80sBoy
vodnik
Last Login:January 27, 2017, 10:27:50 am
|
|
« Reply #10 on: September 20, 2012, 05:05:08 pm » |
|
i ne gubi iz vida da su otisli u kosmos. Da ali sa cijom tehnologijom . FF Imao sam dodira sa MADE IN CHINA od burgije i kljuceva za vijke pa nadalje,i nikad nista kvalitetno nisam video od njih.Ako ja moram svaki proizvod iz Kine podvrgavati proverama,da bi se uverio u njen kvalitet,onda se gubi svaki smisao pouzdanog dobavljaca,jer ne znas kad ces sta dobiti.Vrlo dobro znas da danas proizvod ne prodaje samo kvalitet,vec i ime , zemlja porekla,a tu sliku o sebi kinezi sigurno nece promenniti preko noci.
|
|
|
|
|
|
|
HrcAk47
stariji vodnik
Last Login:December 01, 2024, 10:09:38 pm
|
|
« Reply #11 on: September 20, 2012, 05:13:49 pm » |
|
Već je Vlado ovde govorio kako su kineski 125 mm topovi nenadmašivi. Tako da mislim da oni vrlo ozbiljno uzimaju vojnu industriju.
|
|
|
|
|
|
|
Bozo13
Stručni saradnik - KoV
kapetan bojnog broda
Last Login:February 16, 2023, 08:29:39 pm
|
|
« Reply #12 on: September 20, 2012, 06:52:59 pm » |
|
I u mobilnim komunikacijama su odlični, barem ekvivalent Europskim proizvođačima. Ali kad se uzme cena/kvalitet nenadmašljivi su.
LPB
|
|
|
|
|
|
|
trpe grozni
Stručni saradnik - KoV
kapetan korvete
Last Login:December 06, 2024, 11:25:57 am
|
|
« Reply #13 on: September 20, 2012, 08:14:35 pm » |
|
Ljudi, setite se kako su poceli Turska do skora, Tajvan krajem osamdesetih i pocetkom devedesetih, Honkong pocetkom i sredinom osamdesetih, pa cak i Japan koji je pedesetih i sezdesetih bio sinonim za nekvalitet i bufl robu. Kinezi su na dobrom putu da od nacije koja pravi bofl robu polako-polako krene da pravi kvalitetnu robu. Stim da kada stigne i kvalitet, onda ce stici i cena. Inace vec nekoliko godina Kina je najveci izvoznik televizora i jos kojecega drugog u SAD.
|
|
|
|
|
|
|
FF
zastavnik I klase
Last Login:May 02, 2024, 04:47:16 pm
|
|
« Reply #14 on: September 20, 2012, 08:19:04 pm » |
|
FF
Imao sam dodira sa MADE IN CHINA od burgije i kljuceva za vijke pa nadalje,i nikad nista kvalitetno nisam video od njih.Ako ja moram svaki proizvod iz Kine podvrgavati proverama,da bi se uverio u njen kvalitet,onda se gubi svaki smisao pouzdanog dobavljaca,jer ne znas kad ces sta dobiti.Vrlo dobro znas da danas proizvod ne prodaje samo kvalitet,vec i ime , zemlja porekla,a tu sliku o sebi kinezi sigurno nece promenniti preko noci.
Pokušaj kupiti nešto od zapadnih proizvođača. Nemoj se iznenaditi kada otvoriš poklopce i unutra vidiš delove Made in China. Ja ih gledam svakodnevno. Pre neki dan sam naručio neke SKF delove. Proizvode se u Kini. Rekoh, svaka roba ima svog kupca i svoje tržište. Kupi kineske burgije koje koštaju približno kao i Iskarove npr. - kvalitet je isti - vrhunski.
|
|
|
|
|
|
|
kumbor
Stručni saradnik - opšti
kapetan bojnog broda
|
|
« Reply #15 on: September 20, 2012, 08:24:29 pm » |
|
Nađite gaće koje nisu kineske. Ne računam one high tech dizajnerske gaće koje koštaju 50Eur. Dobro, ima i gaća koje su turske.
|
|
|
|
|
|
|
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
Last Login: Yesterday at 08:26:50 pm
|
|
« Reply #16 on: September 20, 2012, 09:14:17 pm » |
|
Ми у фирми користимо руче ради станице кинеске производње. Не могу се сетити назива, у сваком случају потпуно непозната марка. Када сам их први пут видео и узео у руке нисам веровао да нису "Моторолине". Раде одлично. Квалитет израде је одличан. Врло смо задовољни са њима. Цена им је за око 30% нижа од истовентних "Моторолиних". Погледао сам сајт произвођача и видео да и полиција Хонг-Конга користи њихове радио станице. Такође и једна британска локална полиција. Имају представништо у Немачкој и производе одличну професионалну електронику. Дакле, Кинези раде и врхунску опрему. Чак и на кинеском бувљаку у Београду можеш наћи од тоталног бифла до мало скупљих али и валитетнијих предмета. Могло би се набавити и још квалитетније, али све има своју цену, посебно квалитет.
|
|
|
|
|
|
|
80sBoy
vodnik
Last Login:January 27, 2017, 10:27:50 am
|
|
« Reply #17 on: September 20, 2012, 09:20:08 pm » |
|
@FF Kupi kineske burgije koje koštaju približno kao i Iskarove npr. - kvalitet je isti - vrhunski. Jos ces na kraju reci da su ravne Sandvik Coromant ili mozda Seco Tools kvalitetu.No dobro,ne ulazim u tvoja iskustva,kod mene u firmi koriste se npr. za opravku/montazu VIPER motora americki i engleski alati stari preko 50 god. i koji su ne unistivi,e to ja braco zovem kvalitet,o nemackoj opremi da i ne govorim...
|
|
|
|
|
|
|
Lemi_O2
vodnik I klase
|
|
« Reply #18 on: September 20, 2012, 09:46:32 pm » |
|
Ne znam za rezni, ali Snap On je i dalje broj 1 u avijaciji, što se tiče ručnih alata.Radi se u USA, dok recimo Blue Point se radi u Kini, dobar je alat i ima istu garanciju kao Snap On.Radio sam sa Bahco,Gedore,Sandvik Belzer, Craftsman......Gotovo svi proizvođači danas određene serije rade u Kini , te ih samo rebrandiraju.
|
|
« Last Edit: September 20, 2012, 09:54:33 pm by Lemi_O2 »
|
|
|
|
|
dexy
kapetan korvete
Last Login:February 03, 2021, 02:19:26 pm
|
|
« Reply #19 on: September 20, 2012, 09:53:36 pm » |
|
Da se ne lažemo, u avijaciji ne može da se fušeriše, to bi 80sBoy ti prvi trebao da znaš pošto radiš u struci. A oni proizvode avione i po licenci, a usvojili su i proizvodnju sopstvenih borbenih aviona. To nije mala stvar i nikako nije za potcenjivanje, a još manje za poređenje sa buvljačkom robom široke potrošnje koja stiže na naše tržište. Sigurno da još uvek imaju problema sa motorima, ali i to su uspeli da savladaju barem kod prve generacije WS-10 i počeli su serijsku proizvodnju. Sigurno da će im trebati nešto više vremena da unaprede tehnologiju i da dostignu moderne motore kakvi se ugrađuju na F-22 i kakvi se razvijaju za T-50, ali su na dobrom putu da uspeju u tome.
|
|
|
|
|
|
|
|