Na snimku na 2.11 možda je tenk pokupio zemlju u top. Vojsci SRJ je bila skupa moja ponuda od 1000 Eura (1999 godine) po tenku da u tenk ugradim elektroniku da top ne može da pokupi zemlju u sebe. Nedavno sam u jednom vojnom magacinu našao kompletnu elektroniku za čitavu seriju tenkova M84 za nemogućnost kupljenja zemlje u top i, naravno, pokupio sve i odnio kući. Nema džabe ni kod stare babe. Na istoj elektronici je i hardverski dio za nemogućnost opaljenja pogrešnom, neizabranom, vrstom municije na automatu punjenja topa. Top se napuni jednom municijom, a izabere se balistika druge vrste municije. To se sa ovom elektronikom onemogućava.
Na 7.08 se vidi da je na ovome tenku nepodešeno pojačanje hidraulike azimuta. Kupola trese lijevo desno. To smanjuje učestalost pojavljivanja kapije vatre, a sa tim i vrijeme za opaljenje iz topa.
Na kraju se vidi trenažer automata punjenja topa. U Vojsci Srbije nama trenažera, pravog, za sistem upravljanja vatrom, a trenažera za AP imaju dva.
A šta kaže jedan oficir sa Vojne akademije:
Nažalost, na VA ostao samo presek T-72...ako mi veruješ, sramota me da pišem ovo tamo u komentarima...trenažera automata imamo 2, ali nijedan nije na VA, a trenažer SUVa samo sa upravljačkim delovima sistema...1 kom. Koliko vidim, taj tu ima i izvršne uredjaje (govori o trenažeru sa Manjače, ovo sam ja dodao)
A ovo je pravi trenažer za sistem upravljanja vatrom.
Pozdrav
Vlado