Bolje bi im bilo da nisu objavili ove slike gde taj pogon u kome se ovo čudo sklapa izgleda kao zapuštena kovačka radionica za gomilom razbacane furde i krša svuda okolo, sve musavo i masno, verovatno umesto šublera koriste preklopni drveni stolarski metar.
U takvim radionicama su i nastala sva dosadašnja čuda domaće tehnike. Nikada nisu naši konstruktori imali laboratorijske uslove gde bi mogli da prenesu sa papira u praksu već se većinom radilo tamo gde su najbolji majstori a to su upravo ovakve radionice.
Ja se dugo bavim proizvodnjom i siguran sam da neurednost u radionici sigurno ne odrazava kvalitet majstora. Naprotiv. U Srbiji vec odavno
nema mnogo pravih industrijskih radnika koji su skolovani da budu radnici metalske struke. Da li si nekada u vreme ozbiljne drzave imao priliku da posetis neki
od razvojnih projektnih biroa u fabrikama koje su postojale na teritoriji bivse drzave, to su bili trustovi mozgova sa laboratorijama koje nisu zaostajale za svetskim.
Da li si mozda imao priliku da udjes u neku radionicu recimo u fabrici koja se bavila proizvodnjom:motora, traktora, kombajna, ili na primer u neku od radionica (fabrika) u MIN Nis.
Da ne govorim o mnogim drugim.
Ovo sto nam ovi pokazuju su samo pokusaji da neobavestene uvere kako se vracamo na stare staze a mi smo odavno prdnuli u cabar.