Не познајем тако добро српски да бих све сам могао објаснити. Него обратио бих вашу пажњу на званични (!) подаци кад и колико њих ће бити направљено, колико већ имамо шта ће бити даље са овим пројекатом.
Причали су о 2000 тенкова. Сад причају само о 50.
Причали су да до 2017. године овај тенк неће имати посаду и биће потпуно под контролом са стране. Сад то нико и не спомиње.
Али најбитнији су подаци да у нови програм војних набавака иду Т-72 и Т90. Део њих ћу бити нови а део ћу бити модернисани.
Ову "Армату" нико није видио на бојишту, сви подаци су само министарства одбране, које може да прича све шта жели.
Сокол, напиши ти на руском у руском подфоруму или на ПП, а ја ћу већ превести. Баш ме занима мишљење једног руса. Ја податке црпим из отворених извора, сајтова, итд. Филтрујем колико могу, али душа ми подржава продукцију руског ВПК, па то ти је.
Т-64 се појавио 60их, објект 172 "Урал" - Т-72 почетком 70их. Када су први пут примењени на бојишту? Можда 1982.? 50 тенкова је малосеријска производња, тзв. "установочна" серија. Развој армате није завршен, других тенкова има довољно, а фронтални сукоб није у изгледу. Т-14 је скуп да би га правили као кобасице.