Nešto drugo mi je čudno i to nije samo pojava na Palubi već i na drugim forumima.
Gro ljudi danas sluša narodnu ili turbo folk muziku, a nigde nisam video, možda sa retkim izuzecima, da je neko postavio neku stvar iz tog muzičkog pravca već najviše dominira pop, rok, hevi metal, uvek sam se pitao zašto je to tako.

Nisam od onih koji imaju nešto protiv narodnjaka, turbo folka i slične muzike iako tu vrstu muzike ne slušam. Neka svako sluša ono što mu odgovara.
Kao mlađi, pošto sam imao svoj auto prevozio sam garažnim muzičarima opremu i bubnjeve na nastupe, koji su svirali uglavnom rok i hard rok, i tokom jednog putešestvija doda mi bubnjar tog benda kasetu, pustim je, kada ono Toma Zdravković. Moja reakcija je bila, ma šta ti je ovo.
Na to moje negodovanje bubnjar mi odgovori, sve, sve, ali da bih Tomu Zdravkovića trebao obavezno da slušam. Čak mi je pozajmio kasetu i dva dana sam aman na silu slušao Tomu, ali ne vredi, neće u uho pa to ti je.
Imao sam velikih problema kada sa kolegama iz VJ, izađemo na muziku, naravno narodnu, i šta ću, dosetim se, te sam uvek na takve svirke nosio odličan vodootporan vokmen kasetaš marke Stylandia, kojeg sam kupio u kantini u Somboru za vreme odsluženja vojnog roka.
I kada krenem sa kolegama u kafanu, nasnimim na TDK 90 miks muzike koja meni odgovara, i na muzici u kafani sve bude odlično. Kolege se vesele uz živu narodnu muziku a ja se veselim sa svojom muzikom sa vokmena.

U vojnoj policiji najviše sam prijavnicu voleo da dajem sa Hrvatima, i to zbog muzike, ona starija garda Hrvata nije slušala srpske narodnjake, dok je sada to sasvim normalno. Ceca piči u sred Zagreba po kafićima i diskotekama. A kada mi padne Bosanac za partnera za prijavnicu, joj muke žive.
Pogledati od 35:22