Љуба
In memoriam
potporučnik
|
|
« Reply #250 on: August 24, 2012, 11:59:57 am » |
|
Ne možeš očekivati da te ozbiljno shvatamo kada si sam neozbiljan. Prema svecu i tropar. Malo ozbiljnosti u temama ne bi nedostajalo, imamo kantinu za ovakve stvari.
Majmuna ti nisam slao, ne ložim se na takve stvari.
Могу да разумем овај одговор, као добро намеран. Ако се кроз озбиљне ствари провлачи "цинизам" и "сарказам" логично је очекивати и неку опаску која не одговара изазивачу супротних схватања - "емоција" Према томе, на озбиљним темама, да останемо озбиљни (добро де, и нека шаљива упадица, не смета) Љуба
|
|
|
|
|
|
|
ORIĆAREB
In memoriam
kapetan fregate
Last Login:July 30, 2015, 10:34:08 am
|
|
« Reply #251 on: August 24, 2012, 12:45:29 pm » |
|
Jedini post, truda rijedan, od zadnji nekoliko je ovaj. Sve ostalo je jedno veliko ništa. I nerazumijem pojedince, ako se ne razumiju u dotičnu materiju, čemu prazna nagađanja o nečemu što tek treba navodno da se realizuje. Ajde da pitaju nešto u smislu da im neko priloži pristojno objašnjenje, nego se pojavljuju u najmanju ruku k'o da su konstruktori. Nebi bilo zgorega malo više ozbiljnosti o ovakvoj materiji, pa nebi ni dolazilo do ovakvi nesuglasica na ivici vređanja. Ugodno popodne....
|
|
|
|
|
|
|
airsuba
mladji vodnik
Last Login:October 11, 2021, 03:50:42 pm
|
|
« Reply #252 on: August 24, 2012, 01:13:22 pm » |
|
Nisu ovo nikakve 'nove' stvari niti ideje u pitanju, oko ovoga se pregovaralo i dogovoaralo ranije. Nemože da se 'napravi' nova fabrika poput "Đure Đakovića" u 3 meseca... SDPR je još pre par godina pričao kako će da pravi 'fabriku-integratora' gde će da se sastavljaju i finalizuju veći projekti, par 'lokacija' je bilo u igri - pominjao se i prostor fabrike UTVA, pa varijanta potpuno nove fabrike, i GOŠA, i još neki.
Jedino što je ovde već i napisao vladimir_16 jedna je stvar očistiti, opremiti i pustiti u pogon takvu fabriku - a sasvim druga popuniti je stručnim kadrovima i uposliti toliko da se sama izdržava i zarađuje pare. Ako se fabrika otvara i počinje sa radom do kraja godine, to znači da mora da postoji i nekakav konkretan proizvod koji će tamo da se proizvodi... kao i dogovoreni kupac za taj proizvod/proizvode! Iz priče novog ministra to tako ispada.
Što se tiče proizvodnje nekih novih vozila/sistema, ako do toga zaista i dođe, to je povezano za pokojni 'Lazar' i njegovog eventualnog 'naslednika'. Originalni Lazar je bio planiran da bude na 'BTR' šasiji (GAZ ili Kamaz), ja nisam siguran ali mislim i da je onaj napravljeni prototip bio na tako nečem (ili je trebalo da se takav uradi drugi prototip).
Interesuje me da li neko zna sa kojim zemljama ruska namenska prozivodnja inače ima saradnju na ovakvom nivou kakav je najavljen?
|
|
|
|
|
|
|
S.PALESTINAC
Stručni saradnik - OMJ
vodnik
Last Login: Yesterday at 08:18:24 am
malo je generala u toku bitke, previše posle bitke
|
|
« Reply #253 on: August 25, 2012, 09:45:09 am » |
|
Nekada se ovakve stvari nisu prvo plasirale putem medija, već se formirao ozbiljan tim sa kvalitetnim kadrovima koji bih napravio tehno-ekonomsku analizu. Analiza ide na razmatranje nadležnim institucijama, a nakon toga se krene u realizaciju projekta. Štampa i mediji se obaveste kad imate konkretne rezultate! Da je bilo ozbiljnosti, mudrosti a možda i malo više znanja za pokretanje naše vojne industrije mogla se iskoristiti prilika za remont kuvajtski tenkova, ali to je bilo pre dve godine.
Naravno dobro je da se nešto radi, ali to mora da daje rezultate a ne da se troškovi svaljuju na teret poreskih obveznika i naših potomaka ako još neko ostane da može vraćati kredite.
Imao sam priliku 90-ti da radim na jednom ovakvom projektu i tada je to u Srbiji teško išlo naručito kada se trebalo pristupiti ozbiljnoj i efikasnoj realizaciji.
Danas kada su nam moral, poštenje i patriotizam potisnuti sa društvene scene a u prvi plan su izbili korupcija, kriminal i vazalni odnosi biće teško napraviti neki ozbiljan korak!
|
|
|
|
|
|
|
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
Last Login:December 03, 2024, 09:44:42 pm
|
|
« Reply #254 on: August 25, 2012, 02:47:55 pm » |
|
Потпуно се слажем са тобом, Палестинац. На жалост, захваљујући погрешном схватању појма "јавност у раду" и жеље политичара да се брзо и лако докажу, ЕПП , часто нетачан, али пријемчив, дошао је до изражаја. Жеља је сваког политичара да прво прикаже себе, и само себе, као онога који доноси нешто боље од свих пре њега (историја почиње од мене) и да оцрни онога (оне) пре њега. Резултате нико не гледа, нити се они приказују, нити се жели да се прикажу,а нико их и не пита. А они су (резултати), бар до сада, за ових 20-так година "транзиције", катастрофални.
Ипак, рекао бих да нови министра покушава да у маркентишком погледу буде умерен, али стара навика је стара навика и тешко се томе одупрети. Да га не критикујемо или хвалимо превише. "Има право на 100 дана "форе".
|
|
|
|
|
|
|
Ed Norton
mladji vodnik
Last Login:December 29, 2021, 10:32:32 am
|
|
« Reply #255 on: August 25, 2012, 04:44:40 pm » |
|
Mislim da je novi ministar nasledio neke osobine u javnim nastupima od prethodnog, ali nebitno.Evo ja mu dajem sest meseci fore, ali onda pucam iz svih raspolozivih orudja.
|
|
|
|
|
|
|
kilezr
poručnik fregate
Last Login:July 05, 2023, 07:28:23 pm
|
|
« Reply #256 on: August 25, 2012, 10:39:46 pm » |
|
Ukoliko se drugačije ne naredi, imaće 4 godine a ne 6 meseci! I da, baš ga briga za naše " pucanje iz svih oružja i oruđa"
|
|
|
|
|
|
|
wermez
potporučnik
Last Login:September 11, 2024, 07:36:37 am
|
|
« Reply #257 on: August 27, 2012, 07:08:13 pm » |
|
Na jednom drugom forumu (MCM) je jedan clan (acatomic) prekopirao post jednog clana (Markson) drugog foruma (skyscrapercity): Neki su se raspitivali o novoj fabrici namenske pa da kazem par reci.Novi pogon namenske ce sklapati NORE za Banglades i remontovati NORE iz Kenije i Burme.Znatno ce se popraviti kvalitet izrade NORA u novom pogonu.Osim NORE u novom SDPR-ovom pogonu bi u buducnosti trebalo da se rade i neke druge stvari vezane za oklop. Pogon koji radi u Nikincima ce se zatvoriti i sluzice samo za izradu prototipova, a novi se nalazi u sklopu Gose. valjda nisam prekrsio neko pravilo foruma?
|
|
|
|
|
|
|
Vladimir Ivanović
Stručni saradnik - OMJ
poručnik fregate
Da sam nomalan, poludio bih.
|
|
« Reply #258 on: August 27, 2012, 07:26:24 pm » |
|
Neću ni ja prekršiti ni jedno pravilo foruma ako kažem da je sve što je vezano za SDPR laž i prevara. Počev od toga da radnici SDPR-a kradu, pa SDPR kao institucija i firma krade, da varaju one koji za njih rade itd. Lično iskustvo. Odeš, radiš i onda ti kažu da je plata retroaktivno smanjena, pa nećeš dobiti ovu i iduću platu, jer si greškom primao one bivše plate, a na osnovu kojih si počeo da radiš. Da smo u Kini ostali bez prebijene pare i da smo htjeli stupiti u štrajk. Da je ekipa u Kuvajtu štrajkovala. Da su me radnici SDPR-a lično pokrali u Pakistanu itd. Nikad više sa kriminalcima. A direktor SDPR-a se i dalje druži sa svojim prijateljima. http://www.novosti.rs/dodatni_sadrzaj/clanci.119.html:303142-Prvaci-u-novoj-loziA zna se kolika je članarina i šta je članarina. Pozdrav Vlado
|
|
|
|
|
|
|
Rade
Administrator
kapetan bojnog broda
Last Login:December 03, 2024, 06:57:14 pm
|
|
« Reply #259 on: August 27, 2012, 09:09:39 pm » |
|
Vlado, zar ti se ne čini da si sa njima trebao da prekineš saradnju mnogo ranije... više od dva puta su te prevarili na isti fazon.
|
|
|
|
|
|
|
|