Sto se tice starih klikerasa, tu postoji samo jedan problem.
Vreme neumitno tece, a krecana neumitno hvata, u telu otkazuje jedno po jedno, dok na kraju krecana ne uhvati sve, i telo otkaze skroz.
A i stari klikerasi imaju valjda neke mladje iza sebe. A ti mladji ce raditi ne znam ni ja gde, kada sve ovde posle odlaska matorih klikerasa propadne. Doduse, mogu matori klikerasi da im obezbede dobro obrazovanje i dobre sanse napolju. Ali, onda ostaje pitanje zasto im buducnost nisu obezbedili ovde, a mogli su.
I tako, dok sujeta radi svoje, oko nas sve propada, najsnalazljiviji se ipak snadju, ovako ili onako, a zemlja u celini ide u cabar.
A onda dodju matori klikerasi da kukaju kako je kurta i murta kriv za sve.
Lepo je to, i korisno za mlacenje prazne slame po forumima. Samo, treba da neko pocisti prvo ispred svog praga pre nego sto pogleda kakav je tudji.
A svako treba da odgovara za svoj deo u celoj prici. Jer, ako je mogao da nesto ucini, a nije, onda se postavlja pitanje da li ima pravo da napadne nekog drugog zasto on nije ucinio dovoljno.
I tako se vrtimo u krug, odnosno u beskonacnoj petlji. A vreme prolazi, i generacije propadaju. Ili odlaze u svet kud koji mili moji. Mi ih odskolujemo, a drugi ih koristi , da bi opet nama samima zagorcavao zivot.
Samo kada bi sujeta bila malo manja, kada bi lopovluk na drugoj strani bio manji, kada bi se svi nasli na nekoj sredini, neki ljudi da kradu manje, neki matori klikerasi da za pristojne pare odluce da pomognu nekim mladim klikerasima, neki mladi klikerasi da pristanu na nesto manju lovu ovde, ali na bolji zivot sa tom lovom nego napolju, itd. U prevodu, kada bi se svi nasli negde na sredini.
Majko mila, sta bi onda od ove zemlje bilo.
Ali, nece to june da nas mune.