Evo, da se i ja kao "krivac" za post kolege Zulu Delte malo javim.

Ovo je izvadak odnekud kojeg sam spremio, citat u originalu:
Ovaj izvadak je sa site-a MJV-a ako se ne varam. Nažalost, moje iskustvo sa izvadcima na site-u MJV-a nije baš najbolje. Zna se u njima naći dosta grešaka, tako da bih ja ove podatke uzeo sa rezervom. Barem dok se ne javi netko od kolega sa pozdanijim informacijama.
...71253, 71241, 71254, 71237
Ove 4 zadnje Dakote koje su tu navedene ne spadaju u priču o ranijim (73XX) i kasnijim (712XX) registracijama. Naime, radi se o "Francuskinjama", da se tako izrazim. Te Dakote su nabavljene u Francuskoj, poput Thunderbolta ("Francuza"), samo dva desetljeća kasnije. Tako da su one odmah dobile peteroznamenkaste 712XX brojeve.
Molim mjerodavne koji imaju dokumetaciju da nas malo prosvjetle po ovom pitanju...
I ja bih se pridrizio molbi kolege. Zbilja ima tu jos puno pitanja na koja treba odgovoriti...
Svaka čast na postanim fotkama kolega Trpe. Neke od njih po prvi puta vidim. Za fotke DC 3-2.jpg i DC 3-3.jpg bih rekao da su snimljene na istom mjestu. Pretpostavljam da se radi o Nišu. Može li netko to potvrditi ?
Što se zadnje fotke (DC 3-Nis.jpg) tice, čini mi se da se radi o "salonki", sudeći po shemi na avionu. Na repu se vide dijelovi brojeva 2 i 1, pa se može pretpostaviti da se radi o 71210 / 210. Zna li se možda kada je ovo snimljeno u Nišu ?
Kolega dzumba da li ste možda još u kontaktu sa nekima od tih bivših susjeda ili njihovim nasljednicima ? Možda netko od njih ima kakvu fotku ili podatak koji bi nam barem malo mogao pomoći oko Dakota...