Ispravka
...nakon ispaljenih više od hiljadu projektila iz raznih tenkova u raznim zemljama...
U Abramsu se mogu komotno sedmorica smjestiti, a možda i više. Ja sam u Abramsu bio sa još četvoricom američkih vojnika i bilo je još mjesta.
U T80 je baš tijesno. Prostor unutar kupole (radijus za posadu) je manji za dva prečnika barutnog punjenja u odnosu na T72. A posada sitne Bačuške.
U Al Khalidu ima dosta mjesta. Šta mislite ko je prvi stranac koji je vidio ovaj tenk.

Kasnije sam se dosta muvao u njemu.
U kineskom T85 sam spavao i bilo je mjesta.
U T72 i M84 proveo sam dosta vremena i tu ima komocije za mene. U komandnoj verziji tenka T72K, M84K, M84ABK baš i nema puno mjesta. Žulja komandna radio stanica. U M84ABK. M84ABL i M84ABN je dosta tijesno na strani komandira zbog dvije radio stanice, odnosno tri na K verziji tenka. Zato M84ABK ima više verzija unutra zbog drugačijih razmještaja pojačavača za komandnu radiostanicu. Iako je posada, preporučeno, sitnija za tenk.
U T54, T55, T62 ima mjesta za još posade. Za još dva vojnika.
Isto mi je bilo u i T59 sa obe verzije topa. Tu sam bio i nišandžija, gađao, i bio punioc.
Dok sam radio američki M60 znalo nas je u tenku biti sedmorica.
U Čiften komotno stane šest vojnika mojih dimenzija ako nema municije. Bode u leđa.
U T34 su u Podgorici vojnici držali "prijateljicu noći" i komotno obavljali "neke" poslove unutra. Ja nisam, ali sam i u ovome tenku proveo dosta vremena.
Abrams sam već naveo. Pili smo unutra ladno pivo, a nakon toga pojeli kamilu.
Ima li potrebe da navedem samohodku SO100. Šasija tenka T34, a top prethodnica topa sa tenka T55. Tu stane deset vojnika bez problema.
Drago mi je da je neko naučio lako da demontira udarnu iglu sa M84.
Vlado
PS
Pozdrav za Velikog Brodarskog, njegovog sina, ćerku, snahu i gospođu Višnju. Koliko sam vidio nema još igračaka u stanu. Popravljaće opet djed neke tenkiće.