Ništa, možemo samo da se nadamo da je nova MPG-1200 rađena po meri tenkova T-72/M-84. Vidi se na slikama da je njeno postolje drugačije od postolja za MPG-780/1000. Šteta što je nisu izložili na poslednjem Partneru. Nadam se da će svi problemi oko MPG-1200 biti rešeni i da će konačno biti finalizovana.
Ako grupu nisu radili za konkretnog kupca onda je logično da bude gabaritno prilagođena tenkovima T-72/M-84 jer bi tu još mogla naći primenu.
Iz gore napisanog o problemoma nije mi jasno dali je na ispitnom stolu kompletna grupa sa svim agregatima ili se testira samo motor sa domaćom pumpom.
Napominjem da je za sve tenkove A varijante (1000ks) ugrađivana uvozna pumpa visokog pritiska a da li je uspešno urađena i ispitana domaća varijanta nije mi poznato.
Sama MPG 1200 na slikama deluje kompaktno mada mi ovakav pristup ne uliva poverenje da bi to moglo pouzdano funkcionisati u ozbiljnoj eksploataciji.
To je samo sumnja kada bi video gotov sostem mogao bi nešto konkretnije reći.
Motor je poznata stvar jedino me zanima dali su otklanjane slabe tačke i koliko uspešno.
Dokle je moj bivši ,saradnik, uspeo sa izmenama na menjaču i koliko pouzdano nije mi poznato.
Znam da je radio vredno ozbiljno i stručno pa očekujem da je tu napravljen najveći pomak.
Ipak vreme curi a mi tapkamo u mestu, tenkovi danas zahtevju bolju zaštitu veću snagu tako ako se požuri ovo još može da se proda siromašnim zemljama jer mi nemamo kapacitete niti u jednom segmentu za ozbiljniju konkurenciju.