Vladimir Ivanović
Stručni saradnik - OMJ
poručnik fregate
Da sam nomalan, poludio bih.
|
 |
« Reply #1194 on: March 01, 2012, 04:23:42 pm » |
|
U mom skromnom životu od pedesetak i kusur godina radio sam na tenkovima, raketama, radarima, radarskim ometačima, PVO, avionima. Nisam se bavio motorima. Veliki dio mog posla se može svidjeti u "Nedovršeni projekti SDPR-a". U opisu radnog mjesta imao sam prefiks mladji, samostalni, stariji, glavni, ovlašteni, rukovodilac i šef. Bio sam konstruktor, kontrolor, tehnolog, serviser, projektant i itd. U mojoj okolini, na spratu, više ili niže, su se radili drugi projekti, radio opreme, elektromehaničke opreme, avio bombarderskih brava, kripto opreme, prislušne opreme, diverzantske opreme, maljutke, sistema vođenja raketa, upaljača za artiljeriju, radarske opreme, Žirafa, PPC, ABHO opreme, itd, tako da sam i tu nešto muvao. Od početka razvoja tenka, do zadnjeg komada, sam bio na tenkovima. Ako je negdje bilo problema u proizvodnji, na avionima, tenkovima, PVO sistemima, Orkanu ili nečemu sličnom uskakao sam u proizvodnju ili rješavanje problema. U vrijeme Ante Markovića plata mi je prelazila 5000 KM, a u banku se posebno uplaćivalo još toliko, jer sam imao procenat od inovacija i ušteda u proizvodnji, a to je išlo na žiro račun. Valjda je neko znao zašto sam toliko plaćen. Gdje sam bio u toku rata se ne piše na ovom forumu, ali se to veoma lako može naći na internetu.
Sad se više ne bavim tim. Upravo završavam elektroniku za radnike moje firme da mogu da koriste mobilne telefone u inostranstvu, ali bez rominga, a i paralelno zvanje na telefon, fiksni ili taj isti broj ugrađen u laptop, tako da se laptop (telefon) može koristiti bez rominga bilo gdje u svijetu, tako da se ostvaruje veza na prvi uređaj na koji se javi.
Tako, poštovani RVI, nemoj da misliš da je nešto lično. Nije do tebe. Možda je do mene.
Vlado
PS
Sin mi se vratio sa Microsoft akademije iz Singapura, i rekao nam je da se ženi, tako da ću uskoro imati sasvim druge obaveze.
|