Još jedanom suprotstavljeni pravaci - gotičari i black metalci
Citiram "mišljenja sam da slušaš dobru muziku"...
Burzum mi je očigledno slučajno danas naišao u predlozima na YT ,ali valjda i izbor čoveka da klikne na nešto ima veze sa onim kako se trenutno oseća . Ja već godinama unazad znam ove "priče" o raznim bendovima (možda još neko sem mene na forumu zna šta je to "fanzin" ako niko ne zna moraću sam da napišem
jer i sam ovaj forum je jedna vrsta fanzina,samo posvećena militariji i digitalna ,a ne štampana ,verzija ) . Ali nešto pre nego što su se dogodili ovi užasi u Beogradu i Mladenovcu gde su deca bukvalno pucala na drugu decu (što je mene ostavilo bez teksta ) kao da je neki "prst" naveo moj odabir na YT da se ponovo prisetim nekih "težih nota" .
Jedan komentar na YT glasi : "Blek metal je kao crna kafa. Prvo vam se ne dopadne jer je gorkog ukusa ,a onda tražite sve crnje i gorčije".
Babaroga je postavio video "zabavnog karaktera" i iz tog videa reklo bi se da je sve to samo zabava . Međutim...
...da nastavim priču o Mejhemu (i Burzumu koji su "bratski bendovi")....
Nakon što je frontmen benda Mejhemu ,Dead (Pjer Jingve Ohlin) izvršio samoubistvo ,u kući gde je on to učinio ga je prvi zatekao njegov prijatelj i osnivač benda Euronimus (Ostin Aerset) i umesto da pozove policiju ,njemu je u trenutku palo na pamet da uzme fotoaparat i da slika telo svog prijatelja. Kasnije su tu fotografiju stavili na naslovnu stranu svog albuma . Evo je ovde ...
Što je dovelo do toga da Varga Vikerns kasnije nožem izbode Euronimusa....bude osuđen....evo ga ovde na suđenju...
...i provede u zatvoru 16 godina od ukupno 21 na koliko je osuđen (na gornjem videu vozi Ladu Nivu nakon što je pušten na slobodu ,a imao je i svoj YT kanal jedno vreme gde je postavljao video klipove u kojima je pričao o svemu što se tada desilo ,ali mu je YT kasnije obrisao kanal ).
Mene sve to asocira na ovu dvojicu koji kod nas napraviše slične ,a verovatno i gore gluposti i za koje se ni ne zna kako treba da budu kažnjeni (ovaj iz Mladenovca će verovatno imati sudbinu sličnu kao i Varg - nakon 12-15 godina biće pušten i izgledaće slično po godinama kao i Varg).
U Skandinavskim zemljama kada se ovo dešavalo u periodu od 1990-1993. to je dovelo do "domino efekta" i kao što sam to gore zapisao "proizvelo" : Andreasa Brejvika (
https://sr.m.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D1%80%D1%81_%D0%91%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%B3_%D0%91%D1%80%D0%B5%D1%98%D0%B2%D0%B8%D0%BA) , pa čak je uticalo i na onog tipa u Krajst Čerču na Novom Zelandu...i još ko zna koliko njih je "spiralnim tokom događa" obuhvaćeno do danas tim "poremećajem".
U Norveškoj je Mejhem ,ono što se u Srbiji desilo sa ubistvima u Beogradu i Mladenovcu.
I pravo filozofsko pitanje i jeste ,šta je to dobra muzika?
Jel to muzika koja smiruje ? Koja ima dobre "ritmove" ili dobre "rifove" ili onaj ko peva ili svira treba da bude školovani muzičar ? Ili možda je "duhovna muzika" dobra ?
Ima mnogo kriterijuma (
a o tome se vodi debata zadnje dve -tri stranice na ovoj temi ).
Evo i još jednog priloga "mogućoj dobroj muzici " (iako je bez muzičke podloge"
P.s.objava nije u smislu provokacije ili "da moramo da se tučemo" ,više je filozofski i za razmišljanje - samo to da naznačim
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]