Zato što Hrvatska u Nemačkoj, moram reći nažalost, čak i dan danas gleda kao na prijateljsku zemlju, dok Nemci nisu postigli ono što im je trebalo, a to je interes iliti privatizacija. Ništa nije bolje ni u Srbiji a ni ostalim državama nastalih iz Jugoslavije.
Kada bi se rotiralo pitanje i umesto Nemačke bila Rusija, verovatno bi promenio stav, bar što se tiče Hrvatske.
U Srbiji su 90.ih morali vojnom policijom vršiti mobilizaciju a bogme i 99.ih.
Kao što moj prijatelj Srbin inače ovdje u Njemačkoj di smo kaže :
"Pred koju godinu dođe mi poziv za vojnu vježbu.Odem.
Dođem dole(okolica Bg) i vidim po parkingu ispred kasarne da nema auta vrednijeg od 1000 eura.Što se poslije pokazalo dok su ih u autobusu vozili na neki poligon.
Tj toj "vojnoj vežbi" se odazvala zadnja sirotinja.Nijedan sin političara, nitko školovaniji,nitko tko imalo bolje zarađuje u privatnom sektoru.Ili je vani poput njega i mene
Veli taj moj pajdo dalje: "i kažem je drugu do mene u busu-,toj sirotinji vidiš,sad ovaj autobus mjesto na "poligon" nas može odvesti ravno na Kosovo u neki rat.I izginuli bi za šta?"
I kaže mi dalje : " ja na Kosovu bio nisam nikada, nit me zanims i nema šanse kad sam vidio tko se odazvao na tu "vojnu vežbu" da se više odazivam".
Ssd je tu u Njemačkoj ko i ja, podiže obitelj ,živi normalni život.
Ko i milioni Rusa koji neće nikoga napasti kamoli Njemačku.
Putin u Ukrajini ratuje sa plaćenicima i profesionalcima.
A i sa svima njima u preko godinu i pol dana zakucan je u rovove na crtama koje se ne pomiću već preko 8 mjeseci.
Tako da ne brinite se za Njemačku.Ona ima profi vojsku u koju sa javlja onaj tko stvarno ima želju igrati se vojnika.
Kao i u Rusiji ili Srbiji generalno takvih nema puno.