Brok, znaš i sam da se lično naoružanje ne odlaže u tenku, već se uvek nosi sa sobom. Zbog toga lično naoružanje posada OMJ mora da bude veoma kompaktno.
Znam, nego gledam i sa te strane kada ta pravila "manje važe", mislim u ratnim uslovima, mada po terenima nigde bez puške nisam mrdao, čak ni do WC-a, ne šalim se ni malo, ako je velika nužda a terenski uslovi, čučnem, ali pušku bar u jednoj ruci držim, ma nisam je ispuštao.
Zastava je početkom devedesetih razvila svoju verziju kratkog automata 9mm, koji je između ostalog trebao da bude zamena za Škorpion. Ali, neki znalci u vojnom vrhu su taj automat odbili i ostalo se na davno prevaziđenom Škorpionu.
Nisam za ovo znao da je planirano još '90-tih.
Mislim da bi ovo bila najbolja varijanta za posadu, mislim na Zastava Master FLG (dužina 385 bez kundaka - 597-620 sa kundakom mm), dobro je što je u 9 mm kalibru, jedino mi nije jasno da li je poluautomatska ili automatska?
Ovaj H&K MP5K takođe nije loš (dužina 680 mm), ali da nema rukohvata ispod cevke, jer je upravo to što može da zakačinje po tenku.
Ipak bih prednost dao M-92, stvarno i lepo izgleda što nije važno ali nije ona toliko velika (sa kundakom 800mm bez kundaka 550 mm). Obzirom da joj je kraća cev ne znam koliko je precizna.
Nosila je ih civilna policija jedinica Crvene beretke.
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]