa, a ugovor je ovjeren kod notara, Tamare Marić iz Herceg Novog.

Ostojić je Vijestima kazao da se kupac obavezao da novac na račun stečajnog dužnika uplati najkasnije do nedjelje.

– Nakon toga će Privredni sud da utvrdi nacrt za djelimičnu diobu, kada će biti isplaćena utvrđena potraživanja prvog, drugog i djelimično trećeg isplatnog reda. Radnici Brodogradilišta potražuju oko 1,3 milona eura, Poreska uprava oko šest miliona, dok će se povjerioci trećeg isplatnog reda naplatiti srazmjerno učešću u preostalom iznosu, objasnio je Ostojić.

On očekuje da će novac po osnovu potraživanja radnicima biti podijljen najkasnije do 25.juna, a moguće i prije.

Prvorangirana kompanija na drugom tenderu za prodaju imovine, estonsko preduzeće Baltic art je, zbog skupog transporta i pripreme za tegljenje, odustala od kupovine velikog doka Brodogradilišta.

Zbog toga su i počeli pregovori sa drugorangiranim ponuđačem.

Stečajna uprava Brodogradilišta je početkom marta objavila drugi tender za prodaju dijela imovine preduzeća, po početnoj cijeni od oko 19,7 miliona eura.
Logged
Kumboranin29
vodnik I klase
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 576« Reply #642 on: June 29, 2016, 11:36:24 am »

Primopredaja: Veliki dok Brodogradilišta i zvanično u vlasništvu Litvanaca

http://radiojadran.com/primopredaja-veliki-dok-brodogradilista-i-zvanicno-u-vlasnistvu-litvanaca/

Primopredaja velikog doka Jadanskog Brodogradilišta Bijela između stečajnog upravnika Žarka Ostojića i kupca, litvanske kompanije AB Vakaru Laivu Gamykla, obavljena je danas, potvrdio je kratko za Radio Jadran, stečajni upravnik Brodogradilišta, Žarko Ostojić, ne želeći da saopšti više detalja.

Ipak, saznajemo da su ovim Litvanci i formalno postali vlasnici velikog doka koji je dopremljen u bijelsko Brodogradilište još 1972. godine iz Brodogradilišta u Hamburga. Godišnje je prosječno na njemu remontovano 50 velikih brodova.

Na pitanje do kada će biti u Bijeloj, predsjednik Sindikata, Mladen Krivokapić kaže za Radio Jadran, najvjerovatnije do polovine avgusta. Ukoliko do tada ne isplovi za Litvaniju neće prije iduće godine u aprilu. Jer, problem je nevrijeme u moreuzu Biskaj, zbog čega osiguravajuće kuće neće da preuzmu rizik.

– U međuvremenu dogovaramo koje je neophodno radove obaviti da bi se dok osposobio za navigaciju i plovidbu od 45 dana do Litvanije. Svi radnici dobiće nove ugovore, njih 182 nakon isteka junskog jednomjesečnog ugovora – kaže nam Krivokapić.

Podsjetićemo da je Ostojić početkom juna potpisao ugovor o prodaji velikog doka, vrijedan 11 miliona eura, sa litvanskom kompanijom AB Vakaru Laivu Gamykla. Ugovor je u ime kupca potpisala barska agencija Abako, koja ga zastupa, a ugovor je ovjeren kod notarke, Tamare Marić iz Herceg Novog.

Privredni sud je utvrdio nacrt za djelimičnu diobu, kada će biti isplaćena utvrđena potraživanja prvog, drugog i djelimično trećeg isplatnog reda. Radnici Brodogradilišta potražuju oko 1,3 milona eura, Poreska uprava oko šest miliona, dok će se povjerioci trećeg isplatnog reda naplatiti srazmjerno učešću u preostalom iznosu, objasnio je ranije Ostojić.

Sredinom juna, saglasnošću svih članova Vlade prijedlog za isplatu otpremina radnicima Jadranskog Brodogradilišta iz Bijele je vraćen na doradu,na zahtjerv ministra finansija, Raška Konjevića.

„Materijal je vraćen jer nije utemeljen na zakonu o budžetu i fiskalnoj politici. Vlada je dokument vratila uz obavezu da ga Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, koje je predlagač, prilagodi da on bude zakonski sprovodljiv” – kazao je tada Konjević.

Prodajom velikog doka Jadranskog brodogradilišta Bijela rješavaju se sve obaveze koje ta kompanija u stečaju, odnonso Vlada Crne Gore ima prema zaposlenima u Brodogradilištu. Onog dana kada im dugovanja budu isplaćena radnike Brodogradilišta očekuje  Biro rada.
Logged
motorista 57 klasa
Prijatelj foruma
poručnik korvete
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3 082


Да ли ћемо још коме сметати зато што смо своји?


« Reply #643 on: June 29, 2016, 07:15:32 pm »

Ja sam verovatno lud, ali nikako ne mogu da se pomirim sa tim da nesto kod nas ne moze da  radi a neko u belom svetu to kupuje i stvara profit. Da li smo toliko glupi pa i dalje trpimo ovakav zulum politicara?
Logged
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #644 on: June 29, 2016, 08:03:05 pm »

Ja sam verovatno lud, ali nikako ne mogu da se pomirim sa tim da nesto kod nas ne moze da  radi a neko u belom svetu to kupuje i stvara profit. Da li smo toliko glupi pa i dalje trpimo ovakav zulum politicara?

Logged
Pages:  1 ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 [43] 44 45   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.031 seconds with 23 queries.