PALUBA
March 15, 2026, 03:34:13 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Ovde možete pogledati te poručiti knjigu "Samohodni raketni sistem 2K12 Kub-M/Kvadrat - Od SFRJ do Srbije", jedan od autora je srpski podoficir i naš global moderator Kubovac

Home   Help Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 2 [3]   Go Down
  Print  
Author Topic: Spomen soba RRF Novi Sad  (Read 8756 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
mandalina
stariji vodnik I klase
*

Last Login:March 13, 2026, 10:52:08 am

bilo nekad i nevratilo se

« Reply #20 on: March 03, 2026, 02:09:56 pm »

Zanima me na koji način - kriterij - uzrok i slično su starješine dobivali prekomandu u RRF, graničarske čamce na jezerima i obrnuto u morsku flotu i jedinice na moru?
Jeli bilo primjera da je neko više godina službovao u RRF in onda dobio prekomandu u morsku flotu ili jedinice na obali i obrnuto?
Mislim na razdoblja od 1960 - 1990 godine.

U tom periodu je bilo primera da nakon 5 - 10 godina rada čak i više, oficiri i podoficiri budu premešteni sa mora u RRF, za primere u suprotnom pravcu nemam saznanja.

Koji kriterijum? Ko to zna, ni tada se kriterijum nije javno znao...

Nekima je vjerovatno to bila želja, da službuju u RRF a nekima vjerovatno nije. To je vjerovatno bila velika promjena i za živote članova porordice.
Boro Prodanic
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*

Last Login:Yesterday at 10:50:57 pm

« Reply #21 on: March 03, 2026, 04:00:37 pm »

Nekima je vjerovatno to bila želja, da službuju u RRF a nekima vjerovatno nije. To je vjerovatno bila velika promjena i za živote članova porordice.

U pravu si, mnogima koji su poreklom iz Vojvodine i Šumadije to je bila velika želja ali malo ih je uspelo u realizaciji.

Sa druge strane, moj kolega rodom sa otoka Korčula, pravo iz Akademije je postavljen u RRF i bio tamo do kraja.
Pages:  1 2 [3]   Go Up
  Print  

Jump to: