Možda nije mesto za ovo pitanje?
Može li neko da mi kaže : Da li je u Vojsci Srbije u tenkovskim jedinicama ukinut ISPIT ZA SAMOSTALNO OBAVLJANJE DUŽNOSTI ( bilo kakve ) ili nikada nije ni postojao ? Ovde govorite o nepoznavanju sredstva i neobučenosti u više postova . Stoga me zanima kako je moguće postati K- dir tenka ako nisi obučen i polago ispit za njega ?
I , da. Nikada nisam bio u tenku . Jesam u podmornicama , brodovima .
S poštovanjem
Ja nigde nisam rekao niti da sam bio tenkista, niti komandir tenka, niti bilo šta slično.
Gospodin Ivanović odlično zna i u kojoj jedinici sam bio, i šta sam radio. To je tražio pre nego što je počeo da mi odgovara na pojedina pitanja u privatnim porukama kada sam postao član ovog foruma, zato što je sumnjao da sam neka vrsta obaveštajca koju je SDPR poslao, ili šta već. I onda mi je odgovarao na pitanja dok nije procenio da pitam previše, da tražim previše detalja. Ja sam to prihvatio, i prekinuo da pitam. A onda je iste detalje postovao javno na ovom i drugim forumima.
I gospodin Ivanović je u pravu, ja nikada nisam ni ušao u tenk. Ne znam zašto to pita, kada to dobro zna. Napisao sam mu u kojim jedinicama sam služio tokom vojnog roka, i šta sam u njima radio, bez toga komunikacija ne bi bila moguća.
Nikakve veze nemam ni sa oklopnim jedinicama, ni sa SDPR-om, niti sa vojnom industrijom, niti sa vladom Srbije, niti sa bilo kojom državnom institucijom.
Opis sam dao na osnovu onoga što je on o istom ovom problemu napisao ovde na forumu,
strana 339, poruka 5078, sa greškom da nisam obratio pažnju da je u poruci opisao da je kabl u samoj opruzi. U istoj poruci je i slika otvorenog panela komandira tenka, sa prikazom jednog od kvarova.
Znao sam koja pitanja da postavim do granice da ne sme da mi dalje odgovara ne zato što sam bio tenkista, niti bilo šta slično, već zbog toga što dovoljno poznajem elektrotehniku da sam znao šta da pitam, i da onda na osnovu odgovora kopam dalje. I to nema nikakve veze sa tenkovima, već sa strukom. Zato sam i znao da je idiotizam pomeriti transformatore u tenku, a ne obratiti pažnju da li će se linije polja seći. Tako znam i da Grecov spoj nije svetsko čudo, o njemu sam učio u drugom srednje (a završio sam malo više škole od te). Zato umem i da procenim ko je inženjer sa odličnim smislom za praksu, a ko je dipl ing. Zato i znam šta su fononi, i šta je termički šum, i zbog čega su senzori na termovizijskoj kameri tenka M1A1/A2 morali biti hlađeni tečnim azotom, i svašta još nešto.
Ako imate još neko pitanje, rado ću vam odgovoriti na isto u privatnoj poruci.
S poštovanjem.