PALUBA
July 14, 2024, 09:45:14 am *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Važno - Prilikom registracije unesite tačno Vašu e-mail adresu i obavezno proverite neželjenu (junk/spam) e-poštu da bi aktivirali svoj nalog
 
   Home   Help Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 99   Go Down
  Print  
Author Topic: Namenska industrija Srbije - Vesti  (Read 482879 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Brok
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 19 535


Jednakost, Bratstvo, Sloboda


WWW
« on: September 10, 2008, 04:09:30 am »

Izvoz pištolja CZ 99 u Irak


10. septembar 2008.


Kragujevac - U Irak je iz kragujevačke fabrike
"Zastava oružje" otpremljen prvi kontigent od
200 luksuznih i 4.000 standardnih pištolja CZ 99.


Reč je o oružju posebne izrade koje će predsednik i premijer ove zemlje poklanjati svetskim zvaničnicima i iračkim oficirima. Ugovorom koji je sa Iračanima potpisala Direkcija za promet proizvoda posebne namene predviđeno je da "Zastava oružje“ isporuči ukupno 18.000 pištolja, od kojih je 3.000 komada specijalno izrađeno i upakovano u drvene kutije posebne izrade po želji naručioca.

Iračanima je do sada isporučeno pored 200 luksuznih i 4.000 standardnih pištolja.

Pištolje luksuzne izrade na crvenoj čoji svojim gostima i saradnicima darivaće predsednik, dok je planirano da oružje upakovano u plavu čoju poklanja premijer. Reč je o standardnom CZ 99 čija je navlaka gravirana po želji naručioca. Na rukohvatu je arapskim jezikom napisano "Poklon od predsednika", odnosno "Poklon od premijera".

Za graviranje i rezbarenje kupljene su tri mašine vredne preko 100.000 evra, fabrika radi punim kapacitetom, a ceo posao vredan je 5 miliona dolara.

Za fabriku je značajno i to što će CZ 99 naći u rukama značajnih svetskih ličnosti, što je svojevrsna reklama. Pored 3.000 luksuznih, preostali deo kontigenta od 15.000 standardnih pištolja namenjen je iračkim oficirima. Pištolj je kalibra 9 milimetara, odlikuju ga preciznost i izdržljivost u ekstremnim uslovima, mogu da ga koriste i levoruki i desnoruki i napravljen je od najkvalitetnijih materijala.
Logged
Brok
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 19 535


Jednakost, Bratstvo, Sloboda


WWW
« Reply #1 on: September 10, 2008, 04:37:48 am »

<iframe width="720" height="420" src="//www.youtube.com/embed/2dvybSDX1DE?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen="true"></iframe>
« Last Edit: September 10, 2008, 10:57:41 am by Rade » Logged
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #2 on: November 21, 2008, 03:46:41 pm »

20/11/2008
Фабрика муниције српске одбрамбене индустрије „Први партизан“ из Ужица обележила је данас 80 година постојања. Свечаној академији у ужичком Народном позоришту присуствовао је и министар одбране Драган Шутановац.

- Данас је свечан дан за Министарство одбране и због јубилеја који обележава „Први партизан“, али и због чињенице да је Санитетска служба Министарства добила сертификат за учешће у међународним мировним мисијама. Осамдесет година ове фабрике указује на њену озбиљну прошлост, а овогодишња производња око 150 милиона комада муниције и бројни међународни пословни уговори говоре у прилог њене будућности. Традицију у српском оружарству можемо очувати једино модернизацијом производног процеса. Она доноси квалитет и сигурно место Првом партизану на светском тржишту. Уверен сам да ова фабрика има још капацитета и могућности, а једино уз помоћ и подршку државе, али и добар менаџерски тим, у томе може успети. У наредном времену очекује је друга фаза реструктуирања. Министарство одбране је задовољно квалитетом производа ужичке компаније и то доказује тиме што купује њене производе. Наша сарадња ће убудуће бити још боља и разноврснија - рекао је министар Шутановац.

После пригодног уметничког програма и приказивања филма о раду Првог партизана, фабрици је Привредна комора Србије доделила признање за резултате рада у протеклих осам деценија. Награду је генералном директору уручио председник Коморе Милош Бугарин.

Генерални директор Првог партизана Добросав Андрић уручио је на свечаности захвалнице Министарству одбране, Војнотехничком институту, амбасади Белгије у Београду, СДПР-у, граду Ужицу и многобројним пословним партнерима и сарадницима из земље и иностранства. Такође је наградио 103 радника за 10, 20 и 30 година рада у фабрици.

- Наша компанија препознатљива је по својим производима и у земљи и у свету. Без обзира на то што има велику конкуренцију, остала је лидер у области муниције. То потврђује и наша сарадња са већином европских земаља, Аустралијом и САД. У годинама иза нас потврдили смо се као сигуран и поуздан пословни партнер. Данас се осврћемо на прошлост, али узимамо залет и за будућност, стремећи ка успеху, јер он, у тржишним вредностима и ери глобализације, једино успева. Само квалитет производа води нас на том путу у свет успешних компанија. А наш највећи ресурс били су и остали људи, у које ћемо и наредних година инвестирати – истакао је генерални директор Првог партизана.

Скупу су присуствовали бригадни генерал Данко Јовановић, начелник Управе за одбрамбене технологије Министарства одбране, амбасадорка Белгије у Београду Дениз Де Хувер, представници министарстава економије, спољних и унутрашњих послова у Влади Републике Србије, Привредне коморе Србије, банака, пословних сарадника и иностраних партнера.

Поводом јубилеја, гости ужичке фабрике обишли су данас поједина постројења¬ – погон за производњу машина и уређаја и погон за производњу пушчане и карабинске муниције.

Генерал Јовановић и амбасадорка Белгије у Србији Де Хувер свечано су отворили нови фабрички погон за лакирање муниције.

Генерални директор Добросав Андрић нагласио је, том приликом, да је то још један корак у осмогодишњој сарадњи Белгије и Србије, односно међу фирмама ФН Херстал и Први партизан. Белгијска амбасадорка истакла је да уградња машине за производњу муниције, засноване на најсавременијој технологији, ужичкој фабрици отвара пут на светско тржиште и да на тај начин још једном потврђује своје извозне потенцијале, јер има значајне капацитете. Вредност машине износи око 500.000 евра и једина је таква у свету.

- Министарство одбране има војну контролу квалитета која изводи мориторинг над квалитетом производима Првог партизана. Нове техничке могућности српске фабрике муниције и примена савремених технологија обезбедиће већу упосленост њених капацитета, а Министарство одбране је спремно да и даље подржи инвестиције фабрике, подмлађивање и усавршавање кадра – истакао је начелник Управе за одбрамбене технологије генерал Јовановић.

Први партизан је предузеће са традицијом од 1928. године, када је у Ужице из Марибора премештена Фабрика за производњу наоружања и муниције. После рата, фабрика се специјализовала само за прозводњу муниције, а поред основне делатности, деценијама уназад, развијала је цивилну производњу са 12 производних програма и бројала око 7.000 запослених.

У производном програму данас има око 400 врста стрељачке муниције, војне и комерцијалне, у коју спадају спортска и ловачка линија – карабинска, пиштољска, револверска, стрељачка и подкалибарна муниција. Познат је и програм медицинске опреме у коме се производе различите врсте хирушких столова, прибора и инструмената, али и уредјаја за разбијање камена у унутрашњим органима. Први партизан јесте акционарско друштво, у коме је већински капитал државни. Фабрика већ неколико година сарадјује са белгијском фирмом ФН Херстал, која има лиценцу за производњу метка у калибру Натоа – у Белгији, Италији и Србији. Ужичка фабрика муниције препознатљива је и по производњи специјалних зрна и трасерне, односно обележавајуће муниције.

Извор:Сајт Министарства одбране
Logged
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #3 on: November 22, 2008, 03:24:58 pm »

22/11/2008
КРАГУЈЕВАЦ – Директор фабрике „Застава оружје” Раде Громовић рекао је да приватизације предузећа у одбрамбеној индустрији неће бити и да Министарство одбране сада тражи најбољи модел за подржављење тих предузећа.

Громовић је рекао да су војне фабрике пре више од месец и по дана од Управе за одбрану и технологије Министарства одбране добиле на разматрање нацрт новог Закона о наоружању и војној опреми који је предвиђао приватизацију и могућност да и инострани инвеститори постану већински власници фабрика.

„Без званичне најаве, активности на новом закону су прекинуте. Министарство одбране сада убрзано ради на припреми модела за потпуно подржављење војних фабрика што би био добар начин да се обезбеде потребне инвестиције за развој одбрамбене индустрији Србије”, казао је Громовић.

Он је додао да би у том случају држава преузела и обавезу да за процењену вредност друштвеног капитала обезбеди инвестиције у модернизацију фабрика, подизање квалитета и конкурентности производа.

Громовић је указао да ће на захтев Министарства одбране крагујевачка фабрика кроз неколико дана доставити предлог за решавање питања друштвеног капитала у предузећима одбрамбене индустрије.

Извор:Тањуг
Logged
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #4 on: December 22, 2008, 06:58:56 pm »

22/12/2008
Промотивни састанак 4. међународног сајма наоружања и војне опреме Партнер 2009 одржан је данас на Београдском сајму. Скупу су присуствовали Илија Пилиповић, помоћник министра одбране за материјалне ресурсе, бригадни генерал Данко Јовановић, начелник Управе за одбрамбене технологије Министарства одбране, Анђелко Трпковић, представници предузећа Југоимпорт СДПР – Стеван Никчевић, генерални директор, др Ненад Милорадовић, помоћник генералног директора за промет наоружања и војне опреме, генерални директор Београдског сајма и предстваници предузећа одбрамбене индустрије.

Министарство одбране Републике Србије биће покровитељ Партнера 2009, који ће се се организовати на Београдском сајму од 2. до 5. јуна наредне године, а суорганизатор је предузеће Југоимпорт СДПР. Њихови представници најавили су циљеве и садржаје предстојеће манифестације, али и догађаје који ће је пратити.

Према речима помоћника министра одбране за материјалне ресурсе, Партнер 2009 јесте прилика да се јавности прикажу производи домаће одбрамбене индустрије, њене извозне могућности, али и резултати бројних научно-истраживачких пројеката Министарства одбране у области развоја наоружања и војне опреме. На сајму ће у име система одбране наступити и Војнотехнички институт, технички ремонтни заводи из Крагујевца и Чачка, Ваздухопловни завод Мома Станојловић, Војногеографски институт, Технички опитни центар, Војномедицинска академија, Војна академија, Војни музеј и Новински центар Одбрана.

Генерални директор Југоимпорта Стеван Никчевић истакао је да ће на Партнеру 2009 заједнички наступити шест предузећа одбрамбене индустрија Србије. Највећи сајам наоружања и војне опреме у региону представља место где се промовишу производи наших фабрика, програми и пројекти, али и различите пословне понуде. Југоимпорт, који наредне године обележава шест деценија пословања, изложиће поред осталог противоклопни ракетни систем Алас, модернизован тенк М 84 АБ1 и вишенаменско оклопно возило Лазар.

Директор Сајма нагласио је да се на Партнеру 2009 промовише једна од грана српске индустрије, а да о његовом значају говоре бројни инострани излагачи и посетиоци. Сајам ће обезбедити добре услове учесницима манифестације, како би на што бољи начин представио домаћу војну индустрију.

Извор:Сајт Министарства одбране
Logged
Rade
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 17 066


« Reply #5 on: December 22, 2008, 10:51:09 pm »

Nadam se da će se pripremiti malo ozbiljnije nego što je bio slučaj prošle godine....
Logged
Brok
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 19 535


Jednakost, Bratstvo, Sloboda


WWW
« Reply #6 on: December 23, 2008, 04:34:40 pm »

Nadam se da će se pripremiti malo ozbiljnije nego što je bio slučaj prošle godine....

A i mi bi trebali.
Logged
dexy
kapetan korvete
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6 662« Reply #7 on: February 10, 2009, 06:21:03 pm »

Poletela Lasta 95
09. februar 2009. | Vojkan Kostić

Školski klipni avion "Lasta 95", prva letelica domaće konstrukcije napravljena u fabrici Utva iz Pančeva nakon raspada SFRJ, uspešno je počeo ispitivanje u letu na vojnom aerodromu u Batajnici.

BEOGRAD, 9. februara (AirSerbia)

Školski klipni avion "Lasta 95", prva letelica domaće konstrukcije napravljena u fabrici Utva iz Pančeva nakon raspada SFRJ, uspešno je počeo ispitivanje u letu na vojnom aerodromu u Batajnici. Prvi i drugi let obavljeni su u četvrtak, 5. februara, a avionom su upravljali piloti Sektora za letna ispitivanja - potpukovnik Salko Hadžić i major Saša Grubač. Nakon ispitivanja očekuje se pokretanje serijske proizvodnje u fabrici Utva u Pančevu. Vojska Iraka je već naručila 20 letelica, dok je za Vojsku Srbije predviđena izrada 16 letelica koji u obuci pilota treba da zamene avion Utva-75.

TT podaci

"Lasta 95" je jednomotorni niskokrilac metalne konstrukcije, sa dva sedišta za pilote postavljena jedno iza drugog. Uvlačeći stajni trap omogućava poletanje i sletanje s betonskih i uređenih travnatih poletno-sletnih staza. Avion je razvijen za osnovno školovanje pilota, dok je irački naručilac izrazio interesovanje da njegovi primerci budu osposobljeni i za borbenu obuku. U VS avion će biti korišćen samo za letačku obuku dok će borbena obuka i dalje biti sprovođena na avionu Supergaleb G-4.

"Lasta 95" je opremljena sa dva spoljna podkrilna nosača naoružanja nosivosti po 120 kilograma koji mogu da nose kontejnere sa mitraljezima, višecevne lansere nevođenih raketnih zrna kalibra 57 milimetara ili dve bombe težine po 100 kilograma. Maksimalna brzina leta je 340 kilometara na sat, dolet iznosi 1060 kilometara, taktički radijus opterećenog aviona je 400 kilometara, dok je plafon leta 5.200 metara.

Projekat tog aviona vodi poreklo od aviona "Lasta" čiji je prototip izrađen 1985. godine ali koji nije ušao u upotrebu. Nakon raspada SFRJ, od delova prebačenih iz drugih republika sklopljeno je šest aviona "Lasta" ali je većina tih letelica uništena prvog dana bombardovanja fabrike Utva 1999. godine.
Logged
Boba-No1
razvodnik
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 91« Reply #8 on: February 11, 2009, 02:38:31 pm »

Leti se svakodnevo, do juče je imala min. 8 letova.
Logged
dexy
kapetan korvete
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6 662« Reply #9 on: February 11, 2009, 03:46:16 pm »

Da li znas koliko ce letova biti obavljeno pre serijske proizvodnje i kada se to ocekuje vremenski?
Logged
Boba-No1
razvodnik
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 91« Reply #10 on: February 11, 2009, 05:51:11 pm »

To mislim da niko ne zna, letna ispitivanja su tek počela i sve zavisi od toga kako će se Lasta pokazati u vazduhu pri određenim testovima.
Logged
dexy
kapetan korvete
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6 662« Reply #11 on: February 11, 2009, 05:53:10 pm »

Da to mi je jasno, nego mislio sam ako sve bude ok, mada je to tesko predvideti...
Logged
mwolf
mladji vodnik
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 231WWW
« Reply #12 on: February 13, 2009, 07:06:58 am »

jel ima nekih slika ?
Logged
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #13 on: February 24, 2009, 10:38:32 am »

23.02.2009.
Министар одбране Драган Шутановац, честитајући радницима Холдинг корпорације „Крушик“ 70. годишњицу постојања те компаније, изразио је данас у Ваљеву задовољство што су обећања које су држава, Министарство одбране и Југиоимпорт-СДПР дали пре годину дана, у потпуности испуњена. Он је нагласио да се ваљевској фабрици данас враћа углед који је некада имала.

Свечаној академији која је приређена поводом обележавања јубилеја „Крушика“, присуствовао је и директор јавног предузећа Југоимпорт-СДПР Стеван Никчевић, руководиоци осталих фабрика наменске индустрије Србије, представници Министарства одбране и Војске Србије, локалне самоуправе, верских заједница и бројни гости.

- Као и већина фабрика наменске индустрије, „Крушик“ је пролазио кроз своје златне периоде и периоде тешкоћа. Наша наменска индустрија, генерално, била је значајно оштећена током бомбардовања 1999. године, али очигледно је да су људи овде смогли снаге да обнове рад фабрике и да у протеклој години чак усвајају нове технологије – нагласио је министар Шутановац.

Он је рекао да без усвајања нових технологија и унапређења производње нема опстанка на тржишту. „У овом послу производи морају да се мењају и усавршавају, а то је „Крушик“ управо урадио током прошле године и ја им на томе честитам.“

Шутановац је рекао да ће Министарство и СДПР учинити напоре да током године добијемо производе који ће бити конкурентни, што би трбало да још више подигне ниво извоза. Према његовим речима, нереално је очекивати да се ове године постигне повећање извоза од 150 посто, како је био случај 2008. Министар је рекао да ипак очекује да „Крушик“, али и остале фабрике наменске индустрије, извозом допринесу смањењу спољнотрговинског дефицита Србије у условима велике економсле кризе.

- Држава мора више да помогне како би се производи наменске индустрије лакше нашли на светком тржишту, јер тешко да постоји индустријска грана која је више окренута извозу – подвукао је Шутановац.

Поводом јубилеја, генералном директору ваљевске фабрике уручено је признање Привредне коморе Србије и регионалне Привредне коморе Ваљева. Потом је Давидовић уручио захвалнице сарадницима и пословним партнерима – министру одбране Драгану Шутановцу за вишегодишњу успешну сарадњу са Министарством одбране, Југоимпорту-СДПР, Војнотехничком институту, Техничком опитном центру, Српској банци АД Београд, Компанији „Слобода“ Чачак, „Милан Благојвић – Наменска“ Лучани, Техничком ремонтном заводу Крагујевац, Самосталном синдикату металац Србије и посмртно генералу Ђуки Љиљаку. У име награђених захвалио се генерални директор Југоимпорт-СДПР Стеван Никчевић.

Обраћајући се новинарима после свечаности министар Шутановац је рекао да Крушик има будућност као и менаџмент и визију усмерену ка развоју. Он је нагласио да је тренутна финансијска ситуација веома тешка, али да се нада да ће се у будућности поправити услови пословања целе одбрамбене индустрије. Министар је рекао да, на жалост, нису све фабрике окренуте начину пословања као „Крушик“ нити реструктуирањи и модернизацији производње.

Министар је нагласио да сматра да држава треба да одобри повољне кредите фабрикама наменске индустрије које су извозно орјентисане. Он је додао да је циљ да радници задрже радна места али на основу прозиводње, а не као што је то био случај ранијих година и за време бивше СФРЈ на основу субвенција.

Шутановац је најавио да ће бити на челу мешовитог српско-ирачког комитета који ће се бавити промовисањем наше одбрамбене индустрије. Он је додао да је разговарао и са представницима Либије у циљу да се наша одбрамбена индустрија пробије и на то тржиште.

Одговарајући на питање о сугестијама крагујевачких оружара о помоћи за реализацју појединих уговора, министар је рекао да је производ наменске индустрије политички производ који треба и мора да има извозне дозволе, те да није реално да се цела држава и наменска индустрија нађу под санкцијама због непоштовања процедуре.

Шутановац је рекао да ће се наоружање и опрема за Војску Србије набављати искључиво према захтевима Генералштаба и да је недопустиво да се у магацинима налази велика количина убојних средстава која морају да се униште, за шта је неопходно платити.

Извор:Сајт Министарства одбране
Logged
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #14 on: March 10, 2009, 03:50:42 pm »

МУП Србије се није сагласио са послом приватне фирме са Либијом. – На чекању и аранжмани са Пакистаном, Црном Гором и другим земљама
 
10/03/2009
Крагујевац – Два уговора „Застава оружја” за извоз војног наоружања у Либију, вредна 37 милиона долара, ускоро би могла бити поништена, пошто Влада Србије ни после четири месеца од пријема захтева није одобрила издавање извозних дозвола. У крагујевачкој фабрици кажу да су ови послови стопирани пошто је МУП Србије одбио да потпише сагласност за издавање дозвола, те да због тога ни Министарство економије, које је формално надлежно у овим стварима, није могло да стави свој потпис. Министарства одбране и иностраних послова, како кажу синдикални лидери „Застава оружја”, нису имала ништа против ових аранжмана.

– Дозвола за извоз не може се добити уколико не постоји сагласност Министарстава одбране или иностраних послова, али уколико се МУП успротиви, у том случају надлежна је Влада Србије. Она се, међутим, није огласила ни четири месеца након што смо поднели захтеве. Уколико се овај проблем убрзо не реши, оружане снаге Либије, које су наш крајњи купац, одустаће од ових аранжмана и потражити испоручиоца на другој страни – навео је у својој изјави Драган Илић, председник Самосталног синдиката „Застава оружја” и члан Управног одбора овог предузећа. 

Илић је тада нагласио да се Либија не налази на негативној листи надлежних међународних институција за контролу извоза војног наоружања, као и да није под ембаргом било које међународне институције.

Синдикат крагујевачке фабрике, како су навели раднички лидери, тражио је објашњење и од премијера Мирка Цветковића и од председника Србије Бориса Тадића. Председнику Тадићу упућено је и јавно писмо, али се нико од њих, како је наведено на конференцији за новинаре, није огласио у вези са овим проблемом. 

– Овај посао је важан и за државу, с обзиром на то да смо прошле године са Либијом остварили дефицит у спољнотрговинској размени од близу 200 милиона долара – напоменуо је Илић.

Оба уговора за извоз аутоматских пушака и митраљеза (први из марта 2008, чија је вредност 14,5 милиона долара, и други из новембра исте године, „тежак” 22,5 милиона долара) крагујевачка фабрика је склопила са приватним посредником, односно са домаћом фирмом која поседује државну лиценцу за међународну трговину војним наоружањем. Илић, међутим, није желео да каже о ком предузећу је реч, наводећи само да је у питању „једна од 106 приватних фирми које се у Србији баве извозом оружја”.

– Не знам зашто би то био проблем када „Застава оружје”, уосталом као и друге наменске фабрике у Србији, углавном послује са приватним фирмама. Ако држава сматра да приватна фирма са којом смо склопили уговоре не треба више да се бави извозом оружја, онда нека јој надлежни органи одузму лиценцу – казао је Илић.

Он није желео додатно да коментарише понашање државе у овом случају, али је навео да „Застава оружје” није чекала „ни дан” када је у питању извоз оружја у Ирак.

– Извоз је тада ишао преко државне фирме „Југоимпорт СДПР”, а дозволе су издате одмах након што је склопљен уговор – навео је синдикални лидер крагујевачке фабрике оружја.

Синдикат крагујевачке фабрике упозорио је да ситуација у предузећу може бити и тежа, с обзиром на то да је посао са Либијом, како је наведено, једини аранжман уговорен за ову годину.

Да ствари по крагујевачке оружаре не стоје добро говоре и проблеми са издавањем дозвола за неке друге дестинације. У питању је извоз оружја у неколико афричких земаља и Црну Гору. И ти уговори, према Илићевим речима, склопљени су са приватним фирмама.

– За извоз оружја у Пакистан и неке афричке земље ми смо већ добили 400.000 долара аванса, а сада своје обавезе, такође због кашњења дозвола, нисмо у могућности да испунимо. Са купцем из Црне Горе имамо аранжман вредан два милиона долара, а и тај посао је неизвестан из истог разлога – навео је Илић.

Будући да 95 одсто својих прихода остварује од извозних послова, „Застава оружје” је, према Илићевим речима, на овај начин доведена до банкротства. Он је напоменуо и да су прошлогодишње наруџбине наше војске и полиције, упућене крагујевачкој фабрици, износиле једва 80 милиона динара.

Извор:Политика
Бране Карталовић
Logged
Pages:  [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 99   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.03 seconds with 24 queries.