U ovakvom marsevskom poretku tenkova, izduvne gasove usisavaju susedni tenkovi i "guse im se motori".
To si u pravu. Nije se desilo samo jednom da se zbog toga ugase tenkovi na paradi.
A koji je veci problem

?
Rekli smo bez emocija. Samo sa tehničke strane govorimo o tenkovima.
Ovdje se vidi problem na tenku koji nije do tenkista, nego da problema u HV. Svaki pravi tenkista bi odmah primjetio problem. Već sam rekao da do sada nikad nisam primjetio ni najmanji nedostatak na tenkovima u HV. Ovo je prvi put. Na paradi u Srbiji prošle godine na tenkovima se je mogla vidjeti nova farba, a ispod farbe vidio sam svega i svačega. Nisam sve ni komentarisao. Možda sam trebao.
Dugo vremena sam pisao o emisiji"Dozvolite..." kao o najgorem nečemu što se moglo desiti Vojsci Srbije. O totalnom amterizmu. U zadnje vrijeme, ne znam da li je zbog mog pisanja, emisija je sasvim dobra, i tehnički i sadržajno. Ne bavi se više tematikama :Ministar je ručao, ministar je bio tu, ministar se ... nego se bavi drugom tematikom. Imaju dobrog kamermana, urednika i montažera i sasvim je sve na mjestu izuzev kretena u realizaciji u RTS-u, ali to nije do emisije. Za onakve greške u realizaciji da je taj radio u RTRS-u dobio bi davno otkaz.
U toj emisiji se moglo vidjeti katastrofalno stanje tenkova u VS. Mislim da sada neko pregledava emisiju prije emitovanja, a ko se razumije u tenkove, da se ne vide takve neispravnosti. Ne bih rekao da su popravili sve te neispravnosti. Makar ih ne prikazuju.
Možda sam morao da detaljno napišem zapažanja o paradi. Često i nemam vremena.
Pozdrav
Vlado