Danas proslavljam neku godišnjicu mature. I skupio se razred, sjeli u kafanu i raspričali se. Jedan iz razreda, završio pravni fakultet, ŠRO, bio vojni stipendista, počeo da radi u vojnom sudu i počeo karijeru. Dogurao je do sudije Vrhovnog vojnog suda, pukovnik, itd. Kasnije su vojni sudovi raspušteni, te je on prešao u civile. Sada radi u nekom sudu u Beogradu.
I riječ po riječ, zna on da sam ja radio na tenkovima, i pita on mene znam li ja Škipina Petra, pukovnika, radio je u direkciji programa Kapela, VP 9599 Beograd. Znam, kako ga nebi znao, odgovorio sam.
E, moj prvi slučaj kao pripravnika sudije je bio baš on, odgovori moj drug iz razreda. Dobio je velike pare da preko obavještajne službe sazna tehnologiju izrade poda tenka M84. Dobio je keš na ruke, i mjesto da te pare da nekim čehoslovačkim stručnjacima on je počeo da ga troši na svoju porodicu i provode. Onda sam ga uhapsio itd itd.
U fabrici ĐĐ, SV bila je u toku montaža prese sa kojom se trebao raditi pod tenka. Tu je nešto zapelo, pa je on bio zadužen da iz Čehoslovačke dobije tehnologiju izrade poda, ali na način kako to nije bilo dogovoreno ugovorom sa Češkom.
Tako, da je u izradi tenka bilo nekih

drugačijih načina probavljanja dokumentacije.
Pozdrav
Vlado