PALUBA
November 03, 2024, 05:46:57 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Za sve probleme prilikom registracije obratite se mejlom na brok@paluba.info

Home   Help Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10   Go Down
  Print  
Author Topic: Muzej vazduhoplovstva prodaje „lokid P-38“  (Read 54698 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
švercer011
potporučnik
*

Last Login:December 28, 2022, 04:03:11 pm

« Reply #40 on: December 28, 2011, 07:52:41 pm »

Bio je pre neki dan prilog o muzeju u beogradskoj hronici i direktor je objanio razloge prodaje i apsolutno ga podrzavam,treba naglasiti da je muzej prosle godine od drzave dobio 60 000 din  ili slovima sezdeset hiljada dinara za odrzavanje muzeja 
mali od palube
Prijatelj foruma
potporučnik
*

Last Login:March 02, 2024, 07:42:54 pm

« Reply #41 on: December 28, 2011, 08:05:03 pm »

Jako je interesantno kako je raspava teme krenula u drugom pravcu. U početku su svi osuđivali prodaju i ne znajući pravo stanje...sada je drugačije. Tako tipično za naš mentalitet. Odmah reagovati na prvu loptu ne sagledavajući sve strane priče. Po mogućnosti žestoko osuditi...
Depo je u jadnom stanju kao i depoi većine muzeja na našim prostorima i vidi se da im trebaju pare. 200.000 nije malo i mnogo se za te pare može uraditi, a njima su potrebne. Nije pitanje zašto se ostaci ovog aviona prodaju nego zašto država ništa ne ulaže u ovaj muzej?
Inače podržavam prodaju ako će muzej na osnovu ovog aranžmana dobiti pare i repliku Blériot-a.
Chumlee
mornar
*

Last Login:November 01, 2024, 11:27:20 pm

« Reply #42 on: December 28, 2011, 08:35:48 pm »

Očigledno da tim novinarima i vrlim čuvarima kulturnih dobara nije bilo poznato,a vrlo lako su mogli doći do tačnih podataka,šta se podrazumeva pod tim "avionom".Odavno je poznato da je taj ostatak bio izložen na milost i nemilost,raznoraznom "seciranju"na Maš.fakultetu i da je jedini deo po kome se da zaključiti da je pripadao P38 gondola kabine-nekompletna.
Sadašnji direktor Muzeja domaćinski je probao da podvuče crtu i učini nešto za Muzej....I onda,po našem starom običaju nađu se čuvari revolucije i bace kantom fekalija po sasvim razumnoj i transparentnoj nameri g.Grandića.

Ja podržavam njegove namere,što pre bi treb'o i onog FIAT-a da uvali-trampi sa Italijanima,jer lako je moguće sad kad su nagrnuli kojekakvi istraživači olupina u Rusiju da nađu u šumetinama nekog finskog pa ćemo i tu da propa'nemo k'o 'odža kroz ponjavu.
« Last Edit: December 28, 2011, 08:55:01 pm by Chumlee » Logged
Рашо
Stručni saradnik - RV i PVO
kapetan korvete
*

Last Login:September 27, 2024, 06:20:47 pm

« Reply #43 on: December 28, 2011, 08:51:40 pm »

Kada se na čitav slučaj bacilo malo više svijetla, mogli bi da se zapitamo zbog čega i za čiji račun je plasirana priča o "pola aviona". Ko, kome i zašto podmeće nogu? Nikako da se pokrene pitanje odgovornosti zbog stanja u MJV.
rotring
zastavnik I klase
*

Last Login:December 02, 2022, 12:19:57 pm

Najkraci put do ludnice!?Jednostavno,samo skrenes!

« Reply #44 on: December 28, 2011, 09:12:59 pm »

Zelim da upitam zagovornike prodaje.

Da li to, sto se radi samo o pojedinim delovima aviona oni predstavljaju antikvitet nize vrednosti i shodno tome treba ga prodati na "furdu"?

Da li samo celi avioni zavredjuju paznju i predstavljaju blago o kojem vredi raspravljati i razlog za obilazak muzeja?

Nemojte pricati o tih famoznih 200000 US$....jer ako ti delovi sada vrede toliko...koliko ce vredeti posle.
Ja zadrzavam stav da to ne treba prodavati kao ni ostale "delove", polovine aviona i slicno.
Zadrzacu za sebe sta mislim i slicnim "akcijama" i svercu nacionalnog blaga.
Pitace nas unuci gde nam je bila pamet.....pa onda nek nam izgovor bude tih 200000 i hladni podrumi, polupani prozori.....
kilezr
poručnik fregate
*

Last Login:July 05, 2023, 07:28:23 pm

« Reply #45 on: December 28, 2011, 09:30:46 pm »

To je samo što se tiče vazduhoplovstva. A da krenemo obalom reke Save i da vidimo šta tu sve leži u mulju? Ajde pošto ni za to nemamo para da rasprodamo u furdu! Ajde da sve rasprodamo, pa da vidimo gde ćemo da stignemo! Evo, ja ću prvi na proleće da odem u Muzej i ako treba da pokosim travu.  Drugo ne znam. Nisam završio školu za mehaničara. Ali, što se malo i ostali ne upitaju šta treba od pomoći? Tu normalno mislim na nadležne koji za to primaju platu.
Naj lakše je da sednemo i kukamo kako nema para za ovo što smo zamislili ili ono što mi mislimo da nam treba.  Može li da se nešto uradi s tim što imamo, odnosno, da li hoćemo da uradimo nešto? Saradnja s srednjom školom " Petar Drapšin" koliko vidim ne postoji. Mislim da još uvek ta škola ima vazduhoplovne smerove. Zar deca ne mogu pod nadzorom nekog starijeg " majstora", volontera da odrade nešto iz restauracije aviona. Neko lepljenje, farbanje, pranje ili čak zamenu stakala na prozorima?
Рашо
Stručni saradnik - RV i PVO
kapetan korvete
*

Last Login:September 27, 2024, 06:20:47 pm

« Reply #46 on: December 28, 2011, 09:42:44 pm »

Ja rekoh "s čime ćemo pred unuke"...
Nije problem ni košenje trave niti bilo koja druga pomoć, ali te priče tipa "ne mudrujte već dajte pare i zasučite rukave" samo ide na ruku onima koji su muzej doveli u ovakvo stanje. Nismo mi adresa od koje zavisi opstanak muzeja, zna se kome se trebaju tražiti pare. Ali mi sve relativizujemo i trivijalizujemo pa sve spadne na preraslu travu i razlupane prozore. Naravno da sam protiv ovakvih "razmjena", trampiš se nečim čega imaš viška,a ovo je ipak čist gubitak.
ssekir75
poručnik fregate
*

Last Login:Yesterday at 08:11:21 pm

« Reply #47 on: December 28, 2011, 09:47:55 pm »

obrati paznju na tablu na 25:55 Grin i sta stoji iza njih na tezgi Grin

kile, nisi ti prvi koji je ponudio fizicku pomoc, ali su i na to ostali gluvi. ovaj predlog oko saradnje sa drapsinom ti je  pametna stvar, dupla korist. sasmo, ne verujem da ce i za to da bude sluha. evo ja sam ovde u muzeju ponudio pomoc u identifikaciji i sredjivanju starog oruzja. diplomirao sam na tome a istoricar sam po struci (u prevodu nisam duduk oko tih stvari). znate sta su mi rekli: to je kategorisano, to treba strucni ljudi da urade. a ti strucni su u vrscu i sve ce da ucine da ubiju belu crkvu (lokalno rivalstvo pa i revansizam ako hocete).
kilezr
poručnik fregate
*

Last Login:July 05, 2023, 07:28:23 pm

« Reply #48 on: December 28, 2011, 09:56:25 pm »

Posle godina provedenih u vazduhoplovstvu, mislim da baš ni ja nisam duduk. A završio sam vanredno i godinu dana u Drapšinu za mehaničara, zbog sticaja nekih okolnosti nisam to priveo kraju. Tako. . .? Mislim da je posredi ona naša o %
rotring
zastavnik I klase
*

Last Login:December 02, 2022, 12:19:57 pm

Najkraci put do ludnice!?Jednostavno,samo skrenes!

« Reply #49 on: December 28, 2011, 10:23:24 pm »

Bravo za gospodina Direktora. Pa on se muci sa svojim objasnjenjem prodaje P-38.
Prica o mokrim cvorovima, vlazi i ostalo....ma jel on direktor necega ili nicega...sto je sve ove godine primao platu za takav posao?! Pustena je prica o prodaji kad je zapravo sve bilo reseno...dobio covek dozvolu i onda nama soli pamet kako je to normalno, zakon itd itd. Sam sebe ubedjuje u neminovnost toga....ne verujem ni da je ubedio "novinara"...mene sigurno nije. Nesposobnost...to je prava rec i uvek je neko drugi kriv, te ovi pre njega te i svi mi....Ne rece koliko je godina na celu Muzeja....to bih voleo da znam. Da podnese on racune lepo sta je uradjeno za vreme njegovog "sefovanja". 
« Last Edit: December 28, 2011, 10:30:23 pm by rotring » Logged
Pages:  1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10   Go Up
  Print  

Jump to: