Evo, da i ja odgovorim. Morao sam malo da se "istelefoniram".
FAST je nastao premještanjem dijela ljudi i tehnike iz Hrasnice fabrike koja se nalazi sada u Federaciji BiH, nakon i u toku rata, u Mokro i u još jednu lokaciju u blizini Istočnog Sarajeva. Već nekoliko godina je u stečaju.
Hoće da je kupi firma Migaflex Sarajevo.
Firma “MIGAFEX” d.o.o. Sarajevo
Naziv: “MIGAFEX” Društvo za inženjering, konsalting i trgovinu d.o.o. Sarajevo
JIB: 4200403780000
Aktivnost:
Broj zaposlenika: 2Tip društva: Društvo s ograničenom odgovornošću
Registracijski broj: 1-6630
Stanje: Aktivan
Datum registracije: 15.07.91
Tip vlasnistva: Privatno
Adresa: TRG HEROJA 16
Kažu dva zaposlena.
Prema zvaničnim podacima firma „Migafex“ prošlu godinu je završila sa gubitkom od 34.883 KM, godinu ranije u plusu od oko 2.500 KM, a 2013. U plusu oko 5.000 KM.
I onda ono, kartu čitaj, a seljaka pitaj, malo popričam sa prijateljima.
Ko je Migaflex i što ga interesuju mjenjači. I saznam za poznato ime. Momo Čipović. Radnik TRZ Hadžići. Čovjek koji je konstruisao Power pack za tenk T55 sa motorom od tenka T72. Onaj POwer pack koji je ugrađivan u Iranu, po jako malim cijenama, pa je posao propao.
Nedavno je bio u Kuvajtu zbog ponude dvije modifikacije na tenku M84, a koje je obrazložio u Ministarstvo odbrane Kuvajta, u Komitetu za modifikaciju tenka M84. Za te njegove dvije ponude sam nakon toga nadležnim Kuvajćanima rekao da su čista glupost i da su ponuđene samo da bi se nešto radilo, ali ovo što je ponuđeno je totalno bez veze.
Takođe sam objasnio i da je rad sa TRZ Hadžići, a koji stoji iza Mome Čipovića "nepoželjan" zbog kriminalne istorije TRZ Hadžići. Oni su na crnoj listi CIA-e.
http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Bh-oruzje-zavrsilo-kod-narko-kartela/184907 dakle, Momo Čipović hoće da kupi ovu firmu.
Firma koja se još pojavljuje u kupovini ove firme u stečaju je i „Direkcija KS“ iz Beograda.
Da skratim priču, to je SDPR. Ćerka firma.
To što firma FAST nije htjela da radi sa kuvajtskom firmom za koju je radio S.Palestinac je strah od SDPR-a. SDPR je na ovim prostorima jedina firma koja može da kupi kajmak, a svi ostali mogu da piju surutku. Tako da FAST nije smio ništa bez učešća SDPR-a u poslu.
Pozdrav
Vlado