Ja još uvjek siguran da je veči problem napajanje lasera nego zahvat cilja i pračenje.
Papir i plastika su blizu. Treba tu snagu lasera prenjeti preko zraka na cilj.
Oko lasersko vođenih raketa i zasleplavanju, postoje vrlo efikasni filteri koji propuštaju samo valovnu dužinu svetla koje koristi za navođenje. Fizika kaže da ako preko večeg spektra sjevaš, trebaš veču jačinu da bi zasmetao. isto kao vodni čistač pod visokim pritiskom.
Iz primera sa americkih brodova sasvim se slazem sa tim da je najveci problem preneti energiju kroz prostor. Brodovi vec imaju sistem pracenja ciljeva, veliku elektricnu snagu. Razlika od tenka je u tome sto tenk nemora da prenese energiju na 50km nego na 1km. Do sada su tenkovi koristili samo senzore koji reaguju na pravac iz kojeg raketa stize. Iako koriste isti princip kao radar ipak nije radar nego samo senzor. Nemogu pratiti cilj nego samo izracunaju brzinu i pravac kretanja. Tek kada bi ugradili pravi radar koji je u stanju pratiti cilj svakoga trenutka onda bi mogli uperiti laser i drzati zahvat.
U svakom slucaju, mnogo pametniji ljudi od mene rade na resavanju tih problema. Ubedjen sam da tehnologija o kojoj je rec proizlazi iz vazduhoplovnih sistema odbrane koji su vec u sluzbi na nekim helikopterima i transportnim avionima a prica se da ce i SU-57 imati slican sistem.