Pored Bore je jedan

, ma neki bez veze. Nije ni bitan.
Mladar je bio glavni cinkaroš u Kuvajtu. Ja sam se bavio nekim

radnjama, tipa višak oružja na jednom mjestu treba prebaciti na drugo mjesto, uz novčanu nadoknadu. A u Kuvajtu nakon rata puna pustinja "viška naoružanja". A svi su tražili da budu ratnici nakon rata, pa su tražili ima li gdje "višak naoružanja". Cjena sitnica. I tako ja pakujem neke viškove, tipa AK47 za tržište i vidio me Mladar. i odmah me cinkario . Grebator. Ali nije bitno.
Kad vidim sliku zajedno Hans i Mladar sjećam se jednog detalja iz Kuvajta 1991 godine. Negdje u Džahri se pokvario agregat iz komandnog tenka. I popravljali ga njih dvojica. Neće da upali. Rastavljali, sastavljali, neće. I rastavili ga u dijelove, a Goran, električar, sa gornje slike, kaže da je najverovatnije kratki spoj u namotajima motora/generatora. Rastave genetaror u dijelove. Mjerili stator, rotor, elektriku, ali nisu ništa našli. I tako stajao rastavljen agregat nekoliko dana, dijelovi u Džahri, malo u pustinji, u Kuvajt sitiju, u Muntani, itd. I kažem ja Gruji, daj da ga ja popravim. I skupim ja te sve dijelove i donesem u svoj stan. I za jedno prije podne ga popravim. Upalim u stanu. I baš tada došli meni neki prijatelji u stan prije podne.

Međutim morao sam izaći iz stana negdje kad se ekipe vraćaju iz pustinje. I došao Grujo u moj stan baš tada. A ono u mom stanu neki prijatelji, porijeklom sa Filipina

. Grujo šizno. Nešto tupio kao po običaju, ali kad je vidio upaljen agregat brzo se smirio.
Nakon nekoliko dana naveče napravimo žurku u stanu do mog. U Hansovom. I u jedan po noći ulijeće Grujo u stan, rastjerava ekipu i prijatelje

iz Filipina. Nešto opet tupio kao po običaju. Kao "možda su špijuni". A mene zabole za špijune.

Agregat sam popravljao u svom stanu, na ovom stolu. Ima još tenkovskih dijelova.
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
Pozdrav
Vlado