MiskoMI
razvodnik
Last Login:March 08, 2024, 03:20:21 pm
|
|
« Reply #160 on: January 19, 2012, 04:11:38 am » |
|
Koliko ja znam ovo na slici(NTV) nema veze sa "nasim" hummerom, naime, jos pre dve godine na sajmu komercijalnih vozila je trebao da bude predstavljen novi zastavin dzip koji je vrlo slican hamviju ali iz nepoznatog razloga je ceo posao obustavljen. Prosle godine se pojavio NTV ali ono nema veze sa ovom pricom vec su novinari nemajuci adekvatne slike ubacili njega i izazvali zabunu. Nadam se da ce ove godine na sajmu prikazati ovaj dugo ocekivani projekat...
Nadam se da si u pravu ali ne verujem da je VS potrebno 1400 vozila tipa "Hamer"... A moguće da vozilo o kome govoriš je baš ovaj zastavin kamiončić
|
|
|
|
|
|
|
pvanja
kapetan korvete
Last Login:December 02, 2024, 05:41:10 pm
|
|
« Reply #161 on: January 19, 2012, 10:42:01 am » |
|
Ja mislim da su ova dva prezentovana vozila iz zastave u sustini ista stim da ce ovo kockastije imati odredjenu balisticku zastitu (to se vidi po ravnim povrsinama vetrobana i bocnih stakala itd.). Shodno povecanju tezine moguce je da ce imati jace ogibljenje i motor.
Ali u svakom slucaju treba ovo vozilo da se istesira i da prodje koroz trupu i pogotovu TOC pa ako oni kazu da je dobro onda da se nabavi.
I ja sam prilicno nepoverljiv na zamisao da zastava moze da napravi KVALITETNO i TRAJNO vozilo.
|
|
|
|
|
|
|
BrRista
vodnik
|
|
« Reply #162 on: January 19, 2012, 10:51:36 am » |
|
Ako realno gledamo, vise od 30 godina se taj kamion, Iveco (Zastava) Rival pravi na istoj osnovi. Proveren i do detalja razradjen model. Delovi sasije, vesanja isl se nisu puno menjali, neznatne kozmeticke izmene. Samo se kabina, tj kozmetika menja, uz potpunu kompatibilnost delova. Nema razloga da to bude los kamion. Na hiljade je tih Rivala po nasim putevima i svi odlicno rade svoj posao.
Ne znam kolika je razlika izmedju Zastave i Iveca. Znam da se na starijim modelima neznatno razlikovao prednji trap - Iveco radi torzije a Zastava lisnate opruge.
Upoznat sam tim Rivalom do najsitnijeg detalja. Upravo smo nas rasturili skroz, odradili generalni remnt bukvalno svakog dela, i na nasu sasiju iz 84 godine stavljamo kabinu i prednje vesanje modela iz 1999 godine. Ne treba opet da naglasim da je sasija i prednji trap potpuno isti, sve se potpuno slaze.
|
|
|
|
|
|
|
proxy1969
potporučnik
Last Login:November 20, 2024, 07:23:38 pm
|
|
« Reply #163 on: January 19, 2012, 02:49:54 pm » |
|
Pa vojsci treba nadasve pouzdano i durabilno vozilo,a ne neko koje ce te ostaviti u nekom bespucu.
eeeee jedan je bio TAMić i po mogućnosti "čuftar", nije se kvario jer se nije imalo što pokvariti........
|
|
|
|
|
|
|
Bozo13
Stručni saradnik - KoV
kapetan bojnog broda
Last Login:February 16, 2023, 08:29:39 pm
|
|
« Reply #164 on: January 19, 2012, 03:59:57 pm » |
|
Čak ga je bilo problem i ugasiti, ako nisi znao za ručiču..
|
|
|
|
|
|
|
Љуба
In memoriam
potporučnik
|
|
« Reply #165 on: January 21, 2012, 03:17:33 pm » |
|
'MODERNIZACIJA' VOJSKE Zastava vojsci Srbije nudi 'srpski Hummer': Veći i viši od originala, no je li bolji?
Било би згодно (и коректно) да сад промениш наслов: "Ново возило за превоз опреме и људства - Нови Турбо Ривал 4012" [ Attachment: You are not allowed to view attachments ] Ево и цивилне верзијеЉуба
|
|
|
|
|
|
|
lord sir giga
desetar
Last Login:November 02, 2019, 12:05:33 pm
|
|
« Reply #166 on: January 21, 2012, 04:04:22 pm » |
|
Ljubo pored tog sto si ti naveo vojsci se nudi novo vozilo kojeg zovu srpski hamer, ili ti 4013. E sad je pitanje sta ce i da li ce ovi nasi uopste bilo sta da uzimaju. Prvo se postavlja pitanje novca, kao drugo korisnost ovog ili nekog drugog vozila. Bilo bi lepo kada bi se spojilo lepo i korisno pa da se uzme i jedan i drugi tip vozila zavisno od potrebe jedinica. Pitanje je kako su uspeli da ukomponuju americki motor i nemacki menjac, malo mi je nelogicno da te dve stvari rade razliciti proizvodjaci ali ajde sta je tu je u globalu bio bi to jako velik bum i za vojsku i za proizvodjaca, kao i za kooperante svi bi tu zaradili a drzava ponajvise od PDVa. Jeste tamic bio dobar, ali godine cine svoje, a i od babe se nepravi devojka
|
|
|
|
|
|
|
Solaris
kapetan bojnog broda
#vragu i rat#
|
|
« Reply #167 on: January 21, 2012, 04:19:26 pm » |
|
Било би згодно (и коректно) да сад промениш наслов: "Ново возило за превоз опреме и људства - Нови Турбо Ривал 4012" Ево и цивилне верзијеЉуба Ljuba tema već postoji Novo terensko vozilo - Zastava 40.13 H, ovo je samo vjest. poz.
|
|
|
|
|
|
|
Љуба
In memoriam
potporučnik
|
|
« Reply #168 on: January 21, 2012, 06:45:09 pm » |
|
И даље потенцирам промену наслова.
Ово је у длаку исти цинизам у наслову, као и у случају наслова о"Безсрамни ....."
То што се дрски новинари потпишу испод свијх наслова, је ствар њиховог уметничко-професионалног надахнућа.
Ми који преносимо туђе вести, овде на палуби, не морамо да користимо и туђе наслове.
У приватној преписци са неким члановима, сам већ елаболирао, шта значи избор имена и постављање теме. Тема наговештава поруку и њен садржај. Ова тема се руга возилу, које треба да "наводно" конкурише "Хамру". Ја сам је тако схватио. Можда још неко? Можда, неко ко неће гласно да артикулише своје неслагање.
Па ако више ником не смета, нека остане.
Љуба
|
|
|
|
|
|
|
cerepovec
mladji vodnik
Last Login:November 16, 2024, 06:23:41 pm
|
|
« Reply #169 on: January 21, 2012, 07:00:49 pm » |
|
novinari zeljni sencionalizma su izgleda skovali termin "srpski hamer" povucen ovom temom pogledam neke reportazice i vidim da probni vozac nijednom nije pomenuo da je to srpski hamer, vec da je to vozilo koje je u fazi testa. svestan je da ima nedostataka, ali kako sam rece "u hodu cemo ih otklanjati"
|
|
|
|
|
|
|
|