Nisu uništeni tamo svi.
O tome sam već pisao.
Kao zastareo avion za obuku je potpuno napušten 1978 i rashodovan.
Kada je film sniman 1978-1979 već su bili skinuti sa inventarne liste.
Zahvaljujući Šibinom insistiranju na brzim i krupnim kadrovima na filmu je izgledao mnogo brži i ubojitiji nego što je inače bio.Kadrovi su snimani uglavnom u poniranju pri maksimalnoj brzini od nešto preko 400 km/h.I ništa viđeno u tim kadrovima nema nikakve veze sa stručnom taktičkom upotrebom tog aviona.
Sa tadašnjeg aspekta razmišljanja i standarda u državi postao je potpuno bespredmetan za dalju eksploataciju.
Između ostalog da nije bio "glumac" u tolikim filmovima kod nas većine ne bi danas ni bio toliki predmet interesovanja.
Sa jednim od njih kao rezervni pilot RV JNA leteo je i čuveni kapetan JAT-a Steva Popov tokom snimanja čuvenih scena u filmu "Bitka na Sutjesci".
Mene sad zanima jedno hipotetičko pitanje.Kako bi u realnoj borbi "Dog fight" prošli Kraguji protiv Soko 522?
Soko je bio nešto brži, što se maksimalne brzine tiče.Ne znam kakve je brzine pri zaokretima mogao da postigne.
Kraguj je ipak bio borbeni avion a Soko 522 školski ali čini mi se sa dosta podudarnih karakteristika.
Možda ima palubaraca koji su imali prilike da možda i vežbaju ovakvu predpostavku?