Vlado, zašto se na kraju odustalo od ugradnje i jeftinije i skuplje verzije SUV-a za T-55, ako ne računamo desetak modernizovanih tenkova?
Nikad nisam o tome razmišljao. Napravili smo nekoliko tenkova T55 sa SUV-om. Pet šest gotovih uređaja SUV T55 koji su dobijeni po licencnom ugovoru je prepravljeno na prototip i prototipsku partiju M84. Ono što je ugrađeno je bilo problematično. Zahtjev za odabir tenka je bio da ima otpor trenja od - do (više se ne sjećam) u čitavom opsegu okretanja kupola. Sa korištenim tenkovima T55 je bilo problema oko toga. U jednom dijelu položaja kupole kupola ide fino, a u drugim dolazi do trešenja kupole (kao ovaj modernizovani M84AS). Tu onda nevaljaju ni dinamički odzivi kupole, brzina, ubrzanje i kočenja kupole. Što bi se reklo, ne može proći zahtjeve kontrole kvaliteta. Nešto se je moglo popraviti,kao naprimjer, kašnjenje udarne igle kod opaljenja, ali npr, bočno smicanje topa u kupoli (djelovanje silom, hidrauličkom auto dizalicom na zadnjak topa bočno) se je ponekad moglo popraviti.
Uglavnom je bio problem sa brtvljenjem ležaja kupole na podvodnu vožnju. Kad sam radio kineski tenk T59 u Pakistanu, a koji ne brtvi na ležaju, tj, ne može na podvodnu vožnju, nisam imao problema sa trenjem ležaja kupole u čitavom opsegu 360 stepeni.
Tenk T55 sa SUV-om je bio prikazan u Siriji, ali se nije dobro pokazao. Nije se znao uzrok zašto je to bilo, ali sam kasnije otkrio skrivenu grešku u ukradenom softveru za T55. Kasnije je u SUV T55 ugrađena termovizija i ispravljene su greške u softveru i na ispitivanju u Egiptu bilo je sve 100% u metu u totalno mrkloj noći bez mjeseca i zvjezda i daleko stotinjak kilometara od bilo kakavog izvora svjetlosti. I taman ad se je trebao potpisati ugovor sa Egiptom izbio je rat kod nas.
Nekoliko sistema SUV T55 je napravljeno i predato u JNA. Neki su učestvovali u ratu na strani VRS.
Nekoliko preostalih su demontirani u TRZ Čačak i vračeni na ruski STP-2.
Djelove iz vojnih magacina (od isporučenih rezervnih dijelova za SUV T55) smo iskoristili za popravak M84 u toku rata. Nešto dijelova od SUV T55 sam nedavno vidio u nekim vojnim magacinima. Nažalost dok im nisam rekao da su to dijelovi od SUV T55 svi su se čudili kakvi su to dijelovi. Ne slažu se nomenklaturni brojevi JNA.
A najveći dio rezervnih dijelova se nalazi u garaži jednog pokojnog magacionera (ukradeno). Sin mu je u zatvoru, žena i ćerka u Njemačkoj. Pošto nikome više ne trebaju rezervni dijelovi za SUV M84 digao sam ruke i od toga. A majstori po kasarnama jauču da nemaju dijelova.
Slovenci su modernizirali svoje tenkove T55 sa Iskrinim sistemom, ali razlog tog posla je bio samo da zadrže stručnjake u slovenačkim fabrikama i da nešto novo nauče. Sad su ti tenkovi na prodaju. Prodat je samo jedan komad.
Pozdrav
Vlado