PALUBA
December 06, 2022, 07:29:34 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA SVE ČLANOVE FORUMA
 
   Home   Help Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 2 3 4 5 6 7 [8]   Go Down
  Print  
Author Topic: Protivavionski raketni sistem "Tor"  (Read 26352 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Kubovac
Global Moderator
poručnik bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 5 046« Reply #105 on: November 25, 2022, 01:32:15 pm »

Protivvazduhoplovni raketni sistem Tor-M2U uništava ukrajinsku BPL srednje veličine

Protivvazduhoplovni raketni sistemi „Tor-M2U“ skeniraju nebo 360 stepeni na udaljenosti većoj od 30 kilometara. Oni su u stanju da pogode četiri mete istovremeno ili jednu sa više projektila.

Na snimku, nakon dužeg uvoda u kome vidimo marševanje kompleksa po njivama i livadama iz perspektive vozača-mehaničara, imamo priliku da vidimo pripremu oruđa za borbeni rad i uključivanje osmatračko-akvizicijskog radara u režim skeniranja vazdušnog prostora.
Nakon toga vidimo i rad u kabini operatora, a zatim i zahvat vazduhoplovnog cilja.

Po lansiranju rakete, na digitalnom indikatoru možemo videti stabilno praćenje cilja i let do rakete, koja pogađa i uništava cilj. Vidimo čak, kroz digitalni indikator opto-elektronskog sistema, i pad bespilotne letelice na zemlju.

Logged
Kubovac
Global Moderator
poručnik bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 5 046« Reply #106 on: December 04, 2022, 10:34:45 am »

Konstruktori Tora rade na formiranju "kadrovske rezerve preduzeća"

Danas, kada Rusija brani svoje geopolitičke interese, oslobađajući Donbas od rusofobičnih snaga kolektivnog Zapada, sistemi i kompleksi PVO dobijaju svoj poseban značaj.

I zato kompleksi porodice Tor, projektovani i izgrađeni u Iževskom elektromehaničkom zavodu Kupol, i zasluženo smatraju najboljima na svetu u svojoj klasi, postaju ključni element protivvazduhoplovne odbrane ruskih grupa koje se bore u Donbasu.

Tokom godina svog postojanja, Tor je nekoliko puta modernizovan.

Odgovarajući na razvoj novog vazduhoplovnog naoružanja, „Tor“ je rešavao različite borbene zadatke, štiteći vojne i civilne ciljeve od niskoletećih ciljeva i protivradarskih sredstava, kao i odbijajući masovne raketne i bespilotne napade.

Danas kompleksi ove familije sistema PVO stvoreni u Kupolu mogu da pogode gotovo sve vrste ciljeva u svom rasponu visina i dometa – od malih ciljeva do raketa koje se kreću po balističkoj putanji.

Iževski oružari se, u isto vreme, ne zaustavljaju na tome, i nastavljaju da poboljšavaju svoj najbolji proizvod, povećavajući njegove tehničke i intelektualne mogućnosti.

Iževsk je čak domaćin "Dana Tora", koji na svom događaju okuplja sadašnje i buduće učesnike u procesu stvaranja protivvazduhoplovnog raketnog sistema – na primer, nastavnike i studente Tehničkih univerziteta, uključujući i stručnjake iz fabrike Kupol (danas ih je u Iževskom zavodu više od 200).

Tokom "Dana Tora", organizatori ne samo da informišu studente univerziteta o trenutnom stanju stvari u Kupolu. Ovde rade na formiranju kadrovske rezerve preduzeća.

Jasno je da su za stvaranje savremenih sistema PVO i naučnih civilnih proizvoda potrebni obučeni stručnjaci. A "Kupol" za mlade iz Iževska je, u izvesnom smislu, sinonim za jedinstvene mogućnosti:

„Preduzeće već danas proizvodi najširi spektar sistema protivvazduhoplovne odbrane kratkog dometa na svetu. Istovremeno, sprovodi više od 50 globalnih istraživačkih i razvojnih projekata. Iza svakog projekta su - poboljšane karakteristike tehnologije i novi proizvodi koji su jedinstveni po svetskim standardima. Naučno-tehnička delatnost Zavoda je takva da već dugo vremena Zavod nije „ukalupljen“ samo u granice Iževska. Istraživački centri i inženjerska odeljenja IEMZ "Kupol" stvaraju se u regionima gde su koncentrisani stručni kapaciteti neophodni za preduzeće.
Radeći u "Kupolu", možete raditi u Iževsku, kao i u Moskvi i Sankt Peterburgu, u Mitiščiju i Kazanju “, kaže Igor Krasnov, zamenik generalnog direktora fabrike za opšta pitanja i kadrove.

Zaista, privlačenje mladih stručnjaka je važan deo kadrovske politike IEMZ "Kupol".

Među njima su mesečne isplate za adaptaciju i podsticaj, lični dodaci, mogućnost dobijanja beskamatnog stambenog kredita do 3 miliona rubalja nakon tri godine rada, besplatna nega u privatnim klinikama i druge korisne pogodnosti i podrška.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]


Izvor


* Kupol razvoj.jpg (76.43 KB, 800x600 - viewed 2 times.)
Logged
Pages:  1 2 3 4 5 6 7 [8]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.025 seconds with 24 queries.