Tenk je iz prve ili druge serije sa preklapajućim meteo-senzorom. Verovatno iz KV.
Isključivo prva serija tenkova, 55 komada, je imala preklapajući meteo senzor na dugačkom nosaču. Dvoosni meteo senzor A20XMBL.
Od te serije, od tih 55 komada, 47 komada je isporučeno u VP 8977 Kraljevo.
Tim tenkovima broj šasije je 0060XXD.
Ostatak serije je bio u Banja Luci. Tu je i onaj tenk koji je bio u SSSR-u, pa je vraćen, komandni tenk M84K koji sam napravio kad ga je VTI napustio. Jedan je iz VP 8977 Kraljevo zarobljen kod Vukovara, pa je prepravljen u ĐĐ na M84A4, ovaj što je bio u SSSR-u je zarobljen od Armije BiH u toku rata i sada je u kasarni u Nedžarićima, jedan je bio u Nikincima, itd.
Što se tiče oštećenih tenkova na Kosovu, imam nekoliko hiljada slika oštećenih tenkova M84 podijeljenih u foldere Slovenija, BiH, Hrvatska i Srbija. Nikad nisam to objavio, jer bi možda došlo do nekih neželjenih komentara.
U toku rata popravio sam stotine tenkova M84, nekima mjenjao top i nekoliko puta, popravljao sam razna oštećenja od različite municije, ali nisam to fotografisao, jer nisam mislio da će to nekom biti interesantno, a tada niam ni znao da će jednom postojati forum Paluba.
Pozdrav
Vlado